Euro 2024

Τα δεδομένα για την Ελλάδα στα playoffs του Euro

Δείτε τι ξέρει ήδη και τι περιμένει να μάθει η Ελλάδα για τα playoffs του Euro που θα γίνουν τον Μάρτιο.

Η αποστολή της Ελλάδας σε όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία ήταν εξαρχής πολύ δύσκολη και, παρά τις καλές τις εμφανίσεις, η Εθνική μας ομάδα έμεινε στην 3η θέση πίσω από τα δύο μεγάλα φαβορί, που εξασφάλισαν την πρώτη δυάδα.

Ωστόσο, η εξαιρετική παρουσία των παικτών του Γκουστάβο Πογέτ στο περσινό Nations League τους δίνει και μια δεύτερη ευκαιρία, μέσω των playoffs τα οποία θα διεξαχθούν τον Μάρτιο και μέσω των οποίων θα προκύψουν τα τρία τελευταία εισιτήρια για τα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Ελλάδα μετέχει στο Path C, ως ομάδα που συμμετείχε στη League C, με Γεωργία και Λουξεμβούργο να είναι ήδη σίγουρες.

Πιθανότατα η τέταρτη ομάδα θα είναι το Καζακστάν, που πάντως έχει ακόμα λίγες ελπίδες για την απευθείας πρόκριση - αν πάρει το διπλό στη Σλοβενία τη Δευτέρα (20/11).

Εάν δεν τα καταφέρουν οι Καζάκοι, θα αποτελέσουν τον αντίπαλο της Ελλάδας στα ημιτελικά των playoffs στις 21 Μαρτίου.

Τα -μονά- ματς, συγκεκριμένα, θα είναι Γεωργία-Λουξεμβούργο και Ελλάδα-Καζακστάν, στις έδρες των γηπεδούχων, με τους δύο νικητές να κοντράρονται -σε έδρα που θα προκύψει βάσει κλήρωσης- τρεις ημέρες αργότερα, με έπαθλο μια θέση στο Euro.

Τι μπορεί να αλλάξει εδώ; Οι αντίπαλοι των δύο ισχυρών, καθώς σε περίπτωση που το Καζακστάν κάνει την έκπληξη και αποκλείσει τη Σλοβενία, τη θέση του θα πάρει το Λουξεμβούργο, που θα έρθει στην Ελλάδα, με το Αζερμπαϊτζάν να εκμεταλλεύεται το άνοιγμα και να παίζει στη Γεωργία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x