Ιταλία

Με άμυνα γρανίτη άντεξε η Γιουβέντους και πέρασε από το Μιλάνο!

Με μία ψυχωμένη εμφάνιση και με χρυσό σκόρερ τον Κόστιτς, η Γιουβέντους πήρε τεράστιο διπλό επί της Ίντερ στο Μιλάνο (0-1) και μείωσε τη διαφορά της από την τέταρτη Μίλαν στους 7 βαθμούς!

Με τον Φίλιπ Κόστιτς να σκοράρει στην πρώτη τελική της προσπάθεια, η Γιουβέντους απέδρασε από το Μιλάνο επικρατώντας της Ίντερ με 1-0 για την 27η αγωνιστική της Serie A. Νίκη μήνυμα για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που μειώνει τη διαφορά της από τη πρώτη τετράδα στους 7 βαθμούς.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Βόιτσεχ Σέζνι που κράτησε ανέπαφη την εστία του και κυρίως ύψωσε τείχος στην αρχική πίεση των «νερατζούρι» στο πρώτο εικοσάλεπτο. Οι γηπεδούχοι πλέον βυθίζονται στην εσωστρέφεια με τη δεύτερη διαδοχική τους ήττα και παραμένουν στη τρίτη θέση πίσω από τη Λάτσιο.

Το ματς:

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βόιτσεχ Σέζνι ξεκίνησε η αναμέτρηση. Ο Πολωνός τερματοφύλακας είπε όχι δυο φορές στον Νικολό Μπαρέλα. Η πρώτη σε σουτ του Ιταλού έξω από την περιοχή μόλις στο 2΄ και η δεύτερη στο 18΄όταν μετά από συνεργασία του 26χρονου με τον Λουκάκου, ο μέσος της Ίντερ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα από την περιοχή.



Οι «μπιανκονέρι» ξεκίνησαν σταδιακά να ισορροπούν την αναμέτρηση και ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη ουσιαστικά πολύ καλή στιγμή τους, όταν μετά από συνεργασία των Ραμπιό και Βλάχοβιτς, ο πρώτος βρέθηκε εκτός περιοχής βλέποντας τον αμαρκάριστο Φίλιπ Κόστιτς στα αριστερά του. Ο Σέρβος υποδέχτηκε τη μπάλα και με ένα καλοζυγισμένο, διαγώνιο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Όνάνα γράφοντας το 1-0 στο 23’.



Για το επόμενο πεντάλεπτο οι ποδοσφαιριστές του Σιμόνε Ιντζάγκι έδειχναν να τα έχουν χαμένα, με τον Σούλε να σπαταλά την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στο 29.

Οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να συνέλθουν θα ανακτήσουν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα αλλά χωρίς να δημιουργήσουν, κάποια πραγματικά καλή στιγμή.

Μετά την ανάπαυλα το μοτίβο θα παραμείνει το ίδιο, η Ίντερ θα διατηρήσει την μπάλα στα πόδια της, χωρίς ωστόσο να μπορέσει με συνέπεια να φτιάξει καλές στιγμές την ώρα που η Γιουβέντους συνέχιζε να παραμένει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μισού ήταν για τους γηπεδούχους όταν μετά από σουτ, του Ντι Μάρκο μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα βρει στον Ντι Σίλιο και θα στρωθεί στον Μπρόζοβιτς με τον Κροάτη να κάνει ένα πολύ μέτριο τελείωμα.

Οι αλλαγές του Ιντζάγκι δεν θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της αναμέτρησης, ο Μιχιταριάν θα περάσει αντί του Μπαρέλα και ο Τζέκο στη θέση του Λουκάκου, ενώ από την πλευρά του ο Αλέγκρι θα περάσει στο ματς τον Κιέζα για να εκμεταλλευτεί κάποια φαρμακερή αντεπίθεση.

Κάτι τέτοιο παραλίγο να πραγματοποιηθεί στο 76΄όταν ο Γκάτι έσωσε παράλληλο γύρισμα του Ντάμφρις και στην εξέλιξη της φάσης, ο Φαχιόλι άγγιξε το 2-0. Ανάλογο σκηνικό και δύο λεπτά αργότερα με τον Ονάνα να αγγίζει με τα ακροδάχτυλα του την μπάλα και να αποσοβεί το 2-0 όταν σε γύρισμα του Κιέζα, ο επερχόμενος Λοκατέλι ερχόταν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, η Ίντερ προσπάθησε να απειλήσει μόνο μέσω στημένων φάσεων. Ο Σέζνι ωστόσο κυριάρχησε με μία επιβλητική παρουσία εντός της περιοχής του καθώς μάζεψε κάθε γέμισμα και χάρισε στη Γιουβέντους ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στη προσπάθεια της να επανέλθει στη μάχη της τετράδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα οι Παρέδες και Νταμπρόσιο.

Ίντερ(Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάν(Κορέα), Ντε Φράι, Ατσέρμπι, Ντι Μάρκο (Ντι Μάρκο), Ντάμφρις( Μπελανόβα), Μπαρέλα (Μιχιταριάν), Τσαλχάνογλου, Μπρόζοβιτς, Λουκάκου( Ντζέκο), Λαουτάρο

Γιουβέντους(Αλέγκρι): Σέζνι, Γκάτι,Μπρέμερ, Ντανίλο, Ντε Σίλιο( Κουαδράδο), Κόστιτς, Φαχιόλι, Λοκατέλι, Ραμπιό,Σουλέ (Κιέζα)(Παρέδες), Βλάχοβιτς



Δείτε το φιλμ του αγώνα από το live του sport-fm.gr

Η 27η αγωνιστική:
Παρασκευή (17/03)
Σασουόλο-Σπέτσια 1-0
(71' Μπεράρντι)
Αταλάντα-Έμπολι 2-1
(58' Ντε Ρον, 86' Χόιλουντ - 44' Εμπουέχι)

Σάββατο (18/03)
Μόντσα-Κρεμονέζε 1-1
(69’ Κάρλος Αουγκούστο - 61’ Τσιοφάνι)

Σαλερνιτάνα-Μπολόνια 2-2
(7’ Πιρόλα, 64’ Ντιά - 11’ Φέργκιουσον, 73’ Λυκογιάννης)

Ουντινέζε-Μίλαν 3-1
(9’ Περέιρα, 45+5’ Μπέτο, 70’ Εϊζίμπουε - 45+3’ Ιμπραΐμοβιτς)

Κυριακή (19/03)
Σαμπντόρια-Βερόνα 3-1
(24', 35' Γκαμπιαντίνι, 90'+8' Τζανόλι - 89' Φαραόνι)

Τορίνο-Νάπολι 0-4
(9’, 51’ Οσιμέν, 35’ πέν. Κβαρατσκέλια, 68’ Εντομπελέ)

Φιορεντίνα-Λέτσε 1-0
(30' αυτ. Γκάλο)

Λάτσιο-Ρόμα 1-0
(63΄Τζακάνι)

Ίντερ-Γιουβέντους 0-1
(23' Κόστιτς)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική:
Σάββατο (01/04)
Κρεμονέζε-Αταλάντα (16:00)
Ίντερ-Φιορεντίνα (19:00)
Γιουβέντους-Βερόνα (21:45)

Κυριακή (02/04)
Μπολόνια-Ουντινέζε (13:30)
Μόντσα-Λάτσιο (16:00)

Επιμέλεια: Μπάμπης Λέσσης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x