Euro 2024

Όταν ο Σάουθγκεϊτ ήρθε... back to back Ελλάδα για να αντιμετωπίσει Αιγάλεω και Ξάνθη

Πολύ πριν αναλάβει την εθνική ομάδα της Αγγλίας, ο Σάουθγκεϊτ είχε έρθει στα μέρη μας ως ποδοσφαιριστής.

Είναι πλέον ο άνθρωπος των Άγγλων και το βράδυ της Κυριακής έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει ένα... πορτραίτο του στο σπίτι κάθε ποδοσφαιρόφιλου Εγγλέζου.

Πολύ πριν γίνει ομοσπονδιακός τεχνικός όμως, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έτρωγε τα γήπεδα με το κουτάλι, φορώντας τη φανέλα των Κρίσταλ Πάλας, Άστον Βίλα και Μίντλεσμπρο.

Με την «Μπόρο» αγωνίστηκε από το 2001 μέχρι το 2006, φτάνοντας μαζί της σε ένα League Cup αλλά και μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2006, ενώ είχε την... τιμή να ταξιδέψει δύο φορές και στην Ελλάδα!

Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2004/05, με τον τότε αρχηγό του αγγλικού συλλόγου να μένει για 90 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο στο 1-0 επί του Αιγάλεω στη Ριζόυπολη για τους ομίλους του UEFA.

Την αμέσως επόμενη χρονιά βρέθηκε ξανά στη χώρα μας, αυτή τη φορά στη Ξάνθη, καθώς η Μίντλεσμπρο κληρώθηκε με την SKODA, αυτή τη φορά στον Α' γύρο. Στο 0-0 στα Πηγάδια, ο 35χρονος τότε αμυντικός είχε αγωνιστεί και πάλι σε ολόκληρη την αναμέτρηση, σε αντίθεση με το 2-0 του «Ρίβερσαϊντ».

Τότε βέβαια ο σύλλογος από Βόρειο Γιόρκσαϊρ ζούσε δόξες, με παίκτες όπως ο Χάσελμπαϊνκ, ο Ζέντεν, ο Βίντουκα, ο Μακαρόνε και ο Σβάρτσερ.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x