Champions League

Ελλάδα-Ρωσία σημειώσατε «διπλό»

Ο απολογισμός των μέχρι τώρα συναντήσεων είναι αρνητικός για τις ελληνικές ομάδες, αφού μετράμε μόνο 8 νίκες, 10 ισοπαλίες και 13 ήττες.

Λίγες ώρες έμειναν πριν ο ΠΑΟΚ ριχτεί στην μάχη για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην ρώσικη Κρασνοντάρ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν βρίσκεται απλά απέναντι σε μια ευκαιρία για να γράψει ιστορία και να ζήσει το όνειρο στα… αστέρια, αλλά έχει να παλέψει για να μειώσει την διαφορά στις ελληνορωσικές μάχες στα κύπελλα Ευρώπης.

Τις περισσότερες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, από πλευρά Ελλάδας τις έχει η ΑΕΚ, αφού έχει αντιμετωπίσει ρωσικές ομάδες σε 15 αγώνες, ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με οκτώ, στην συνέχεια είναι ο Ολυμπιακός με έξι και τέλος ο Παναθηναϊκός με δύο.

Η πρώτη συνάντηση

Πρώτος θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός ομάδα από την Ρωσία (τότε ΕΣΣΔ) και αυτή θα είναι, ένα από τα πιο ισχυρά ονόματα του ρώσικου ποδοσφαίρου, αλλά και του αθλητισμού γενικά στην χώρα.

Το καλοκαίρι εκείνο και συγκεκριμένα στις 7 Ιουλίου 1971, η κληρωτίδα θα δείξει ως αντίπαλο του Ολυμπιακού την Ντινάμο Μόσχας και με τεχνικό Διευθυντή, τον σπουδαιότερο τερματοφύλακα που έχει γνωρίσει ο κόσμος, τον Λεβ Γιάσιν.

Οι «ερυθρόλευκοι» στον πρώτο αγώνα του «Καραϊσκάκης» στις 15 Σεπτεμβρίου 1971, θα καταφέρουν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα τους, ωστόσο θα υποκύψουν στην ανωτερότητα των Ρώσων και θα δεχτούν δύο γκολ μετά το 83ο λεπτό, ενώ ευθύνη στο δεύτερο ήταν του άπειρου τότε τερματοφύλακα Μυλωνά.

Στην ρεβάνς ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Μόσχα, για να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 από τον πρώτο αγώνα. Οι Πειραιώτες, θα φτάσουν κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση αφού στο 8ο λεπτό θα ανοίξει το σκορ ο Τριαντάφυλλος, θα ισοφαριστεί στο 15ο λεπτό και θα ξανά πάρει το προβάδισμα, με τον ο Γκαϊτατζής στο 45ο λεπτό.



Ξανά με Ντινάμο Μόσχας

Λίγα χρόνια αργότερα για την διοργάνωση του Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και πάλι η Ντινάμο Μόσχας θα είναι αντίπαλος ελληνικής ομάδας. Αυτήν την φορά όμως δεν θα είναι ο Ολυμπιακός, αλλά η ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου.

Ο Μπάρλος τον Μάρτιο του 1974 θα αναλάβει την «Ένωση» και καταφέρνει να κάνει την ομάδα της ΑΕΚ να γίνει ξανά ανταγωνιστική, αφού αμέσως φέρνει στον πάγκο της τον μεγάλο Τσέχο τεχνικό, Φράντισεκ Φάντροκ και μαζί του σπουδαίους παίκτες, όπως ήταν ο Θωμάς Μαύρος, ο Χρήστος Αρδιζόγλου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και άλλους πολλούς μέχρι το 1976.

Η ΑΕΚ την σεζόν 1975-76 θα τερματίσει στην 2η θέση του πρωταθλήματος και θα κερδίσει το εισιτήριο, για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, στον οποίον εκείνη την σεζόν θα φτάσει και μέχρι τα ημιτελικά.

Η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο «δικέφαλος» θα είναι η Ντινάμο Μόσχας. Η πρώτη αγωνιστική θα γίνει στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου 1976, με την ΑΕΚ να χάνει αρκετές ευκαιρίες, αλλά να πηγαίνει στα αποδυτήρια, με το 1-0 από το πρώτο ημίχρονο.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η «Ένωση» θα κάνει το 2-0 με τον Παπαϊωάννου. Αν και η Ντινάμο προσπάθησε να αντιδράσει αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει κάποιο αποτέλεσμα, με τον «δικέφαλο» να χάνει άλλη μια ευκαιρία με τον Θωμά Μαύρο στο 75ο λεπτό. Το 2-0 ήταν αρκετά καλό για την ΑΕΚ, έτσι ώστε να πάει στον δεύτερο αγώνα και παρά την ήττα με 2-1 να πάρει την πρόκριση στην Μόσχα, στις 29 Σεπτεμβρίου 1976, μετά από την παράταση.



Δύο φορές μέσα στην δεκαετία του 90

Χρειάστηκαν να περάσουν 15 χρόνια για να συναντηθούν ελληνική ομάδα με ρώσικη και αυτή πλέον, θα είναι η πρώτη μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Την σεζόν 1990/1991 η ΑΕΚ θα πάρει την 3η θέση του πρωταθλήματος και το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Από την μεριά των Ρώσων, η Σπαρτάκ Μόσχας θα είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και θα βρεθεί απέναντι στην «Ένωση».

Ο «δικέφαλος» δεν θα είχε εύκολο δρόμο, καθώς είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα που λίγους μήνες πριν, αγωνιζόταν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (σημερινό Τσάμπιονς Λιγκ). Ωστόσο η ανανεωμένη ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς, θα ταξιδέψει στις 23 Σεπτεμβρίου 1991 μέχρι την Ρωσία και θα φύγει από το «Λουζνίκι» (τότε λεγόταν «Στάδιο Λένιν»), με την λευκή ισοπαλία (0-0).



Στην ρεβάνς στις 6 Οκτωβρίου 1991, τα πράγματα ήταν δύσκολα για την ΑΕΚ, καθώς θα βρεθεί πίσω στο σκορ από το 15ο λεπτό, ύστερα από εκτέλεση πέναλτι του Αλεξάντρ Μοστοβόι, ένα από τα αστέρια των Ρώσων.

Η Σπαρτάκ Μόσχας έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, ωστόσο να χάνει το άλλο της αστέρι τον Ντμίτρι Ρατσένκο. Ο «δικέφαλος» βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει στο 64ο λεπτό με τον Ντάνιελ Μπατίστα, ενώ από εκεί και πέρα η «Ένωση», ήταν αυτήν που έδειξε πως θέλει την πρόκριση και στο 75’, πέτυχε το γκολ που της το έδωσε την πρόκριση, με τον Βασίλη Δημητριάδη να κερδίζει τον Στάνισλαφ Τσερτσέσοφ (εκείνη την σεζόν είχε αναδειχτεί ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ρωσία).





Μέσα στην δεκαετία του 90, η ΑΕΚ θα έχει να αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά ομάδα της Ρωσίας, με την Λοκομοτίβ Μόσχας θα βρεθεί αυτήν την φορά στον δρόμο της «Ένωσης», στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων την σεζόν 1997/1998.

Η ΑΕΚ αν και με αρκετά προβλήματα που την ταλαιπωρούσαν, είχε όνειρο να καταφέρει 20 χρόνια μετά από την ιστορική πορεία στην ίδια διοργάνωση, να φτάσει στα ημιτελικά της, αφού ο ρώσικος σύλλογος δεν θα ήταν απαγορευτικό.

Στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Νέα Φιλαδέλφεια στις 5 Μαρτίου 1998, σε ένα κατάμεστο γήπεδο (25.000 φιλάθλους). Η «Ένωση» ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ωστόσο η μόνη σημαντική ευκαιρία που είχε ήταν στο 61ο λεπτό ύστερα από ένα σουτ του Ντέμη Νικολαΐδη να περνάει άουτ. Ο αγώνα έληξε 0-0 και ο «δικέφαλος» ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 παίκτες.



Στην ρεβάνς η Λοκομοτίβ Μόσχας ήταν αυτή που έψαχνε τρόπο για να πετύχει ένα γκολ, με αποτέλεσμα να παίξουν ένα πιο ανοιχτά. Αν και το πρώτο ημίχρονο, δεν είχε κάποια αξιόλογη φάση, η Ρώσοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο πιο αποφασισμένη.

Στο 49ο λεπτό ένα σουτ που απέκρουσε ο Ηλίας Ατματσίδης, ήταν αυτή που έπρεπε να ταρακουνήσει την «Ένωση». Αντιθέτως, ένα λάθος στο 54ο λεπτό από την άμυνα του δικέφαλου ήταν αρκετό να δώσει στην Λοκομοτίβ Μόσχας να ανοίξει το σκορ, με τον Γεβγκένι Χαρλατσιόφ. Στο 65ο λεπτό ο Χρήστος Μαλαδένης κέρδισε ένα πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο Χάρης Κοπίτσης που ισοφάρισε, δίνοντας προβάδισμα λόγω έδρας στην ΑΕΚ.

Η Λοκομοτίβ ξανά κυνήγαγε να πετύχει ένα γκολ για να πάρει αυτή την πρόκριση, οπότε και το παιχνίδι της και πάλι θα ήταν πιεστικό για τους «κιτρινόμαυρους». Οι Ρώσοι κατάφεραν να πετύχουν το γκολ και να δώσουν την χαριστική βολή στην «Ένωση», στο 3ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.



Δεν μπόρεσε να κερδίσει την Ζενίτ

Επόμενος σταθμός και πάλι της ΑΕΚ από ελληνικής πλευράς, θα είναι η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν πρώτη φορά αντιμέτωπες την σεζόν 2004/2005 για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου 2004 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Ο «δικέφαλος» του Φερνάντος Σάντος, αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό αναμέτρησης, είχε να αντιμετωπίσει μεγάλα ονόματα του ρωσικού ποδοσφαίρου, όπως ήταν ο Αντρέι Αρσάβιν, τον Αλεξάντρ Κερζάκοφ και τον Ντενίσοφ.

Η ΑΕΚ μετά το πρώτο γκολ είχε άλλες τρις ευκαιρίες να σκοράρει χωρίς αποτέλεσμα. Στο 44ο λεπτό η Ζενίτ βρήκε λύση, με τον Αρσάβιν να εκμεταλλεύεται την σύγχυση και με κοντινό πλασέ να κάνει το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ρώσοι ξεκίνησαν με το ίδιο πάθος και ο Κερζάκοφ στο 48ο λεπτό, θα δώσει προβάδισμα στην Ζενίτ με 2-1. Ο ίδιο παίκτης μετά από ένα αδύναμο σουτ του Αρσάβιν στο 55ο λεπτό, θα κάνει το 3-1 σε κενή εστία, ενώ στο 64ο λεπτό θα πετύχει χατ-τρικ και το τέταρτο τέρμα της Ζενίτ. Στο 87ο λεπτό ο Ντενίσοφ με κοντινό σουτ θα κάνει το τελικό 5-1 για τους Ρώσους και η «Ένωση» θα δεχτεί ταπεινωτική ήττα.



2005/2006

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ΑΕΚ και Ζενίτ, θα βρεθούν αντιμέτωπες. Αυτή την φορά στον προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ κάτι που σήμαινε πως θα έπαιζαν διπλούς αγώνες.

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να εξασφαλίσει μια θέση στους ομίλους της διοργάνωσης, αφού ο πρώτος αγώνας θα γινόταν στην Αγία Πετρούπολη. Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να φύγουν με την νίκη και το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 0-0.



Στην ρεβάνς, αν και η «Ένωση» ήταν καλύτεροι και είχε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει με τον Λυμπερόπουλο, τον Σοάρες, τον Κατσουράνη και τον Ιβιτς, δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δύχτια.

Αντίθετα στο 88ο λεπτό, μετά από ένα κακό κοντρόλ του Κώστα Κατσουράνη, αλλά και γενικά μια κακής αμυντικής λειτουργίας, ο Αντρέι Αρσάβιν έκανε το 1-0 για την Ζενίτ και έδωσε την πρόκριση στους Ρώσους.





Η κατάρα με την Ζενίτ συνεχίζεται

Την σεζόν 2010/2011 η «Ένωση» μαθαίνει ότι για 6η φορά, θα βρεθεί απέναντι σε ομάδα της Ρωσίας και αυτή θα είναι για ακόμα μια φορά η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Κλήρωση έβγαλε πως οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για την 2η και την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Αυτήν την φορά ο «δικέφαλος», είχε να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δύσκολή ομάδα, αφού η Ζενίτ είχε ενισχυθεί αρκετά με παίκτες όπως ο Μπρούνο Άλβες, ο Ντάνι και πολύ ακόμα.

Στην πρώτη συνάντηση για τους ομίλους οι Ρώσοι, βρέθηκαν μπροστά στο σκορ από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ στο 13ο λεπτό ο Μπρόυνο Άλβες θα διπλασιάσει τα τέρματα της Ζενίτ. Η ΑΕΚ θα καταφέρει να αντιδράσει στο 37ο λεπτό με τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Το επόμενα δύο γκολ για την Ζενίτ θα πετύχει ο Λάζοβιτς στο 43ο λεπτό με πέναλτι και στο 57ο λεπτό. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Παντελής Καφές στο 83ο λεπτό. Στον δεύτερο αγώνα ο δικέφαλος χρειαζόταν τουλάχιστον την ισοπαλία για να περάσει στην φάση των «32», αλλά στην τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε με 3-0 στο «ΟΑΚΑ» και πάλι από την Ζενίτ.



Η σειρά του ΠΑΟΚ

Την ίδια σεζόν ο «δικέφαλος του Βορρά», θα τερματίσει στην δεύτερη θέση του ομίλου του στο Γιουρόπα Λιγκ, θα περάσει στην φάση των «32» και θα έχει να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι «στρατιώτες» εκείνη την περίοδο ήθελαν να κάνουν μια σπουδαία πορεία στην διοργάνωση, με αποτέλεσμα να κάνουν προσθήκες για να την βοηθήσουν. Επίσης ερχόντουσαν να παίξουν τον πρώτο επίσημο αγώνα, αφού στο πρωτάθλημα Ρωσίας υπήρχε διακοπή για τον χειμώνα.

Ο Πρώτος αγώνας θα γίνει στην Τούμπα, με τους Ρώσους να τα βρίσκουν σκούρα στα πρώτα λεπτά, ωστόσο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρήκε το τρόπο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 29ο λεπτό με τον Νέτσνιντ, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος και έδωσε ένα μικρό πλεονέκτημα πρόκρισης στους «κυανέρυθρους».



Στην ρεβάνς της Μόσχας, οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν στα ίσα και ο ΠΑΟΚ κατάφερε με τον Μουσλίμοβιτς να ανοίξουν το σκορ και να κάνουν το 1-0 για τους Θεσσαλονικείς και όλα έδειχνα πως το παιχνίδι θα πάει στην παράταση. Ωστόσο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και στο 80ο λεπτό ο Ιγκνασέβιτς διαμόρφωσε το τελικό 1-1, που έδωσε την πρόκριση στους Ρώσους.

Δύο ισοπαλίες με Ρουμπίν Καζάν

Στην άλλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την νεοεμφανιζόμενη σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις Ρουμπίν Καζάν. Ωστόσο ούτε το «τριφύλλι» θα καταφέρει να κάνει κάτι αξιοσημείωτο πέρα από δύο ισοπαλίες, για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.





ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στους ομίλους, Ολυμπιακούς στους «32»

Τρεις ομάδες βρέθηκαν την σεζόν 2011/2012 απέναντι σε ρώσικους συλλόγους, με αυτές να είναι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ για την φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και τον Ολυμπιακό στους «32» της διοργάνωσης.

ΠΑΟΚ-Ρομπίν Καζάν

Ο «δικέφαλος του Βορρά», βρέθηκε σε έναν όμιλο με Τότεναμ, Σάμροκ Ρόβερς και Ρουμπίν Καζάν. Ο ΠΑΟΚ θα κάνει σπουδαία χρονιά αφού θα καταφέρει να τερματίσει με 12 βαθμούς στην πρώτη θέση του ομίλου της.

Με την Ρουμπίν θα βρεθεί αντιμέτωπος, στην δεύτερη αγωνιστική στην Ρωσία και θα έρθουν ισόπαλες με 2-2. Στην 6η και τελευταία αγωνιστική οι δύο ομάδες, θα συμβιβαστούν με το 1-1 της Τούμπας, αφού θα έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα.

ΑΕΚ-Λοκομοτίβ Μόσχας

Τα προβλήματα στην «Ένωση» έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή. Η ΑΕΚ σε έναν όμιλο με Άντερλεχτ, Λοκομοτίβ Μόσχας και Στρουμ Γκρατς και θα κάνει τη χειρότερη πορεία της σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ.

Από την Λοκομοτίβ Μόσχας που θα την βρει απέναντι της σε δύο διαδοχικές αγωνιστικές (3η και 4η αγωνιστική ομίλων). Στις δύο αυτές συναντήσεις οι «κιτρινόμαυροι» θα ηττηθούν το ακριβώς ίδιο σκορ, το 3-1.

Ολυμπιακός-Ρουμπίν Καζάν

Οι «ερυθρόλευκοι» θα έρθουν από μια εντυπωσιακή σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν θα καταφέρουν για λίγο να περάσουν στους «16» της διοργάνωσης και θα πάρουν την 3η θέση που οδηγούσε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Εκεί έχουν να αντιμετωπίσουν, την ήδη γνωστή ομάδα στο ελληνικό κοινό από τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, Ρουμπίν Καζάν. Στον πρώτο αγώνα της Ρωσίας, οι Πειραιώτες θα φανούν ανώτεροι, αν και θα δυσκολευτούν θα καταφέρουν να βρουν το τρόπο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα στο 71ο λεπτό με τον Φουστέρ.



Η ρεβάνς του «Καραϊσκάκης» θα ολοκληρωθεί με το ίδιο σκορ, ενώ ήρωας του αγώνα θα είναι ο τερματοφύλακας Ρόι Κάρολ, που αγωνίστηκε για παραπάνω από 20 λεπτά, με ενοχλήσεις στο πόδι.



Η πρώτη με Κρασνοντάρ

Την Σεζόν 2015/2016 ο ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσει την σημερινή του αντίπαλο, την Κρασνοντάρ για πρώτη φορά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Εκεί συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ θα κληρωθεί σε έναν όμιλο με Κρασνοντάρ, Ντόρτμουντ και Καμπάλα. Μέσα σε αυτόν τον όμιλο θα καταφέρει να κάνει σπουδές εμφανίσεις, ωστόσο απέναντι στην Κρασνοντάρ, θα φανεί άτυχος και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις, θα πάρει μια λευκή ισοπαλία στην Τούμπα (0-0), ενώ στην Ρωσία θα ηττηθεί με 2-1.





Πέταξε την ευκαιρία για το Τσάμπιονς Λιγκ

Την σεζόν που η ΑΕΚ είχε την πρώτη ευκαιρία της να βρεθεί κοντά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (2017/2018), είχε να αντιμετωπίσει στον 2ο προκριματικό γύρο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εκεί η «Ένωση» στο πρώτο παιχνίδι με τους Ρώσους στο «ΟΑΚΑ», έδειξε πως υποτίμησε το αντίπαλο της και σε ένα πολύ κακό αγώνα, δέχτηκε δύο γκολ από στημένες φάσεις, με τούς «στρατιώτες» να φεύγουν από την Ελλάδα με το πλεονέκτημα πρόκρισης που τους έδινε το 2-0.

Στην ρεβάνς της Μόσχας, η ΑΕΚ έδειξε να είναι πιο συγκεντρωμένη, είχε αρκετές ευκαιρίες για να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, ωστόσο δέχτηκε γκολ στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης, από τον Μπίμπρας Νάτχο.





Απέναντι στην Σπαρτάκ του Καρέρα

Για την σεζόν 2018/2019, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί απέναντι στην Σπαρτάκ Μόσχας του Μάσιμο Καρέρα. Αν και οι Ρώσοι θα βρεθούν μπροστά στο σκορ με 2-0 στο 17ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει μέσα σε 14 λεπτά να κάνει την ολική ανατροπή με 3-2. Η ρεβάνς της Μόσχας θα ολοκληρωθεί με 0-0 και θα πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.





Σταμάτησε το όνειρο της Κρασνοντάρ

Στην φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2018/2019 ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Κρασνοντάρ. Ο πρώτος αγώνας έγινε στο «Γ.Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να φαίνεται από την αρχή ότι είναι πιο συγκεντρωμένος και πιο παθιασμένος για την νίκη.

Στο 30ο λεπτό της αναμέτρηση, οι «ερυθρόλευκοι» θα προηγηθούν με τον Γκερέρο. Όσο και να προσπαθούσαν οι παίκτες τις Κρασνοντάρ να διορθώσουν τα πράγματα, η εικόνα που έδειχναν ήταν κακή για να μπορέσουν να αλλάξουν τα πράγματα.

Η είσοδος του Ρατζέλοβιτς στο 75’ έδωσε άλλον αέρα στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, και τρία λεπτά αργότερα ο Σέρβος επιθετικός θα κάνει το 2-0, ενώ ο ίδιος με ένα εντυπωσιακό σουτ θα κάνει και το 3-0 για τον Ολυμπιακό. Το τελικό 4-0 θα κάνει ο Ποντένσε και πλέον οι Πειραιώτες, θα είναι αυτοί που θα έχουν το πάνω χέρι και στον δεύτερο αγώνα, στην Ρωσία, τον οποίον θα κερδίσουν με 2-1.





Έχει ευκαιρία να ανεβάσει τις νίκες

Αυτές είναι οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε ελληνικές και ρώσικες ομάδες, που έχουν διαμορφώσει αυτό το σχετικά αρνητικό ρεκόρ που έχουν οι ομάδες της χώρας μας, με απολογισμό 8 νικών 10 ισοπαλιών και 13 ηττών.

Το μπαλάκι πλέον πέφτει στον ΠΑΟΚ, αφού σήμερα δεν έχει την ευκαιρία να πάρει το πλεονέκτημα για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά να δώσει και την 9η νίκη απέναντι σε σύλλογο από την Ρωσία και γιατί όχι μία ακόμα, στον δεύτερο αγώνα στην Τούμπα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μωυσιάδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x