Euro 2024

Ισπανία-Μαρόκο: Και πώς να μείνει εκτός;

Η Ισπανία σφραγίζει την πρόκριση στους «16» και περιμένει να μάθει αντίπαλο.

Η Ισπανία αντιμετωπίζει στο Καλίνινγκραντ για τον δεύτερο όμιλο το ήδη αποκλεισμένο Μαρόκο (21:00, ΕΡΤ1).

Η ομάδα του Φερνάντο Ιέρο προκρίνεται στους «16» με νίκη ή ισοπαλία, ενώ μένει εκτός μόνο εφόσον χάσει και ταυτόχρονα το Ιράν κερδίσει την Πορτογαλία. Επίσης η Ισπανία μένει εκτός αν χάσει με +2 γκολ και το άλλο ματς έρθει ισόπαλο. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως θεωρητικά η Ισπανία μπορεί να επιλέξει αντίπαλο για τους «16», καθώς θα γνωρίζει ποια εκ των Ρωσίας ή Ουρουγουάης θα είναι πρώτη και ποια δεύτερη στο πρώτο γκρουπ, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται στις 17:00.

Αν η Ισπανία έχει ίδιο αποτέλεσμα με την Πορτογαλία, θα καταφύγουμε στα κριτήρια ισοβαθμίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει απόλυτη ισορροπία στα πρώτα έξι κριτήρια (περισσότεροι βαθμοί στον όμιλο, καλύτερη διαφορά τερμάτων στον όμιλο, περισσότερα γκολ υπέρ στον όμιλο, περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς, καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς και περισσότερα γκολ υπέρ στο μεταξύ τους ματς) και αν δεν υπάρξει διαφοροποίηση σε αυτά, τότε θα καταφύγουμε στα δύο τελευταία κριτήρια. Το έβδομο είναι οι κίτρινες και κόκκινες κάρτες, με την Ισπανία να υπερέχει της Πορτογαλίας έχοντας μία λιγότερη κίτρινη. Αν και σε αυτό το κριτήριο υπάρχει ισορροπία, θα γίνει κλήρωση!

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στο παρελθόν στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1962, με την Ισπανία να κερδίζει και τα δύο ματς (0-1, 3-2).

Πιθανές συνθέσεις:
Ισπανία (Ιέρο): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Σίλβα, Λούκας, Ινιέστα, Ίσκο, Ντιέγκο Κόστα.
Μαρόκο (Ρενάρ): Μουνίρ, Ντιράρ, Μπενατιά, Ντα Κόστα, Ασράφ, Ελ Αχμάντι, Άμραμπατ, Μπελχαντά, Μπουσουφά, Ζιγέκ, Μπουταΐμπ.
Διαιτητής: Αμπντουλά Χασάν Μοχάμεντ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x