Euro 2024

«Αυτοκτόνησε» η Ελβετία, ελπίζει για πρωτιά η Ρουμανία

Με δύο γκολ στο 89’ και στο 92’, η Ρουμανία ισοφάρισε 2-2 την Ελβετία στο «Σεντ Γιάκομπς» στο ντέρμπι του ένατου προκριματικού ομίλου του EURO 2024 και παρέμεινε στο -2 από την κορυφή.

Η Ελβετία προηγήθηκε 2-0 της Ρουμανίας στη Βασιλεία, όμως οι Ρουμάνοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν 2-2 με δύο γκολ του Μιχάιλα στο 89’ και το 92’ στο ντέρμπι κορυφής της τέταρτης αγωνιστικής του ένατου προκριματικού ομίλου του EURO 2024 και να παραμέινουν στο -2 στη δεύτερη θέση από τους γηπεδούχους και τους Ελβετούς να χάνουν την ευκαιρία για το "4 στα 4" μετά τις τρεις νίκες τους στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

Ελβετία-Ρουμανία 2-2
Οι Ελβετοί είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, χάνοντας ευκαιρίες στο πρώτο μισάωρο. Έτσι, στο 28’ ο Αμντουνί δέχτηκε την ωραία μπαλιά του Ζακάρια και, μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ. Στο 41’, ο επιθετικός της Βασιλείας δέχτηκε την καταπληκτική μακρινή μπαλιά του Σακίρι, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Μουράτ Γιακίν μπήκαν δυνατά και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες με τους μεσοεπιθετικούς τους χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν δεύτερο γκολ, με τις αλλαγές να μην επηρεάζουν την απόδοση των γηπεδούχων. Όμως, οι Ρουμάνοι βγήκαν μπροστά και, μετά την ευκαιρία του Στάντσιου στο 88’, στο 89΄ο Μορουτάν έδωσε στον Μιχάιλα και αυτός μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ένας συνδυασμός των φιλοξενούμενων έφερε τους δύο πρωταγωνιστές της φάσης του πρώτου γκολ να συνδυάζονται ξανά κι ο Μιχάιλα να πλασάρει και να ισοφαρίζει.

Ισραήλ-Ανδόρα 2-1
Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, στο 42’ ο Λαβί έδωσε την μπάλα στον Σλόμο κι αυτός άνοιξε το σκορ για τους Ισραηλινούς μετά από έλεγχο του VAR.

Στο 52’, λάθος υπολογισμός του Γκόλντμπεργκ έδωσε την ευκαιρία στον Ρόσας να του πάρει την μπάλα και να πλασάρει για το 1-1. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα, με τον Σόλομον να πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και να κάνει το 2-1.

Λευκορωσία-Κόσοβο 2-1
Οι δύο ομάδες έχασαν από δύο ευκαιρίες στο πρώτο εικοσάλεπτο, όμως στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάτι ιδιαίτερο μπροστά στις δύο εστίες σε ένα κακό ματς γενικότερα.

Όμως, στην επανάληψη άλλαξαν τα δεδομένα με τα δυο γκολ των πρώην Σοβιετικών σε ισάριθμα λεπτά. Στο 73’, ο Μορόζοφ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό γύρισμα των αμυντικών και πήρε την μπάλα, πλασάροντας για το 1-0. Στο 75΄, ο Γιαμπλόνσκι έδωσε μέσα στην περιοχή στον ‘Εμπονγκ, ο οποίος με γυριστό δυνατό σουτ έκανε το 2-0. Στο 87’, ο Μουρίκι μείωσε σε 2-1 μετά από έλεγχο στο VAR.


Η τέταρτη αγωνιστική:

Ελβετία-Ρουμανία 2-2
(28', 41' Αμντουνί - 89', 90'+2' Μιχάιλα)

Ισραήλ-Ανδόρα 2-1
(42' Σλόμο, 61' Σόλομον - 52' Ρόζας)

Λευκορωσία-Κόσοβο 2-1
(73' Μορόζοβ, 75' Εμπόνγκ - 87' πέν. Μουρίτσι)

Η επόμενη (πέμπτη) αγωνιστική (9/9)

Ανδόρα-Λευκορωσία
Ρουμανία-Ισραήλ
Κόσοβο-Ελβετία

Η βαθμολογία του ένατου ομίλου:

Ελβετία-Ρουμανία 2-2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x