Euro 2024

Γιόρτασε με νικητήριο γκολ στο 90' ο 200άρης Ρονάλντο - Σόκαρε τη Βοσνία το Λουξεμβούργο!

Στη 200ή διεθνή του εμφάνιση με την εθνική Πορτογαλίας, ο Ρονάλντο τής χάρισε τη νίκη κόντρα στην Ισλανδία με γκολ στο 90', ενώ το Λουξεμβούργο πήρε τεράστιο εκτός έδρας «τρίποντο» κόντρα στη Βοσνία!

Ιδανικά γιόρτασε τη συμπλήρωση 200 εμφανίσεων με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας ο Κριστιάνο Ρονάλντο, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη με σκορ 1-0 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ισλανδία, με γκολ, μάλιστα, στο 90'!

Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο η Ισλανδια των βασικών Μάγκνουσον και Ίνγκασον στάθηκε πολύ καλά, παρουσιάστηκε πολύ συμπαγής και σχεδόν αλάνθαστη αμυντικά, αλλά, τελικά, δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, ο Ρονάλντο πέτυχε το νικητήριο γκολ στο ιστορικό για εκείνον παιχνίδι και η Πορτογαλία έφυγε με το σημαντικό «διπλό» από το Ρέικιαβικ, κάνοντας το 4/4 και παραμένοντας μόνη πρώτη στον 10ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024.

Οι Ισλανδοί είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία του ματς, με τον άλλοτε επιθετικό του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον, να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση στο 13', ενώ στο 16' ο Πέπε αστόχησε για λίγο με κεφαλιά για την Πορτογαλία, η οποία όσο περνούσε η ώρα αύξανε την πίεσή της.

Στο 49' ο Ρονάλντο έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 81' οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Γουίλουμσον με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Πορτογαλία πίεσε ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά και τελικά βρήκε το νικητήριο γκολ στο 90' με τον Ρονάλντο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από κεφαλιά πάσα του Ινάσιο, διαμορφώνοντας το τελικό 0-1!

Στη δεύτερη θέση του ομίλου παρέμεινε η Σλοβακία, η οποία δυσκολεύτηκε και επικράτησε με το «φτωχό» 1-0 του αδύναμου Λιχτενστάιν στο Βαντούζ χάρη σε ένα γκολ του Βάβρο στο 45'+1', φτάνοντας τους 10 βαθμούς (-2 από την Πορτογαλία), ενώ η Βοσνία υπέστη εντός έδρας κάζο από το Λουξεμβούργο, το οποίο πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 2-0 και κάνει όνειρα για Euro!

Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» τη Ζένιτσα στο 4ο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης με το γκολ του Σάντσες και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν πολύ καλοί αμυντικά. Στο 56' ο Χατζιαχμέντοβιτς έχασε πέναλτι για την Βοσνία και στο 74' ο Σινανί ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του Λουξεμβούργου, το οποίο ανέβηκε στην 3η θέση του ομίλου, δύο βαθμούς μακριά από τις θέσεις που δίνουν πρόκριση!

H 4η αγωνιστική:

Ισλανδία-Πορτογαλία 0-1
(90' Ρονάλντο)

Βοσνία-Λουξεμβούργο 0-2
(4΄Σλαντσες, 74' Σινανί)

Λιχτενστάιν-Σλοβακία 0-1
(45'+1' Βάβρο)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (8/9):

Λουξεμβούργο-Ισλανδία (21:45)
Σλοβακία-Πορτογαλία (21:45)
Βοσνία-Λιχτενστάιν (21:45)

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου:

Ισλανδία-Πορτογαλία 0-1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x