Euro 2024

Μπόνιτς στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Οι Κροάτες ήθελαν να αποφύγουν την Ελλάδα»

Σε συζήτηση που είχε με ανθρώπους της εθνικής Κροατίας, πριν την σημερινή κλήρωση, αναφέρθηκε ο Μάριο Μπόνιτς, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM. «Ομάδες ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο», τόνισε

Στα επικίνδυνα στοιχεία της Κροατίας, αλλά και τις αδυναμίες της αναφέρθηκε ο Μάριο Μπόνιτς, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, μετά την κλήρωση που την έφερε αντίπαλο της Ελλάδας για την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

O Κροάτης προπονητής τόνισε και οι δύο ομάδες είναι ικανές να νικήσουν τον καλύτερο αντίπαλο, αλλά και να χάσουν από μια χειρότερη ομάδα, ενώ σχολίασε την παρουσία τους στα προκριματικά.

Αναλυτικά, όσα είπε στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο:



Για την κλήρωση των προκριματικών: «Στενοχωρήθηκα όταν είδα ότι θα παίξουμε μαζί, αλλά χάρηκα και λίγο, γιατί τουλάχιστον μια από τις ομάδες μου θα πάει στο Παγκόσμιο. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ένα φαβορί γιατί και οι δύο ομάδες είναι του ύψους ή του βάθους. Η Κροατία έχει ένα μικρό αβαντάζ, γιατί πολλοί παίκτες παίζουν πρωταγωνιστικά σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Στα τελευταία τρία ματς δεν έδειξαν καλή εικόνα, έχασαν το τελευταίο λεπτά από Ολλανδία και Τουρκία. Θα μπορούσε με αυτά τα ονόματα στο ρόστερ να πάρει την πρόκριση ως πρώτη στον όμιλο. Η καθαρή νίκη με την Ουκρανία, βέβαια, δείχνει πως είναι ικανή. Έχει παίκτες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος τέτοιων ματς».

Για το δυνατό και το αδύναμο σημείο της Κροατίας: «Δυνατό και αδύνατο σημείο ταυτόχρονα είναι ότι είναι φτιαγμένη με μεγάλα ονόματα. Μπορεί αν διαλύσουν την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου και να χάσουν από την χειρότερη. Δεν μπορώ να καταλάβω, μεγάλοι παίκτες που πρωταγωνιστούν στην ομάδα τους, μόλις πάνε στην εθνική να μην πηγαίνουν καλά. Αυτό είναι θέμα του τεχνικού τιμ, κάτι φταίει σίγουρα. Στο τελευταίο ματς με την Ουκρανία άλλαξε ο προπονητής. Κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το θέμα».

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: «Ήταν μια κίνηση με ρίσκο. Οι άνθρωποι της ομάδας έκριναν ότι ο Τσάτσιτς δεν μπορούσε να σηκώσει τέτοια ονόματα. Έπρεπε κάτι να γίνει».

Για το ότι δεν ανέλαβε κάποιο μεγάλο όνομα, αλλά ο κάποτε βοηθός της Κ21, Ζλάτκο Ντάλιτς: «Είναι περίεργα τα πράγματα. Πολλές φορές απλά και μόνο το σοκ φέρνει την αλλαγή. Είναι νέος προπονητής, δεν έχει μεγάλη εμπειρία. Δεν έχει αποδείξει ότι είναι μεγάλος προπονητής που μπορεί να σηκώσει το βάρος, αλλά γνωρίζει πολύ καλά τους παίκτες. Ήταν βοηθός και συνεργάστηκε με κάποιους από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, όταν ήταν στην Κ21. Είναι νέος και ίσως ξέρει να μιλάει διαφορετικά με τους παίκτες σε αυτές τις ηλικίες. Εμείς οι παλιότεροι έχουμε άλλο τρόπο δουλειάς. Έχει καταλάβει πού βρίσκεται. Δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια».

Για τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας: «Ξέρουν και οι ίδιοι, έχουν δει τα ματς της Ελλάδας. Είχα μια συζήτηση με ανθρώπους πριν την κλήρωση, ήθελαν να αποφύγουν την Ελλάδα. Δεν μας ταιριάζει αυτό το στιλ. Μπορεί να βρεθεί σε μια καλή μέρα και να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, όπως, αντίστοιχα, και η Κροατία. Σε κρίσιμα ματς δείχνει καλό πρόσωπο, όπως έκανε με το Βέλγιο. Υπάρχουν οι ικανότητες των παικτών να σηκώσουν το βάρος σε τέτοια ματς. Κάποια νέα παιδιά, ίσως, δεν καταλαβαίνουν την ψυχολογία των ματς. Οι παίκτες δεν κρύβονται, όπως θα έκαναν παλιότερα, θέλουν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους».

Για τη δουλειά του σε ακαδημίες: «Είναι ωραία να δουλεύουμε με νέα παιδιά, μας γεμίζουν την ψυχή και μας δίνουν δύναμη».

Για το παρελθόν του στον Απόλλωνα Σμύρνης: «Πέρασα πολύ όμορφα χρόνια στον Απόλλωνα. Ο Βούλιτς θα μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση. Αν χρειαστούν μπορώ να βοηθήσω με τη εμπειρία που έχω. Θέλω μόνο να προσθέσω κάτι για τους φιλάθλους. Οι ανεγκέφαλοι που χαλάνε αυτές τις γιορτές στο γήπεδο, πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει να βλέπουμε ωραία μπάλα σε αυτό το επίπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x