Koriopolis

Διώξεις και σε παίκτες για τα στημένα!

Η υπόθεση των στημένων δεν έχει κλείσει! Πέραν των καταδικασθέντων, η Εισαγγελέας της δίκης ζήτησε την ποινική δίωξη ΚΑΙ των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στα παιχνίδια που κρίθηκαν χειραγωγημένα.

Αποφασισμένη να φτάσει ως το τέλος την υπόθεση των στημένων αγώνων εμφανίζεται η Εισαγγελέας της δίκης.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2013 (όταν και είχε ανακοινωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους πρώτους 11 κατηγορούμενους της υπόθεσης των στημένων αγώνων) η Βιργινία Σακελλαροπούλου είχε ζητήσει να σταλεί αντίγραφο της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες και για τους παίκτες που συμμετείχαν στα επίμαχα ματς.

Παρόλο λοιπόν που το δικαστήριο απέρριψε τότε το αίτημα -θεωρώντας πως κανείς δεν θα μιλήσει, όπως έγινε και με τους μάρτυρες- η Εισαγγελέας σκοπεύει να επανέλθει.

Και με νέο έγγραφο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας ζητά όχι απλά να καταθέσουν οι παίκτες που συμμετείχαν στα συγκεκριμένα παιχνίδια, αλλά να τους ασκηθούν και ποινικές διώξεις, ώστε να κριθεί η ποινική τους ευθύνη.

Τονίζει, δε, ότι έμφαση θα πρέπει να δοθεί στους ποδοσφαιριστές των ηττημένων, καθώς εκείνοι θα μπορούσαν να έχουν χειραγωγήσει το κάθε ματς και μόνοι τους -χωρίς την εμπλοκή των νικητών.

Αναλυτικά τα επίμαχα παιχνίδια είναι τα εξής

-Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1 (14/3/2009)
-Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 (28/10/2009)
-Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0 (4/5/2009)
-Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας 3-2 (27/4/2009)
-Ηλυσιακός-Εθνικός 3-2 (6/4/2009)
-Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1 (4/5/2009)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x