Βέλγιο

Φιέστα για Αντερλεχτ, μπαράζ για Σαρλερουά

Έστω και δύσκολα, η Αντερλεχτ νίκησε 3-2 την Οστάνδη για τη δέκατη αγωνιστική των πλέι οφ της Jupile League και ολοκλήρωσε πανηγυρικά τη φιέστα για την κατάκτηση του 34ου πρωταθλήματος.

Η Αντερλεχτ νίκησε δύσκολα 3-2 την Οστάνδη στις Βρυξέλλες για τη δέκατη και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Jupiler League και ολοκλήρωσε θετικά τη φιέστα για την κατάκτηση του 34ου πρωταθλήματος, του πρώτου μετά από τρία χρόνια, βοηθώντας τελικά τη Σαρλερουά να "κλέψει" την τέταρτη θέση της ειδικής βαθμολογίας από τους φιλοξενούμενους και να παίζει αυτή τελικά μπαράζ με τη νικήτρια της αναμέτρησης Γκενκ-Σεν Τρούιντεν για τη συμμετοχή στο επόμενο Europa League.

Οι «αντερλεχτουά» ήταν ανώτεροι και σκόραραν με το αυτογκόλ του Ρόζεναλ και τους Ντέντονκερ και Ατσεαμπόνγκ, ενώ για την Οστάνδη είχαν σκοράρει οι Μίλιτς και Ακπαλά.


Η σύνθεση της Αντερλεχτ: Μαρτίνεζ, Ντεσάχτ, Απια, Ομπράντοβιτς, Μπρούνο (39’ Τελίν), Τρεμπέλ, Τίλεμανς (55’ Χανί), Ντέντονκερ, Στάντσιου, Καπέλ (46’ Ατσεαμπόνγκ), Τεόντορτσικ


Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις τις η Κλαμπ Μπριζ, αφού νίκησε 2-1 τη Γάνδη στο «Γιαν Μπρεϊντέλ», τερμάτισε δεύτερη και οι φιλοξενούμενοι τρίτοι.

Για τους «μπριζουά», σκόραραν οι Ουέσλεϊ και Βάνακεν, ενώ μείωσε ο Σαϊέφ.


Η σύνθεση της Μπριζ: Χόρβατ, Πουλέν, Παλάσιος, Κουλς, Ντενσβίλ, Βάνακεν, Βόρμερ, Ουέσλεϊ (80’ Τούμπα), Ρεφαέλοφ (75’ Σίμονς), Βόσεν (87’ Ιμερς), Λιμπόμπ


Προσέφεραν θέαμα Βάρεγκεμ και Σαρλερουά με 3-3, με τους φιλοξενούμενος να εκμεταλλεύονται την ήττα της Οστάνδης στις Βρυξέλλες και να ετοιμάζεται να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη.



Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής (play-offs τίτλου):

Κυριακή 21/5
Μπριζ - Γάνδη 2-1
(24' Ουέσλεϊ, 57' Βανάκεν / 70' Σαϊέφ)

Άντερλεχτ - Οστάνδη 3-2
(42' αυτ. Ρόζεναλ, 64' Ντεντόνκερ, 78' Ατσεαμπόνγκ / 28' Μίλιτς, 68' Ακπάλα)

Ζούλτε Βάρεγκεμ - Σαρλερουά 2-2
(56' Ντάλσγκααρντ, 85' Μούχρεν / 9' και 26' Μπεναβέντε)


Η τελική βαθμολογία των play-offs τίτλου:
1. Άντερλεχτ 52
2. Μπριζ 45
3. Γάνδη 41
4. Σαρλερουά 35
5. Οστάνδη 34
6. Ζούλτε Βάρεγκεμ 33


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x