Euro 2024

Προετοιμάζεται από τώρα για Ουκρανία!

Ξεκίνησε η… κατασκοπεία της Εθνικής Ελλάδας για τους αγώνες με την Ουκρανία, στο πλαίσιο των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το τεχνικό επιτελείο της «γαλανόλευκης» έχει εφοδιαστεί με dvd όλων των παιχνιδιών που έδωσαν οι Ουκρανοί (σε επίσημο και φιλικό επίπεδο) την τελευταία διετία. «Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε το καλοκαίρι στα τελικά του Μουντιάλ», δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ. Ποια είναι η επικρατέστερη έδρα για το εντός έδρας ματς της «γαλανόλευκης».

Ξεκίνησε η… κατασκοπεία της Εθνικής Ελλάδας για τους αγώνες με την Ουκρανία, στο πλαίσιο των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το τεχνικό επιτελείο της «γαλανόλευκης» έχει εφοδιαστεί με dvd όλων των παιχνιδιών που έδωσαν οι Ουκρανοί (σε επίσημο και φιλικό επίπεδο) την τελευταία διετία και τις επόμενες ημέρες περιμένουν τα εναπομείναντα ματς των επίσημων αναμετρήσεών τους για την προκριματική φάση του Μουντιάλ.

Ο Γιάννης Τοπαλίδης ξεκίνησε τη «βιντεοθεραπεία», προκειμένου οι Έλληνες διεθνείς να παρουσιαστούν ετοιμοπόλεμοι σε αυτούς τους δύο κρίσιμους αγώνες. Το τεχνικό επιτελείο αναμένεται να εστιάσει την προσοχή του περισσότερο στους αγώνες της Ουκρανίας με Αγγλία και Κροατία, αφού η προσεχής αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είχε στα συγκεκριμένα ματς σπουδαία απόδοση.

«Αποφασισμένοι να βρεθούμε στο Μουντιάλ»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ότο Ρεχάγκελ, ενημερώθηκε ότι οι Ουκρανοί δεν επιθυμούν το εκτός έδρας ματς να διεξαχθεί στο Κίεβο, αλλά στο Ντόνετσκ ή στο Χάρκοβο. «Δεν μας ενδιαφέρει ποιο γήπεδο θα διαλέξουν. Μας ενδιαφέρει μόνο να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα εμείς. Και θα είμαστε», ήταν η απάντηση του Γερμανού, ο οποίος στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε το καλοκαίρι στα τελικά του Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βρεθούμε εκεί».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης», Τάκης Φύσσας, τόνισε στο ίδιο σάιτ: «Δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες, οπότε δεν μπορώ να διαμαρτύρομαι για την τύχη μας στην κλήρωση. Παίξαμε δύο φορές με την Ουκρανία στα προκριματικά του προηγούμενου Μουντιάλ κι έτσι τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μας είναι καλή και έχει τις δυνατότητες να πάει το καλοκαίρι στη Νότιο Αφρική. Εχουμε πολύ ταλέντο, ένα μεγάλο προπονητή κι ορισμένες φορές πολύ παθιασμένο κόσμο. Ολα αυτά θα μας βοηθήσουν σε αυτές τις σημαντικές αναμετρήσεις».

«Να περιμένετε πολικό ψύχος»

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η αποστολή της Ελλάδας θα αναχωρήσει την Κυριακή (15 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά το εντός έδρας ματς) για την Ουκρανία, ώστε να προσαρμοστούν οι διεθνείς στις κλιματολογικές συνθήκες, αφού οι Ουκρανοί είπαν στον Φύσσα ότι «θα πρέπει να περιμένετε πολικό ψύχος στη χώρα μας την εποχή που θα γίνει το παιχνίδι».

Πιθανότατα στο ΟΑΚΑ

Μέχρι τη Δευτέρα έχει διορία η ΕΠΟ να ορίσει την έδρα διεξαγωγής του εντός έδρας αγώνα της Ελλάδας κόντρα στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, μετέφερε στους συνεργάτες του την προτίμησή του το ματς της «γαλανόλευκης» να γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο και αυτή τη στιγμή θεωρείται η επικρατέστερη έδρα για το παιχνίδι στις 14 Νοεμβρίου.

Παρόλα αυτά, οι διεθνείς έχουν εκφράσει την επιθυμία τους ο αγώνας να γίνει στο Παγκρήτιο, επειδή θεωρούν ότι εκεί δεν θα πέφτει… καρφίτσα, σε αντίθεση με το Στάδιο της Καλογρέζας. Η ΕΠΟ μια από τις επόμενες ημέρες –ίσως και σήμερα– θα ανακοινώσει την απόφασή της, ενώ ο κ. Πιλάβιος έχει προαναγγείλει ότι οι τιμές των εισιτήριων θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x