Stoiximan Super League

Δεν γλυκάθηκε με τον βαθμό ο ΟΦΗ

Παρότι ο ΟΦΗ κόντρα στον Βόλο πήρε τον πρώτο του βαθμό (0-0), ύστερα από δέκα σερί ήττες στο πρωτάθλημα, συνεχίζει στην πίεση. Προτελευταίοι και μόλις στο +1 από την ΑΕΛ οι Κρητικοί.

Στο 0-0 έμειναν το Σάββατο (20/3) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο οι Βόλος και ΟΦΗ στην πρεμιέρα τους στα Play Out της Super League 1.

Ένα αποτέλεσμα που δημιούργησε μεν χαμόγελα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα ύστερα από τις 10 Ιανουαρίου και δέκα μετέπειτα σερί ήττες. Ωστόσο, από την άλλη, τους διατήρησε στο άγχος, καθώς λίγο νωρίτερα είχαν δει την ουραγό της βαθμολογίας, ΑΕΛ, να επικρατεί στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης. Έτσι, οι Κρητικοί παρέμειναν στην προτελευταία θέση (20β.), «παρέα» με τον Παναιτωλικό, αλλά με την ομάδα της Θεσσαλίας πλέον στο -1. Με τον Βόλο να συνεχίζει, τουλάχιστον προς το παρόν, ολομόναχος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα των Play Out με 34 πόντους.

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη λόγω βροχής σε βαρύ αγωνιστικό χώρο και από το οποίο αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή ο Σαρδινέρο (64') για τον ΟΦΗ.

Στο… μυαλό του κόουτς:

O Άνχελ Λόπεθ παρέταξε τον Βόλο με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο και Φεράρι, με τους Ριένστρα και Τσοκάνη να αποτελούν το δίδυμο στα χαφ. Ως επιτελικός μέσος με ελεύθερο ρόλο τοποθετήθηκε ο Νίνης, ο οποίος είχε δεξιά του τον Περέα, αριστερά τον Μαρτίνες και μπροστά του τον Δουβίκα.

Από την άλλη, ο Νίκος Νιόπλιας στη δεύτερή του παρουσία στη νέα του θητεία στον πάγκο του ΟΦΗ, προτίμησε το 5-4-1 και τον Βάτερμαν στο τέρμα. Οι Ουές, Μαρινάκης, Διαμαντής, Βούρος και Λυμπεράκης αποτελούσαν την πεντάδα της άμυνας. Οι Στάικος και Μεγιάδο κινούνταν στο άξονα, έχοντας αριστερά τους τον Στάρτζεον και δεξιά τους τον Σαρδινέρο. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καστάινιος.

Το ματς:

Ύστερα από ένα κακό ποιοτικά και με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, πρώτο μέρος -κάτι που οφείλεται εν μέρει και στη βροχόπτωση- οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημειώθηκε μόλις μία τελική προσπάθεια σε αυτό το διάστημα, η οποία ανήκε στον ΟΦΗ (σουτ εκτός περιοχής του Στάρτζεον στο 24’ με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει άουτ).

Γενικότερα, οι Κρητικοί ήταν εκείνοι που πραγματοποιούσαν αρχικά τις περισσότερες απειλητικές προσπάθειες, έχοντας τους Καστάινιος και Στάρτζεον ως τους πιο δραστήριούς τους. Παρόλα αυτά, υπέπιπταν σε αρκετά λάθη στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Κάτι που συνέβαινε και με τους γηπεδούχους, οι οποίοι αν και είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων (60% η υπέρ τους κατοχή), «έβρισκαν» πάνω στην καλή ανασταλτική λειτουργία των αντίπαλών τους.



Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά πιο απειλητικές στο δεύτερο μέρος. Με τον Βόλο, μάλιστα, να φτάνει και στην πρώτη του τελική στο 48’ με το σουτ του Μαρτίνες. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η ομάδα της Μαγνησίας ήταν εκείνη που έδειχνε σχετικά πιο ικανή να ανοίξει το σκορ. Ωστόσο, παρά τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησε, δεν το κατάφερε, με το ματς να τελειώνει χωρίς τέρματα.



MVP: Αρκετοί παίκτες βρέθηκαν σε παρόμοια καλά επίπεδα απόδοσης. Ο Καστάινιος μπορεί να μην σκόραρε, ωστόσο πραγματοποίησε ίσως το καλύτερο του ματς με τη φανέλα των Κρητικών. Για τους οποίους ξεχώρισε και ο Μεγιάδο στον χώρο του κέντρου αλλά και ο δραστήριος Στάρτζεον. Πολύ καλή η παρουσία και από τον Μήτογλου του Βόλου.

H σφυρίχτρα: Σε ένα ματς με δυνατές μονομαχίες και επικίνδυνα μαρκαρίσματα, ελέω και της βροχής, ο Δημήτριος Καραντώνης -παρά τα όποια επί μέρους λάθη (τα οποία αφορούσαν κατά βάση τους βοηθούς και τις υποδείξεις των οφσάιντ)- κατάφερε να μην συγκεντρώσει πάνω του τα «φώτα».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν – Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι – Ριένστρα (85' Μπουένο), Τσοκάνης – Περέα (77' Ρενάτο), Νίνης, Μαρτίνες – Δουβίκας.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν – Ουές, Μαρινάκης, Διαμαντής, Βούρος, Λυμπεράκης – Σαρδινέρο (64' Σακόρ), Στάικος (75' Γρίβας), Μεγιάδο, Στάρτζεον – Καστάινιος (86' Μπαλογιάννης).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν:
Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Σάντσες, Κρητικός, Κολόμπο, Μπάλλας, Κιάκος.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν:
Σηφάκης, Σόουζα, Βαφέας, Νοικοκυράκης, Γκαργκαλατζίδης, Κοροβέσης.

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης Α’ Βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης Β’ Βοηθός: Γεώργιος Χριστάκογλου 4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος Διαιτητής VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος Διαιτητής AVAR: Μιχαήλ Δημόπουλος Παρατηρητής: Σταύρος Φλώτσιος.


Το live της αναμέτρησης:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x