Euro 2024

Ο άτυχος Τζόλε, ο νυν κόουτς και ο αξέχαστος Σίνισα: Η Γιουγκοσλαβία που έπαιξε τελευταία φορά στο Euro

Η Σερβία εξασφάλισε την πρώτη της παρουσία σε τελική φάση Euro μετά το 2000, όταν λεγόταν ακόμα Γιουγκοσλαβία και είχε παίκτη τον νυν προπονητή της!

Πήγε να τα μουσκέψει στο τέλος, όμως η Σερβία έκανε εντέλει το καθήκον της και εξασφάλισε το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro, που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι Σέρβοι επιστρέφουν έτσι στον θεσμό μετά από μακρά απουσία, καθώς την τελευταία φορά που είχαν δώσει το παρών, ήταν στο Euro που είχαν συνδιοργανώσει Ολλανδία και Βέλγιο το 2000!

Ως Γιουγκοσλαβία τότε, η ομάδα του αείμνηστου Βούγιαντιν Μπόσκοφ είχε προκριθεί ως δεύτερη πίσω από την Ισπανία και μπροστά από Νορβηγία, Σλοβενία, για να διασυρθεί με 6-1 από την Ολλανδία στα προημιτελικά.

Γενικώς η ομάδα του Μπόσκοφ είχε αποτελέσει άκρως fun to watch σύνολο, καθώς πριν τον διασυρμό από τους "οράνιε", είχε φέρει αποτελέσματα όπως το 3-3 με τη Σλοβενία και το 4-3 από την Ισπανία!

Στο ρόστερ των Γιουγκοσλάβων έβρισκε κανείς σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, ο αδικοχαμένος Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Μίροσλαβ Τζούκιτς και ο Ματέγια Κέζμαν αλλά και ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντράγκαν Στόικοβιτς, που ήταν και αρχηγός!

Από την άλλη, εκτός αποστολής είχε μείνει ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που είχε αποκομίσει πρόβλημα τραυματισμού σε αγώνα με την Ξάνθη και είχε χάσει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την πατρίδα του στο τουρνουά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x