Ελλάδα

Οριστική ρήξη Μπαλτάκου με Φιλιππούση που επιμένει σε τακτικές… συνδιοίκησης!

Ο CEO της ΕΠΟ ξεπέρασε τα όρια βάλλοντας δημοσίως κατά Μπαλτάκου, μη κατανοώντας την θέση του και το ότι η ομοσπονδία έχει εκλεγμένο και ενεργό πρόεδρο και όχι γλάστρα.

Οριστική μοιάζει να είναι τα τελευταία 24ωρα η ρήξη στις σχέσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου με τον εκτελεστικό διευθυντή της ομοσπονδίας, Ιάκωβο Φιλιππούση.

Κι αυτό, διότι παρά το γεγονός ότι η ΕΠΟ έχει πρόεδρο εκλεγμένο με συντριπτικές πλειοψηφίες και απόλυτα ενεργό από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, ο CEO της ομοσπονδίας φαίνεται πως αρέσκεται στο να συνδιοικεί, να παίρνει πρωτοβουλίες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Εκτελεστικής Επιτροπής ή της Γενικής Συνέλευσης και προφανέστατα να νιώθει ενίοτε βασιλικότερος του βασιλέως.

Το τελευταίο επεισόδιο συνέβη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ο Φιλιππούσης, με δική του πρωτοβουλία, απέστειλε σε όλες τις Ενώσεις ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την χρηματοδότησή τους. Δηλαδή υπό ποιους όρους οι ΕΠΣ θα εισπράξουν χρήματα από την ΕΠΟ.

Όταν το πληροφορήθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος, έστειλε δική του επιστολή σε όλες τις Ενώσεις και τους ενημέρωνε να μην λάβουν υπόψη τους το σχέδιο Φιλιππούση, διότι δεν έχει εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή ή την Γενική Συνέλευση, άρα είναι και νομικά ανίσχυρο.

Και αντί ο CEO της ομοσπονδίας να κάνει πίσω (μιας και για έμμισθο υπάλληλο πρόκειται άλλωστε), έστειλε νέα επιστολή στις ΕΠΣ, με την οποία χρησιμοποιούσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Μπαλτάκο και τον κατηγορούσε ότι υπολείπεται στοιχειωδών γνώσεων των διατάξεων του Καταστατικού και ότι μετά από 6 μήνες δεν έχει μάθει ούτε τα βασικά! Υπεραμύνεται δε του δικαιώματός του να κινηθεί αυτοβούλως και πως καλύπτεται από το Καταστατικό.

Έντονα αντέδρασαν και αρκετές Ενώσεις, όπως ήταν φυσιολογικό.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας είπε πως «ή ο Φιλιππούσης θα μάθει να σέβεται ή θα απομακρυνθεί από τη θέση του»!

Η ΕΠΣ Ηρακλείου απευθύνεται στον Φιλιππούση και του λέει: «Στοιχίζετε στο ποδόσφαιρο 150.000 ευρώ το χρόνο! Ας έχει μόνο οικονομικό κόστος η παρουσία σας»!

Η ΕΠΣ Σάμου είπε με αφορμή το σχέδιο Φιλιππούση: «Σοβαρευτείτε, γελάνε με τα χάλια σας κι οι παπαγάλοι του πάρκου».

Η ΕΠΣ Λακωνίας ζήτησε από την πλευρά της: «Να αποσυρθεί το πόνημα Φιλιππούση. Οι συντάκτες του δεν επιθυμούν να δοθούν χρήματα στις Ενώσεις»!

Είναι σαφές πως το πρόβλημα είναι σοβαρό, διότι δεν πρόκειται για κάτι που προέκυψε τώρα, αλλά… το κακό συνήθειο του Φιλιππούση να θέλει να διοικεί κρατάει καιρό τώρα, με μικρές-μικρές κόντρες που πήραν πλέον την μορφή δημόσιας αντιπαράθεσης.

Η ΕΠΟ, ωστόσο, έχει πρόεδρο. Εκλεγμένο και ενεργό. Όχι γλάστρα. Τα εκτελεστικά όργανα και τα πρωτοκλασσάτα στελέχη, ακόμα και με τις αυξημένες αρμοδιότητες που τους προσφέρει το νέο καταστατικό που βασίζεται στην Ολιστική Μελέτη, δεν μπορούν να πράττουν κατά το δοκούν. Ας προσγειωθούν στη γη κατανοώντας την πραγματική τους θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x