Euro 2024

Γαλλία: Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί!

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάν ενόψει του Euro 2020.

Για άλλη μια φορά οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και απόλυτα δικαιολογημένες. Για άλλη μια φορά η Γαλλία κατεβαίνει σε μια διεθνή διοργάνωση ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτησή της. Oι «τρικολόρ», λοιπόν, μπαίνουν στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 με στόχο να κάνουν ένα βήμα παραπάνω από το προηγούμενο. Όχι μόνο να φτάσουν στον τελικό αλλά να πανηγυρίσουν στο τέλος αυτού. Και εάν κάποιοι αναρωτηθούν εάν μπορούν να το πετύχουν τότε η απάντηση είναι καταφατική.

Η Γαλλία πηγαίνει στα γήπεδα του Euro, ίσως με το πληρέστερο ρόστερ από όλες τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος σε αυτό. Με ένα σύνολο που έχει και ταλέντο αλλά και εμπειρία. Η μεγάλη είδηση από τις κλήσεις του Ντιντιέ Ντεσάν ήταν -φυσικά- η επιστροφή του Μπενζεμά μετά από περίπου έξι χρόνια. Εξίσου σημαντική, όμως είναι και η παρουσία του Ραμπιό ο οποίος θα δώσει τώρα το «παρών» και απουσίαζε από το προηγούμενο. Τα βλέμματα θα πέφτουν επάνω στον Κιλιάν Εμπαπέ, τον καλύτερο επιθετικό στον κόσμο αυτή την στιγμή, και αυτός έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία από την προηγούμενη φορά. Στη… σκιά του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν, θα είναι ο… διαστημικός Καντέ, ο οποίος προέρχεται και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτούς προσθέστε παίκτες, όπως ο Βαράν, ο Πογκμπά, ο Κομάν που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία τους. Ο Ντεσάν έχει πολλές επιλογές να παρουσιάσει μια εξαιρετική ομάδα, σίγουρα καλύτερη από εκείνη που έκανε την εμφάνισή της στα προκριματικά και γνώρισε την ήττα από την Τουρκία.



Το έργο του Ντεσάν και των παικτών του δεν είναι όμως τόσο εύκολο. Στον όμιλο μαζί με την Γαλλία είναι η Πορτογαλία, την οποία αντιμετώπισε στον τελικό του Euro 2016 και γνώρισε την ήττα, αλλά και η Γερμανία και η Ουγγαρία. Ωστόσο, εάν τα καταφέρει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να πάρει την πρώτη θέση τότε θα μπει σε έναν... δρόμο που θα την οδηγήσει στον τελικό της διοργάνωσης χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα αποφεύγοντας άλλες μεγάλες... δυνάμεις.




Η αποστολή:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Γιορίς (Τότεναμ), Μενιάν (Λιλ), Μανταντά (Μαρσέιγ)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Παβάρ (Μπάγερν), Ντιμπουά (Λιόν), Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζουμά (Τσέλσι), Κουντέ (Σεβίλλη), Κιμπεμπέ (Παρί), Λενγκλέ (Μπαρσελόνα), Ερναντέζ (Μπάγερν), Ντιν (Έβερτον)

ΜΕΣΟΙ: Καντέ (Τσέλσι), Τολισό (Μπάγερν), Σισοκό (Τότεναμ), Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ραμπιό (Γιουβέντους), Λεμάρ (Ατλέτικο Μαδρίτης)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γκριζμάν (Μπαρσελόνα), Ντεμπελέ (Μπαρσελόνα), Κομάν (Μπάγερν), Εμπαπέ (Παρί), Τιράμ (Γκλάντμπαχ), Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζιρού (Τσέλσι), Μπεν Γιεντέρ (Μονακό)


Πώς προκρίθηκε:
Πέρασε στην τελική φάση κατακτώντας την πρώτη θέση στον 10ο προκριματικό όμιλο. Συγκέντρωσε συνολικά 25 βαθμούς, με 8 νίκες, μία ισοπαλία και μια ήττα, αφήνοντας πίσω την Τουρκία. Με τους Τούρκους ήταν όλοι οι χαμένοι της βαθμοί της καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας και γνώρισε την ήττα 2-0 εκτός. Ωστόσο, ήταν στο… ύψος της στα άλλα ματς με Ισλανδία, Αλβανία, Ανδόρα και Μολδαβία.


Σχηματισμός:
Αγαπημένο σχήμα που εφάρμοσε ο Ντεσάν στην εθνική ομάδα της Γαλλίας ήταν το 4-2-3-1. Αυτό επέλεγε τα περισσότερα χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα αλλά με την παρουσία του Εμπαπέ τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει και έτσι κάποιες φορές καταφέρνει να μας ξαφνιάσει αλλάζοντας το σε 4-4-2, ή κάποια άλλα συστήματα παράγωγα αυτού. Μάλιστα, ήδη πολλοί εκτιμούν ότι το 4-3-1-2 θα είναι και η κύρια επιλογή του Ντεσάν για τα γήπεδα του Euro.

Γαλλία: Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί!


Το αστέρι:
Αν και στην αποστολή δεσπόζει το όνομα του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια, ο τίτλος του μεγάλου αστεριού της ομάδας ανήκει στον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν είναι το νέο μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και είναι το μεγάλο αστέρι της εθνικής Γαλλίας. Θα έχει επάνω του όλα τα βλέμματα στραμμένα και των πολλών ομάδων που ήδη φημολογείται ότι θέλουν να κάνουν τα πάντα να τον αποκτήσουν.


Αξίζει να τον δεις:
Θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετούσαμε το όνομά του, στην παραπάνω επιλογή, αυτή του «αστεριού» της ομάδας. Ο Ενγκολό Καντέ, όμως δεν αγωνίζεται στην επίθεση εκεί που πέφτουν τα περισσότερα φώτα, και γενικότερα δεν λατρεύει τα… φώτα. Τον ρόλο του αντι-στάρ έχει και στον αγωνιστικό χώρο, εκεί που κάνει τα πάντα, τόσα πολλά που σε… υποχρεώνει να τον δεις, και είναι ένας παίκτης, πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί όλη η λειτουργία της ομάδας και να στηριχθεί πάνω του όλο το παιχνίδι της Γαλλίας. Και, γιατί όχι, στο τέλος να πανηγυρίσει άλλο ένα μεγάλο τρόπαιο όπως και έκανε προ ολίγων ημερών στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.


Προπονητής:
Ο Ντιντιέ Ντεσάν είναι ένας από τους μακροβιότερους τεχνικούς στον πάγκο μιας ομάδας που συμμετέχει στη διοργάνωση. Ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία τον Ιούλιο του 2012 και έχει συμβόλαιο μέχρι και το τέλος του 2022, όταν και θα έχει ξεπεράσει τα δέκα χρόνια. Σαν παίκτης ήταν αρχηγός των τρικολόρ και έχει σηκώσει το Μουντιάλ 1998 και το Ευρωπαϊκό το 2000. Σαν προπονητής οδήγησε τη Γαλλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.




Πιθανότητες κατάκτησης:
Το μεγάλο φαβορί. Η Γαλλία είναι η πρώτη στις… προτιμήσεις των στοιχηματικών εταιρειών με 5.50 απόδοση. Ακολουθούν οι Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία.


Το πρόγραμμα στον 6ο όμιλο:
Γαλλία - Γερμανία (15/06, 22:00) - Αλιάνζ Αρίνα, Μόναχο
Ουγγαρία - Γαλλία (19/06, 16:00) - Πούσκας Αρίνα, Βουδαπέστη
Πορτογαλία - Γαλλία (23/06, 22:00) - Πούσκας Αρίνα, Βουδαπέστη


Προηγούμενες συμμετοχές στο Euro
9 (1960, 1984, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016)


Υψηλότερη θέση:
1η (1984, 2000)


Θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη:
2η θέση (1757.3)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x