Euro 2024

Μπακασέτας στο sport-fm.gr: «Μπορούσαμε και άλλα γκολ - Τον καλύτερό μας εαυτό με Γαλλία»

Ο αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας, μίλησε στο sport-fm.gr για τη νίκη της Ελλάδας επί της Ιρλανδίας και τη δύσκολη «μάχη» κόντρα στη Γαλλία που ακολουθεί.

Στόχος επετεύχθη για την Εθνική, η οποία «καθάρισε» (2-1) την Ιρλανδία και έκανε το 2x2 στα προκριματικά του Euro 2024, ενώ, παράλληλα ξεκίνησε με το δεξί της επίσημες υποχρεώσεις στην OPAP Arena.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να βάλει το χέρι του ο αρχηγός της, ο οποίος είχε ένα γκολ (σκοράροντας για το 1-0) και μία πανέξυπνη ασίστ στον Μασούρα στο 2-1. Ο Τάσος Μπακασέτας, για τον οποίο γίνεται ο λόγος, μίλησε στο sport-fm.gr και εξήγησε το πώς έφτασε η γαλανόλευκη σε αυτή τη νίκη, ενώ έδωσε και το στίγμα του ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με τη Γαλλία τη Δευτέρα (19/6, 21:45).

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο sport-fm.gr και τον Αποστόλη Λιβάνιο
Η Εθνική έκανε το 2x2 στα προκριματικά. Ποια στοιχεία μάς έδωσαν τη νίκη επί της Ιρλανδίας;
«Νομίζω ότι ήμασταν αποφασισμένοι από την αρχή και επιβάλαμε τον ρυθμό μας. Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και η θέληση έκανε τη διαφορά».

Ποια στοιχεία δεν είχαμε τα οποία θα χρειαστούμε στη δύσκολη αναμέτρηση της Δευτέρας με τη Γαλλία;
«Θεωρώ ότι μετά το πρώτο γκολ που βάλαμε χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας για ένα δεκάλεπτο με τέταρτο, είχαμε ενθουσιαστεί αρκετά και αυτό λίγο μας στοίχισε και δεχθήκαμε το γκολ. Αυτό είναι κάτι, το οποίο θα το αναλύσουμε και θα το συζητήσουμε, για να το βελτιώσουμε».

Μπακασέτας-sport-fm.gr: Τον καλύτερό μας εαυτό με Γαλλία

Είναι ένα στοιχείο αυτό της Εθνικής το γεγονός ότι ακόμα και σε παιχνίδια στα οποία δεν πιάνει το top της απόδοσής της καταφέρνει και παίρνει αποτελέσματα; Μπορεί αυτό το στοιχείο να είναι ένας οδηγός για τη συνέχεια;
«Δεν νομίζω ότι δεν ήταν top η απόδοση σήμερα. Νομίζω ότι είχαμε πάρα πολύ καλή απόδοση. Απλά κάναμε πολλές ευκαιρίες και δεν τις μετουσιώσαμε σε γκολ. Αυτό είναι όμως κάτι που λύνεται, το πρόβλημα θα ήταν αν δεν δημιουργούσαμε ευκαιρίες. Θεωρώ ότι η ομάδα ήταν πολύ καλή και είναι φυσιολογικό κάποιες φορές χρειάζεται να αμυνθείς και να κάνεις λίγο πίσω για να δώσεις χώρο στον αντίπαλο, αλλά και σε αυτές τις φάσεις θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ και να είναι ακόμη πιο εύκολο το παιχνίδι για εμάς».

Τι έχουμε στο μυαλό μας ενόψει της Δευτέρας, με τι θα ήμασταν ευχαριστημένοι; και δεν μιλάω τόσο σε επίπεδο αποτελέσματος…
«Θα δούμε, είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Θα αναλύσουμε τον αντίπαλο και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x