Ελλάδα

Βεζένκοφ στο sportfm.gr: «Η άμυνα έφερε τη νίκη-Όλοι ΣΕΦ με Μονακό!»

Ο Σάσα Βεζένκοφ στάθηκε στην άμυνα του Ολυμπιακού που ήταν «κλειδί» για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και κάλεσε τον κόσμο της ομάδας να κατακλύσει το ΣΕΦ στα ματς με τη Μονακό.

Την υπογραφή του σε ακόμη μια σημαντική νίκη του Ολυμπιακού έβαλε ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ ήταν ο MVP της ομάδας του στην επικράτηση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (62-68) που ουσιαστικά της εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Basket League.

Λίγο μετά τη «γεμάτη» του εμφάνιση με 13 πόντους, 15 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, ο 26χρονος άσος μίλησε στο sport-fm.gr για τα «κλειδιά» της νίκης, τη σημασία της έδρας και τη σειρά με τη Μονακό ζητώντας από τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» να κατακλύσει το ΣΕΦ στα playoffs της Ευρωλίγκας.

Βεζένκοφ: «Η άμυνα έφερε τη νίκη-Όλοι ΣΕΦ με Μονακό!»

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Χωρίς ο Ολυμπιακός να παίξει σπουδαίο μπάσκετ, κατάφερε να επιβεβαιώσει την υπεροχή του απέναντι στον Παναθηναϊκό και να φτάσει στο ζητούμενο. Συμφωνείς;
«Εμείς ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Δεν κάναμε κανένα τρομερό παιχνίδι επιθετικά, αντίθετα πιστεύω πως ήμασταν κακοί. Όμως στην άμυνα και στα ριμπάουντ προσπαθήσαμε πολύ. Ο Παναθηναϊκός ίσως έχοντας και την πίεση του ‘πρέπει’ έχασε πολλά σουτ, αλλά σίγουρα στο γεγονός ότι πέτυχαν μόλις 62 πόντους δείχνει ότι ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί στο αμυντικό κομμάτι και καλύψαμε έτσι το πρόβλημα που είχαμε στην επίθεση».

-Ήταν η τέταρτη σερί νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πλέον θεωρείς πως έχετε αποκτήσει μια αίσθηση υπεροχής απέναντι στον μεγάλο σας αντίπαλο;
«Όχι, το κάθε ματς είναι διαφορετικό. Αυτό ήταν ένα ματς πρωταθλήματος, που ξέραμε πως ίσως η πίεση να ήταν περισσότερο στην πλευρά του Παναθηναϊκού. Γνωρίζαμε πως το ματς αυτό δεν είναι τελικός γιατί υπάρχουν μπροστά τα playoffs του πρωταθλήματος, αλλά θέλαμε τη νίκη για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς».

-Πόσο σημαντικό είναι το πλεονέκτημα έδρας για μια ομάδα που έχει χάσει φέτος μία φορά στην Ευρωλίγκα και μία στο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ;
«Νιώθουμε καλά όταν παίζουμε στο ΣΕΦ, το έχουμε αποδείξει μέσα στη σεζόν. Όμως αυτό από μόνο του δεν θα μας οδηγήσει πουθενά αν δεν παίξουμε όπως πρέπει κι όπως ξέρουμε σε άμυνα κι επίθεση. Αν δεν είμαστε εμείς στην κατάσταση που πρέπει, μπορεί ένας δυνατός αντίπαλος να μας κερδίσει και στην έδρα μας. Η σεζόν για μας ξεκινά τώρα».

Βεζένκοφ: «Η άμυνα έφερε τη νίκη-Όλοι ΣΕΦ με Μονακό!»

-Η ουσιαστική εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας σας επιτρέπει να αφοσιωθείτε περισσότερο στα playoffs της Ευρωλίγκας;
«Όχι, έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Προμηθέα την Πέμπτη και μετά τη σειρά με τη Μονακό. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το ματς στην Πάτρα απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο που στην έδρα του είναι πολύ δυνατός. Έχουν αξιόλογους παίκτες και έναν πολύ καλό προπονητή, οπότε μέχρι την Πέμπτη το μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο εκεί. Δεν θέλουμε να χαλάσουμε το μυαλό, την ψυχολογία και την εικόνα μας με μια ήττα πριν τη σειρά με τη Μονακό».

-Πώς βλέπεις τις αναμετρήσεις με τη Μονακό. Την κερδίσατε εύκολα, σας κέρδισε εύκολα… Τι πρέπει να προσέξετε;
«Στο ΣΕΦ όποιος και να ερχόταν θα είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε, με σοβαρότητα και ταπεινότητα, για να πάρουμε το 100% από την έδρα μας. Είναι σίγουρα μια επικίνδυνη ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες, με αθλητικότητα και ένα ρόστερ διψασμένο να πετύχει πράγματα. Σίγουρα δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και θα χρειαστεί να παίξουμε καλό μπάσκετ για να περάσουμε στο Final Four, που είναι και ο επόμενος μεγάλος στόχος που έχουμε μπροστά μας».

-Το Final Four το σκέφτεσαι καθόλου;
«Όχι, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τίποτα περισσότερο από τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Τον Προμηθέα την Πέμπτη και τα παιχνίδια με τη Μονακό που ακολουθούν. Φυσικά και είναι μεγάλο όνειρο να βρεθούμε εκεί, φυσικά και το θέλουμε πάρα πολύ όλοι μας, όπως και ο κόσμος του Ολυμπιακού, αλλά πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, κάτι που κάναμε όλη τη σεζόν μέχρι τώρα και γι’ αυτό φτάσαμε μέχρι εδώ. Έτσι θα συνεχίσουμε και τώρα».

-Ένα μήνυμα που θες να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού εν όψει των playoffs με τη Μονακό;
«Τους περιμένουμε να γεμίσουν το ΣΕΦ, να μας ενθαρρύνουν για να κάνουμε κι εμείς τη δουλειά μας όπως ξέρουμε, ώστε να πάρουμε όλοι μαζί πρώτο το πρώτο παιχνίδι και μετά το δεύτερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x