Γερμανία

Μπάγερν: Οι λόγοι της απόλυσης Νάγκελσμαν και της άμεσης πρόσληψης Τούχελ

Η Bild αναφέρει γιατί η Μπάγερν πήρε την απόφαση-έκπληξη να απομακρύνει άμεσα τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν και να αναθέσει τα ηνία της ομάδας στον Τόμας Τούχελ.

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση της απόλυσης του Γιούλιαν Νάγκελσμαν από την Μπάγερν και η αντικατάστασή του από τον Τόμας Τούχελ. Η απόφαση των Βαυαρών να προβούν σε αλλαγή προπονητή σε αυτό το σημείο της σεζόν εξέπληξε πολλούς και η Bild ρίχνει φως στους λόγους πίσω από αυτή.

Όπως αναφέρεται, εδώ και καιρό υπήρχε γκρίνια για την εικόνα της ομάδας στην Bundesliga και η ήττα από την Λεβερκούζεν (2-1) την Κυριακή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, ήταν εξοργισμένος με την εμφάνιση και την αποτυχία της ομάδας να κερδίσει σε πέμπτο ματς πρωταθλήματος μέσα στο 2023, ενώ ούτε οι οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς στο Champions League, ούτε η πρόκριση επί της Παρί στάθηκαν αρκετές για να αλλάξουν το κλίμα.

Με την Μπάγερν πλέον δεύτερη και στο -1 από τη Ντόρτμουντ, την οποία υποδέχεται το επόμενο Σάββατο, η διοίκηση αποφάσισε να… τελειώσει τον Νάγκελσμαν, κάτι που έπιασε εξ απήνης και τον ίδιο τον προπονητή που βρισκόταν για σκι όταν ενημερώθηκε για την εξέλιξη. Οι Βαυαροί έκριναν πως η διακοπή του πρωταθλήματος, πριν το ντέρμπι με την Ντόρτμουντ αλλά και τις αναμετρήσεις με την Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League, πρόσφερε το κατάλληλο τάιμινγκ για αλλαγή προπονητή.

Ένας επιπλέον λόγος που αποφασίστηκε άμεσα το διαζύγιο με τον Νάγκελσμαν, είναι-σύμφωνα με την Bild-η ανησυχία της Μπάγερν μήπως ο Τόμας Τούχελ δεν θα είναι διαθέσιμος τους επόμενους μήνες. Το όνομα του Γερμανού προπονητή έχει «παίξει» από την Παρί και τη Ρεάλ, μέχρι την Τότεναμ και για το λόγο αυτό έγινε άμεσα η επαφή για να κλείσει το deal. Άλλωστε η Μπάγερν είχε στο στόχαστρο τον Τούχελ και το 2018, αλλά τότε η κωλυσιεργία της είχε δώσει την ευκαιρία στην Παρί να τον υπογράψει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x