Stoiximan Super League

Έκανε… στεγνό καθάρισμα η ΑΕΚ!

ΑΕΚ στο… ρελαντί. Η «Ένωση» των πολλών αλλαγών επικράτησε 3-0 της Λαμίας δίχως να φορτσάρει, καταφέρνοντας παράλληλα να κρατήσει δυνάμεις ενόψει Βόλφσμπουργκ. Ελληνικό ντεμπούτο με γκολ ο Γκαρσία.

Νίκη με πολλαπλά οφέλη για την ΑΕΚ ενόψει Βόλφσμπουργκ.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν το 2x2 στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 3-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ χωρίς να γκαζώσει και πάει με καλή ψυχολογία στον «τελικό» της Πέμπτης με τη Βόλφσμπουργκ.

Ο Λέβι Γκαρσία έκανε ντεμπούτο με γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ανοίγοντας το σκορ στο 14’, ενώ ο σεφτέ με γκολ στο 85’ έκανε κι ο Ενομπακάρε, που δεν είχε φορέσει ξανά τη φανέλα της «Ένωσης». Ωραίο γκολ ο Κρίστιτσιτς.

Εκτεταμένο ροτέισον από τον Καρέρα, που δεν ξεκίνησε Λιβάγια, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα και Σιμόες, ενώ ήταν εκτός αποστολής ο Ολιβέιρα. Με αποτέλεσμα να δώσει ανάσες στην ομάδα του πριν το ματς με τους «λύκους». Θετικότατη παρουσία του Μαχαίρα.

Έτσι ξεκίνησαν
Εκτεταμένο ροτέισον και τους Σάκχοφ, Γκαρσία, αλλά και Μαχαίρα βασικούς παρέταξε την ΑΕΚ ο Καρέρα. Τσιντώτας, Λόπες, Χνιντ, Σβάρνας και Μπακάκης ήταν στην αμυντική γραμμή των «κιτρινόμαυρων». Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς και Μάνταλος ήταν η τριάδα στα χαφ, με Μαχαίρα, Γκαρσία και Ανσαριφάρντ να αποτελούν την τριάδα στην επίθεση.


Ο Γιώργος Πετράκης παρέταξε τη Λαμία με Επασί στο τέρμα. Σκόνδρα, Αντέτζο, Βύντρα και Σαραμαντά στην άμυνα. Νιάσε, Μπεχαράνο, Προβυδάκη, Χατζηστραβό και Ρόμανιτς μεσοεπιθετικά και Καραμάνο στην επίθεση.

Το ματς
Με ξεκάθαρες προθέσεις μπήκαν οι δύο αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο. Από τη μια το μεγάλο φαβορί, δηλαδή η ΑΕΚ, παρά τις πολλές αλλαγές της στο αρχικό σχήμα, θέλησε να «καθαρίσει» νωρίς και λίγο έλειψε να γίνει το απόλυτο αφεντικό με το «καλημέρα». Από την άλλη, η Λαμία κοίταξε αρκετά την άμυνά της (χωρίς να παίξει ταμπούρι), έχοντας σκοπό να απειλήσει με κόντρα επιθέσεις ή κάποια στημένη φάση.

Βρέθηκε λοιπόν κοντά στο να κάνει ζημιά στο 1’ η ομάδα του Καρέρα, αλλά η κεφαλιά του πολύ καλού Μαχαίρα (στη σέντρα του Μάνταλου) ήταν άστοχη. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, λόγω των λίγων διακοπών μέχρι το 1-0, αλλά δεν κινήθηκε, βέβαια σε πολύ υψηλή ένταση. Ο Ανσαριφάρντ έπαιρνε πρωτοβουλίες (με Λιβάγια και Ολιβέιρα εκτός) σε αυτό το διάστημα, αλλά δεν πατούσε τόσο περιοχή σε κανονική ροή αγώνα. Όταν το έπραξε, έγινε και το 1-0. Ο Λόπες τον βρήκε, ο Αντέτζο δεν μπόρεσε να τον κόψει και έδιωξε την μπάλα πάνω στον Γκαρσία, που από θέση βολής νίκησε τον Επασί.



Στη συνέχεια, έπεσαν οι στροφές στον αγωνιστικό χώρο μέχρι την ανάπαυλα, καθώς έριξε ταχύτητα η ΑΕΚ που όριζε το τέμπο του αγώνα. Κρατώντας πιθανότατα και δυνάμεις ενόψει Βόλφσμπουργκ.

Πάνω σε αυτό το μοτίβο κινήθηκε σημαντικό μέρος του β’ ημιχρόνου. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πατήσει λίγο το γκάζι στα πρώτα λεπτά, ώστε να πετύχει δεύτερο γκολ που θα έκρινε τα πάντα. Κυρίως λόγω της ζωηράδας του Μαχαίρα από τα αριστερά. Το διπλό δοκάρι στο 51’ σε προ κενής εστίας πλασέ του Ανσαριφάρντ στην αρχή και σε κεφαλιά του Μάνταλου στη συνέχεια, χάλασε τα πλάνα της.

Από την κίνηση του νεαρού άσου προήλθε και το 2-0, καθώς μάζεψε ολόκληρη την άμυνα πάνω του και έστρωσε για τον Κρίσιτσιτς που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 65’. Ενδιάμεσα, η Λαμία είχε την καλύτερή της στιγμή στον αγώνα, με το γύρισμα του Καραμάνου που έδιωξε Βασιλαντωνόπουλος προ του Βασιλόγιαννη.


Μετά το 2-0 η Λαμία βγήκε μπροστά ώστε να μπει ξανά στο κόλπο, αλλά ήταν πλέον αργά και δίχως να αγχωθεί ιδιαίτερα κράτησε το προβάδισμα η ΑΕΚ. Είχε, ωστόσο, μια προσπάθεια του Καραμάνου από τα δεξιά στο 74’ και μια ευκαιρία με τον Ρόμανιτς στο 78’ και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι. Στο 85’ ο Αλμπάνης μπούκαρε από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Σαραμαντάς πήρε παραμάζωμα, τον Ενομπακάρε και αμφότεροι μπήκαν με την μπάλα στα δίχτυα. Κι έτσι κρίθηκαν και… τυπικά τα πάντα.


Οι συνθέσεις
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες, Χνιντ, Σβάρνας, Μπακάκης (53' Βασιλαντωνόπουλος), Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (61' Σιμόες), Μαχαίρας (76' Αλμπάνης), Γκαρσία (46' Λιβάια), Ανσαριφάρντ (76' Ενομπακάρε)

Στον πάγκο έμειναν: Αθανασιάδης, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σαμπανάτζοβιτς

Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Σκόνδρας (77' Μπιανκόνι), Νιάσε (60' Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Προβυδάκης, Χατζηστραβός (57' Βασιλόγιαννης), Ρόμανιτς, Καραμάνος (76' Βιγιάλμπα)

Στον πάγκο έμειναν: Θεοδωρόπουλος, Μπαχανάκ, Τζανετόπουλος, Κωστίκα και Παλαβαντισβίλι

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος.
Βοηθοί: Θεόφιλος Μωυσιάδης, Σπυρίδων Βασιλόπουλος
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης
VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος, AVAR: Πολυχρόνης Κωσταράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x