Πορτογαλία

«Ξύπνησε» στο δεύτερο ημίχρονο και παραμένει στο κόλπο για τίτλο η Πόρτο

Έστω και στο δεύτερο ημίχρονο, η Πόρτο νίκησε 4-2 στην έδρα της Φαμαλικάο για την 33η αγωνιστική της Primeira Liga και μείωσε προσωρινά στο -1 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα.

Η Πόρτο νίκησε 4-2 στο δεύτερο ημίχρονο στην έδρα της Φαμαλικάο για την 33η και προτελευταία αγωνιστική της Primeira Liga και μείωσε προσωρινά στο -1 στη δεύτερη θέση από την πρωτοπόρο Μπενφίκα, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο και την Κυριακή έχει το ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», οπότε μπορεί να έχει πιθανή απώλεια, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, ειδάλλως οι «αετοί» θα εξασφαλίσουν από την Κυριακή τον φετινό τίτλο.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έμειναν και μαθηματικά εκτός Ευρώπης.

Οι «δράκοι» δυσκολεύτηκαν αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο, αφού, παρά τα γκολ του Ταρεμί με πέναλτι στο 7’ και στο 10’, η Φαμαλικάο ισοφάρισε με τους Χάιμε στο 33’ και Κολομπάτο με πέναλτι στο 44’. Τελικά, με τα δύο πέναλτι του Ταρεμί στο 67’ και στο 75’, οι παίκτες του Σέρτζιο Κονσεϊσάο έφτασαν στη νίκη.

«Κόλλησε» στο «Ντο Μπέσα» με την αδιάφορη Μποαβίστα η Μπράγκα και με το 1-1 κόντρα στους «ασπρόμαυρους» του Πόρτο έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει από τώρα την τρίτη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, περιμένοντας τι θα κάνει κι η Σπόρτινγκ στο εντός έδρας ντέρμπι της πρωτεύουσας με την Μπενφίκα την Κυριακή.

Παρέμεινε στην πρώτη πεντάδα με +1 από την έκτη Γκιμαράες η Αρούκα με το εντός έδρας 1-0 επί της Τσάβες, η οποία έμεινε οριστικά εκτός πεντάδας.

Νίκη για την ιστορία της πήρε η καταδικασμένη Σάντα Κλάρα με το εντός 1-0 επί της αδιάφορης Πορτιμονένσε.



Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (19/5)
Μαρίτιμο-Βιζέλα 1-0
(90'+6' Βινκ)

Σάββατο (20/5)
Αρούκα-Τσάβες 1-0

Σάντα Κλάρα-Πορτιμονένσε 1-0

Μποαβίστα-Μπράγκα 1-1

Φαμαλικάο-Πόρτο 2-4

Κυριακή (21/5)
Γκιμαράες-Ζιλ Βισέντε (17:30)

Κάσα Πία-Εστορίλ (20:00)

Πάσος Φερέιρα-Ρίο Άβε

Σπόρτινγκ Λισ.-Μπενφίκα (22:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x