Euro 2016

Φουλ για τους «16» η Ουγγαρία

Κλείνει το μάτι στους «16» του Euro η Ουγγαρία! Ισοφαρίζοντας την Ισλανδία στο 88' σε 1-1 (με αυτογκόλ) παρέμεινε στην κορυφή του έκτου ομίλου του Euro κρατώντας την πρόκριση στα χέρια της.

Η Ουγγαρία κρατάει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro, καθώς λυτρώθηκε στο 88’ με το τέρμα που πέτυχε εις βάρος της Ισλανδίας (1-1). Έτσι, έφθασε τους τέσσερις βαθμούς στον έκτο όμιλο και η αντίπαλος της στους δύο, ενώ είχε στα χέρια της τους τρεις. Ο Σέβαρσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά το γύρισμα του Νίκολιτς.

Το προβάδισμα είχε δώσει ο Σίγκουρντσον στο 42’ με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε λίγο πριν ο Γκούναρσον από τον Κάνταρ ύστερα από την γκέλα του Κίραλι.

Μπήκε στο 69’ ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκσον, ενώ ο Έιντουρ Γκούντιοσεν μπήκε στο 84’, πραγματοποιώντας την 86η εμφάνισή του με την εθνική του ομάδα και λίγο έλειψε να γίνει ήρωας στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δεν αγωνίστηκε ο πρώην επιθετικός των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Κρίστιαν Νέμεθ.

inner

6ος όμιλος
Ουγγαρία 4
Ισλανδία 2
Πορτογαλία 1 (σε 1 ματς)
Αυστρία 0 (σε 1 ματς)

Ισλανδία-Ουγγαρία 1-1
Πορτογαλία-Αυστρία (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (22/06)
Ισλανδία-Αυστρία (19:00)
Ουγγαρία-Πορτογαλία (19:00)

inner

Το ματς


Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς χωρίς την παραμικρή διάθεση να πάρουν ρίσκο, πατώντας στο γεγονός ότι πήραν καλό αποτέλεσμα στην πρώτη αγωνιστική. Η Ούγγροι ήταν στην πρώτη θέση με τρεις βαθμούς, με το 3-0 επί της Αυστρίας και η Ισλανδία έμεινε όρθια από την αναμέτρηση με την Πορτογαλία (1-1). Η ομάδα του Στορκ είχε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα, αλλά είχε φλύαρη υπεροχή και λίγες επικίνδυνες επιθέσεις στα αντίπαλα καρέ, όπως και οι τυπικά γηπεδούχοι και για να υπάρξει καλή στιγμή στον αγώνα έπρεπε να περάσουν δέκα λεπτά, όταν ο Μπόντβαρσον έπιασε δυνατή κεφαλιά και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Κίραλι.

Ουσιαστικά, οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στο πρώτο μέρος του ματς και η Ουγγαρία ήταν ελαφρώς ανώτερη στο πρώτο μισάωρο, αλλά το τα υπόλοιπα 15 λεπτά άνηκαν στην Ισλανδία, που ναι μεν είχε λίγες στιγμές στα πρώτα 45’, αλλά όλες ήταν καλές. Αντιθέτως, οι τελικές της αντιπάλου της δεν την ανησύχησαν. Ο Γκούντμουσον λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 31’, όμως νικήθηκε από τον έμπειρο Κίραλι σε τετ-τετ. Το καλό που έκανε σε αυτή τη φάση ο 40χρονος πορτιέρο το ακύρωσε με την κακή αντίδραση που είχε μετά. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια, έγινε διεκδικήσιμη και Ο Γκούναρσον ανετράπη από τον Κάνταρ μέσα στην περιοχή. Ο Σίγκουρντσον ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, 1-0.

inner

inner

Ίδια η εικόνα και στο δεύτερο μέρος. Η Ισλανδία περίμενε οχυρωμένη στην άμυνα της Ουγγαρία που είχε και πάλι την κατοχή της μπάλας συντριπτικά υπέρ της, αλλά όχι και καλές στιγμές. Όσο κυλούσε ο χρόνος από τα μέσα του ημιχρόνου και μετά, η Ουγγαρία ανέβαζε ταχύτητα, αλλά δυσκολευόταν να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσει καλή ευκαιρία, δείχνοντας βραχυκυκλωμένη. Κάποια δυνατά σουτ έξω από την περιοχή, ένα φάουλ του Ντζούτζακ (66’) ήταν οι στιγμές που άξιζαν να σημειωθούν στο… μπλοκάκι. Ο Στορκ ανακάτεψε την τράπουλα στα μέσα του δεύτερου μέρους, αναζητώντας κάποιον άσσο.

inner

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ουγγαρία πίεσε πολύ, η Ισλανδία συνέχισε με την ίδια τακτική, αλλά με λιγότερες δυνάμεις και λιγότερη ψυχραιμία. Δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα και η Ουγγαρία «φλέρταρε» με το γκολ, χωρίς πάντως να έχει κάποια μεγάλη στιγμή. Όμως είχε γείρει το γήπεδο και στο 88’ την πάτησε η Ισλανδία, με το αυτογκόλ του Σέβερσον ύστερα από το γύρισμα του Νίκολιτς. Λίγο έλειψε να πάρει και πάλι προβάδισμα η Ισλανδία μετά το τέρμα που δέχθηκε, καθώς θυμήθηκε και την επίθεση. Κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ο Σίγκουρτσον το εκτέλεσε, η μπάλα χτύπησε στα σώματα, ο Γκούντιονσεν πήρε το ριμπάουντ, αλλά σημάδεψε άουτ με το συρτό σουτ!

inner



Control-room




Ισλανδία (Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκούναρσον (66' Χάλφρεντσον), Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (69' Φινμπόγκασον), Σίγκτορσον (84' Γκούντγιονσεν).

Ουγγαρία (Στορκ): Κίραϊ, Λανγκ, Γκούζμιτς, Γιούχας (84' Σάλαι), Κάντερ, Γκέρα, Κλάινχαϊσλερ, Νάγκι, Στίμπερ (67' Νίκολιτς), Τζούτζακ, Πρίσκιν (67' Μπέντε).

Γήπεδο: «Stade Velodrome»

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία). Βοηθοί: Νικολάι Γκολούμπεβ (Ρωσία), Τιγκχόν Καλούγκιν (Ρωσία).

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x