Ελλάδα

Ίδια συνταγή, νέα πρόσωπα από τον Σκίμπε

Σταθερότητα στην άμυνα και ενέργεια στην επίθεση ζητά από τους διεθνείς ο Μίχαελ Σκίμπε, που προσανατολίζεται να διατηρήσει το 3-5-2 στο φιλικό με την Ισλανδία. Ποια είναι τα νέα πρόσωπα στην 11άδα.

Με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο, γίνεται μια νέα αρχή και σε γενικές γραμμές η εικόνα της Εθνικής αφήνει θετικά μηνύματα για το μέλλον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πάντα άλλαξαν προς το καλύτερο. Θα χρειαστεί ουσιαστική δουλειά στο μικρό διάστημα που θα συγκεντρώνονται οι παίκτες και καλή οργάνωση σε όλους τους τομείς εντός και εκτός γηπέδου.

Ήρθε η πρώτη νίκη κόντρα στο Μαυροβούνιο και απόψε (20:30, ΣΠΟΡ FM 94,6 και OTE Sport 1) παρουσιάζεται η ευκαιρία για το «δύο στα δύο» με αντίπαλο την Ισλανδία, που προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελική φάση διοργάνωσης και θα είναι παρούσα στο Euro 2016 της Γαλλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει να πετύχει δύο σερί νίκες είτε σε επίσημα ματς είτε σε φιλικά από το 2013, στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Έκτοτε δεν τα έχει καταφέρει και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ο Γερμανός τεχνικός έχει αποφασίσει να διατηρήσει το σχήμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, την πεντάδα στη μεσαία γραμμή και τους δύο στην επίθεση.

Ωστόσο, θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα για όλο το ρόστερ. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Στέφανος Καπίνο στη θέση του Ορέστη Καρνέζη για να μοιραστεί ο χρόνος συμμετοχής.

Η τριάδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Βαγγέλη Μόρα, Μάριο Οικονόμου (δεξί στόπερ) και ένας εκ των Γιώργου Τζαβέλλα ή Δημήτρη Σιόβα θα αγωνιστεί σε ρόλο αριστερού στόπερ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης (δεξιά) και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης (αριστερά) και σε ελεύθερο ρόλο ο Κώστας Φορτούνης. Το ρόλο των φουλ μπακ θα επωμιστούν ο Βασίλης Τοροσίδης (δεξιά) και ο Χοσέ Χολέμπας (αριστερά). Ο σίγουρος για την επίθεση είναι ο Νίκος Καρέλης και ο παρτενέρ του θα είναι είτε ο Απόστολος Βέλλιος είτε ο Θανάσης Παπάζογλου.

Στο μεταξύ, ο αναλυτής αγώνων από το τεχνικό τιμ της Εθνικής ομάδας, Σταμάτης Αντωνίου που «κατασκόπευσε» την προηγούμενη εβδομάδα την προσεχή αντίπαλο, Κύπρο στο ματς με την Ουκρανία, σήμερα θα τσεκάρει την Εσθονία, στο φιλικό με τη Σερβία.

Σωτήρης Ταμπάκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x