Πορτογαλία

Ασταμάτητο «τρένο» η Μπενφίκα πέρασε με άνεση από τη Βιζέλα

Την ξέφρενη πορεία της στο πορτογαλικό πρωτάθλημα συνέχισε η Μπενφίκα που επικράτησε 2-0 στην έδρα της Βιζέλα, παραμένοντας στο +8 από τη δεύτερη Πόρτο μετά από 22 αγωνιστικές.

Μοιάζει με τρένο χωρίς φρένα και βαδίζει ολοταχώς προς τον τίτλο η Μπενφίκα. Η τρομερή ομαδάρα του Ρότζερ Σμιντ πέρασε άνετα 2-0 από την έδρα της Βιζέλα και παρέμεινε στο +8 από την δεύτερη Πόρτο μετά από 22 αγωνιστικές στη Liga Nos της Πορτογαλίας. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους «αετούς» της Λισαβόνας ο Ζοάο Μάριο που πέτυχε δύο τέρματα, στην 10η θέση με 26 βαθμούς οι γηπεδούχοι που στάθηκαν άτυχοι στο ματς καθώς είχαν δύο δοκάρια.

Στα άλλα δύο ματς της 22ης αγωνιστικής η Μαρίτιμο νίκησε 3-1 τη Σάντα Κλάρα στο ντέρμπι της «ουράς» ενώ η Αρόουκα προσπέρασε την Κάσα Πια στη βαθμολογία μετά το «επαγγελματικό» 2-0.

Βιζέλα-Μπενφίκα 0-2


Στη Βιζέλα η τοπική ομάδα μπήκε πιο δυνατά προσπαθώντας να αιφνιδιάσει την Μπενφίκα. Στο 26' ο Μπαντόσο με τρομερό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Βλαχοδήμο όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Σμιντ «απάντησε» στις ευκαιρίες με τον Γκριμάλντο να κατεβάζει την μπάλα στην περιοχή έπειτα από ασίστ του Ζοάο Μάριο, όμως το σουτ που εξαπέλυσε σταμάτησε στον Μπούντιτς.

Πέρασαν δέκα λεπτά και η Μπενφίκα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Νέρες βρήκε με την κάθετη τον Ζοάο Μάριο ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με το 0-1 να μένει ως το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Βιζέλα πίεσε και στο 65' ο Όσμαϊτς με σουτ από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στην επαναφορά ο Μποντόσο σημάδεψε ξανά το δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Στο 87' οι ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Άντερσον Ζέσους αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας με δέκα τη Βιζέλα. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζοάο Μάριο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 2-0 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.


Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής
Παρασκευή 24/2
Φαμαλικάο-Πορτιμονένσε 1-0
(85' Σανκά)
Σάββατο 25/2
Αρούκα-Κάσα Πία 2-0
(81'. 90+3' Μουχίκα)
Μαρίτιμο-Σάντα Κλάρα 3-1
(61' αυτ. Μπόατενγκ, 72' Βινκ, 78' Λίζα- 18' Γκάμπριελ Σίλβα)

Βιζέλα-Μπενφίκα 0-2
(38', 90+5' Ζοάο Μάριο)

Κυριακή 26/2
Ρίο Άβε-Τσάβες 17:30
Πάσος Φερέιρα-Μποαβίστα 20:00
Πόρτο-Ζιλ Βισέντε 22:30

Δευτέρα 27/2
Σπόρτινγκ-Εστορίλ 21:00
Γκιμαράες-Μπράγκα 23:15

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x