Βέλγιο

Λύγισε στα πέναλτι την Άντερλεχτ και σήκωσε το 4ο Κύπελλο της ιστορίας της η Γάνδη!

Μετά από 120 λεπτά χωρίς γκολ, η Γάνδη κατάφερε να λυγίσει στη διαδικασία των πέναλτι (4-3) την Άντερλεχτ και κατέκτησε το Κύπελλο Βελγίου.

Το 4ο Κύπελλο της ιστορίας της και πρώτο μετά το 2010 κατέκτησε η Γάνδη! Η ομάδα του Βανχάεζεμπρουκ λύγισε στα πέναλτι με 4-3 την Άντερλεχτ (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση), έχοντας για μεγάλη πρωταγωνιστή τον κίπερ της, Ντέιβι Ρουφ που έβγαλε τις δύο τελευταίες εκτελέσεις και χάρισε την κούπα στην Γάνδη.

Ο τελικός δεν είχε καλό θέαμα, ούτε πολλές φάσεις. Η Γάνδη είχε συνολικά τον έλεγχο και κάποιες λιγοστές τελικές, με την Άντερλεχτ να παίζει φουλ αμυντικά προσπαθώντας αρχικά να κρατήσει το μηδέν και αν βρει κάποια ευκαιρία να σκοράρει. Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες των δύο ομάδων δεν έβρισκαν… στόχο και το 0-0 έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, στο έξτρα μισάωρο δεν άλλαξε κάτι, αφού τόσο η Γάνδη όσο και η Άντερλεχτ έπαιζαν προσεκτικά και έδειχναν να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στη διαδικασία των πέναλτι.

Το ματς οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», εκεί όπου οι ομάδες ήταν… άχαστες στις τρεις πρώτες εκτελέσεις. Ο Λέμαγιτς έγραψε το 4-3 για τη Γάνδη, με τον Ρουφ να πιάνει το πέναλτι του Κιουλέν και να δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του να σηκώσει το τρόπαιο. Ωστόσο, ο Βαν Κρόμπριτζ έβγαλε το πέναλτι του Ενγκαντό και έδωσε την ευκαιρία στην Άντερλεχτ να ισοφαρίσει, αλλά ο Ρουφ έπιασε την εκτέλεση του Μουρίγιο και χάρισε την κούπα στην Γάνδη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από την ομάδα και τους οπαδούς της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x