Euro 2024

Αργεντινή: Η τελευταία(;) ευκαιρία του Μέσι

Όπου Αργεντινή, ο Μέσι! Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει δει ο πλανήτης, ίδρωσε για να βρεθεί στο Μουντιάλ και τώρα θέλει την κούπα για να... εξιλεωθεί στα μάτια των συμπατριωτών του

Γίνεται να είναι μια ομάδα από τα φαβορί για την κατάκτηση της κούπας και ταυτόχρονα να έχει ιδρώσει ώστε να περάσει στα τελικά της διοργάνωσης μόλις την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών; Όταν βρίσκεται στο ρόστερ αυτής της ομάδας ο Λιονέλ Μέσι, τότε όλα μπορούν να συμβούν...

Ο λόγος για την Αργεντινή που κατάφερε έστω και με την ψυχή στο στόμα να μην υποστεί κάζο και τώρα αφού τη γλίτωσε, στοχεύει στην κούπα, ξέροντας και ο ίδιος ο Μέσι, ότι ίσως αυτή να είναι και η τελευταία του ευκαιρία για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Βέβαια, δεν είναι μόνος του, καθώς από πίσω του βρίσκονται ακριβοπληρωμένοι παικταράδες, ωστόσο όπως συνέβη και στον τελικό του 2014 στη Βραζιλία, λίγοι στέκονται στις χαμένες ευκαιρίες του Ιγκουαΐν, αλλά σίγουρα όλοι θυμούνται τη «φτωχή» εμφάνιση του Λίο Μέσι.

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα υπάρχει αναστάτωση, αφού ο Λαντσίνι υπέστη ρήξη χιαστού ενώ ο προπονητής της ομάδας, Χόρχε Σαμπάολι κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος γυναίκας σεφ που εργάζεται στην ομοσπονδία της χώρας.

Στο δρόμο για τη Ρωσία

Το απόλυτο θρίλερ! Μπορεί να τερμάτισε τρίτη με 28 βαθμούς, αλλά ο αποκλεισμό ήταν δύο πόντους μακριά. Μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση, παρά το ταλέντο που διαθέτει, καθώς σε 18 παιχνίδια είχε μόλις 19 γκολ. Σπάνια έβρισκε γκολ εκτός από τα πόδια του Μέσι και γενικότερα φαινόταν να έχει εγκλωβιστεί στην παρουσία του ηγέτη της Μπαρτσελόνα. Τώρα όμως που σπάνια παρουσιάζονται δεύτερες ευκαιρίες, πρέπει να βρει λύσεις. Άλλωστε, αυτές σε ατομικό επίπεδο υπάρχουν και μάλιστα σε αφθονία.

Το «αστέρι»

inner

Ίσως η πιο προφανή απάντηση που μπορεί να δοθεί ανάμεσα στις 32 ομάδες. Όταν υπάρχει ο Λιονέλ Μέσι στο σύνολο δεν μπορεί καν να υπάρξει αντίλογος. Με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής έχει 124 εμφανίσεις (τρίτος στα χρονικά της εθνικής) και 64 γκολ (πρώτος μακράν του δεύτερου με 54 Μπατιστούτα. Αν είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο μόνος του. Με Μέσι... εξαφανισμένο, τότε η Αργεντινή δεν έχει τύχη για το Κύπελλο.

Αξίζει να τον δεις

inner

Λο Σέλσο. Έφυγε νωρίς από την Αργεντινή και συγκεκριμένα από τη Ροζάριο Σεντράλ για να ενταχθεί στην Παρί Σεν Ζερμέν. Διαθέτει τρομερό ταλέντο, αλλά στην Ευρώπη υποχρεώθηκε και καλά έκανε να βάλει τακτική και περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι του προκειμένου να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Αναμένεται να αποτελέσει ένα εξαιρετικό στήριγμα του Λιονέλ Μέσι στον άξονα του γηπέδου.

Πιθανή ενδεκάδα

inner

Η αποστολή

Τερματοφύλακες:
Nαχουέλ Γκουζμάν (Τίγκρες), Φράνκο Αρμάνι (Ρίβερ Πλέιτ), Ουιλφρέντο Καμπαγέρο (Τσέλσι)

Αμυντικοί:
Γκαμπριέλ Μερκάδο (Σεβίλλη), Φεντερίκο Φάσιο (Ρόμα). Νικολάς Οταμέντι (Μάντσεστερ Σίτι), Κριστιάν Ανσάλντι (Τορίνο), Νικολάς Ταλιαφίκο (Άγιαξ), Μάρκος Ρόχο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μάρκος Ακούνια (Σπόρτινγκ)

Μέσοι:
Εβέρ Μπανέγα (Σεβίλλη), Χαβιέρ Μασεράνο (Hebei Fortune), Εδουάρδο Σάλβιο (Μπενφίκα), Λούκας Μπίλια (Μίλαν), Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν), Χιοβάνι Λο Τσέλσο (Παρί Σεν-Ζερμέν), Έντσο Πέρες (Ρίβερ Πλέιτ), Μάξι Μέζα (Ιντεπεντιέντε), Κριστιάν Παβόν (Μπόκα Τζούνιορς)

Επιθετικοί:
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι), Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους), Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

Στην άκρη του πάγκου

inner

Χόρχε Σαμπάολι. Από το 2002 έχει αρχίσει την επαγγελματική πορεία ως προπονητής από το 2002. Ποτέ δεν ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αφού λόγω σοβαρού τραυματισμού αναγκάστηκε σε ηλικία 19 ετών να σταματήσει να παίζει. Γνωστός στο ευρύ κοινό της Ευρώπης έγινε από το 2012 έως το 2016 που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Χιλής με εξαιρετικά αποτελέσματα. Δούλεψε ένα χρόνο στη Σεβίλλη και κατόπιν έκανε το όνειρό του πραγματικότητα αναλαμβάνοντας την εθνική ομάδα της χώρας του.

Πότε παίζει

- 16 Ιουνίου: Αργεντινή – Ισλανδία (16:00)
- 21 Ιουνίου: Αργεντινή – Κροατία (21:00)
- 26 Ιουνίου: Νιγηρία – Αργεντινή (21:00)

Πού στοχεύει

Με ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι και με πλούσιο ρόστερ από τη μέση και μπροστά είναι αδύνατον να πει ότι στοχεύει σε κάτι λιγότερο από το τρόπαιο. Έφτασε στον τελικό στη Βραζιλία και ανάλογος είναι ο στόχος για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x