Ιταλία

Ντέρμπι στα… χαρτιά και μόνο: Ταπείνωσε τη Μίλαν με αδιανόητη πεντάρα η Ίντερ!

Η Ίντερ έστησε πάρτι με καλεσμένη τη Μίλαν στο «Derby della Madonnina» επικρατώντας με το απίστευτο 5-1, έκανε το 4/4 και συνεχίζει μόνη πρώτη με τους «ροσονέρι» να γνωρίζουν ταπεινωτική ήττα!

Ίντερ που σκορπάει τρόμο σε όλο το... Μιλάνο! Με απολαυστική εμφάνιση, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι ταπείνωσε τη συμπολίτισσα Μίλαν στο «Derby della Madonnina», διαλύοντάς την με το απίστευτο 5-1 για να κάνει το 4/4 και να παραμείνει μόνη στην κορυφή της Serie A!

Έρμαιο στις ορέξεις των νερατζούρι έγινε η ομάδα του Πιόλι, η οποία ήταν απογοητευτική και γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά και την πιο βαριά των τελευταίων ετών, γράφοντας μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της στα ντέρμπι του Μιλάνου!

Πρώτη φορά μετά το 1974 που η Ίντερ σκοράρει πέντε γκολ απέναντι στη Μίλαν για οποιαδήποτε διοργάνωση, ενώ και τότε είχε επικρατήσει με 5-1! Παράλληλα, αυτή είναι η 5η διαδοχική νίκη των «νερατζούρι» σε «Derby della Madonnina», δείχνοντας πως έχουν πάρει τον αέρα της συμπολίτισσας!

Το ματς

Πολύ δυνατά μπήκε η Ίντερ στο ματς και μόλις στο 5ο λεπτό ο Μκιταριάν άνοιξε το σκορ. Μετά από φάση διαρκείας, ο Ντιμάρκο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Αρμένιο από κοντά με πλασέ στην κίνηση να νικάει τον Μενιάν για το 1-0. Στην συνέχεια του αγώνα οι «νερατζούρι» είχαν τον έλεγχο και κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα, σε αντίθεση με τη Μίλαν που έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις.



Οι «ροσονέρι» ανέβασαν ρυθμό μετά το μισάωρο, έχοντας μια μεγάλη ευκαιρία στο 31ο λεπτό. Πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Τεό Ερναντέζ, ο οποίος πέρασε και τον Μπαστόνι, ωστόσο βγήκε ο Ζόμερ και μπλόκαρε. Τα λάθη που έκανε η ομάδα του Στέφανο Πιόλι αμυντικά, τα εκμεταλλεύτηκε εκείνη του Ιντζάγκι και στο 38’ έκανε το 2-0.

Ένα γκολ-ποίημα από τον Τιράμ ο οποίος με ένα αδιανόητο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στις… αράχνες, με τον Μενιάν να μην μπορεί να αντιδράσει! Μέχρι το σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τους «νερατζούρι» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα (2-0).



Η Ίντερ είχε πάρει σαφέστατο προβάδισμα νίκης από το πρώτο μέρος και η λογική έδειχνε πως θα έκανε διαχείριση του σκορ, ψάχνοντας τις κόντρες. Κάτι που συνέβη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, δίνοντας χώρο στη Μίλαν. Οι «ροσονέρι» βρήκαν το γκολ που τους έβαλε ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος στο 59ο λεπτό με τον Λεάο να βγαίνει απέναντι από τον Ζόμερ και να τον νικά, με τον Ελβετό κίπερ να δέχεται το πρώτο του γκολ ως τερματοφύλακας της Ίντερ.



Το 2-1 θα περίμενε κανείς πως θα κάνει την ομάδα του Πιόλι πιο επιθετική και πιεστική, αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Διότι η Ίντερ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, ανέβασε το τέμπο και έκανε μια… μπουκιά τη Μίλαν. Ο Μκιταριάν μετά την πάσα του Λαουτάρο και τη… βοήθεια του Τιό που άλλαξε λίγο την πορεία της μπάλας, έγραψε το 3-1, πετυχαίνοντας παράλληλα ντοπιέτα! Για να έρθει ο Τσαλχάνογλου στο 79’ με πέναλτι να ξεχειλώσει το σκορ, σκοράροντας απέναντι στην πρώην ομάδα του για το 4-1.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα: Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, λοιπόν, ο Μκιτιαριάν από σκόρερ έγινε δημιουργός και ο Φρατέζι διαμόρφωσε το επιβλητικό 5-1 των «νερατζούρι».





Έτσι παρακολουθήσατε live την αναμέτρηση.

Η 4η αγωνιστική:
Σάββατο (16/09)

Γιουβέντους-Λάτσιο 3-1
(10’, 64’ Βλάχοβιτς, 26’ Κιέζα - 64’ Λουίς Αλμπέρτο)

Ίντερ-Μίλαν 5-1
(5’, 69’ Μκιταριάν, 38’ Τιράμ, 79’ πέν. Τσαλχάνογλου, 90+3’ Φρατέζι - 59’ Λεάο)

Τζένοα-Νάπολι (21:45)

Κυριακή 17/9

Κάλιαρι-Ουντινέζε (13:30)
Φροζινόνε-Σασουόλο (16:00)
Μόντσα-Λέτσε (16:00)
Φιορεντίνα-Αταλάντα (19:00)
Ρόμα-Έμπολι (21:45)

Δευτέρα 18/9
Σαλερνιτάνα-Τορίνο (19:30)
Βερόνα-Μπολόνια (21:45)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:
Παρασκευή (22/09)

Σαλερνιτάνα-Φροζινόνε (19:30)
Λέτσε-Τζένοα (21:45)

Σάββατο (23/09)

Μίλαν-Βερόνα (16:00)
Σασουόλο-Γιουβέντους (19:00)
Λάτσιο-Μόντσα (21:45)

Κυριακή (24/09)
Έμπολι-Ίντερ (13:30)
Αταλάντα-Κάλιαρι (16:00)
Ουντινέζε-Φιορεντίνα (16:00)
Μπολόνια-Νάπολι (19:00)
Τορίνο-Ρόμα (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x