Γενικά

«Κατασχέθηκε το διαβατήριο του Αλί Νταεΐ επειδή στήριξε τις ιρανικές διαδηλώσεις»

Οι ιρανικές αρχές φέρονται να προχώρησαν στην κατάσχεση του διαβατηρίου του εμβληματικού Αλί Νταεΐ, λόγω της στήριξής του στις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος.

Το πόσο σκοτεινές είναι οι μέρες που ζει το Ιράν μετά τη δολοφονία της Μάχσα Αμίνι αποτυπώνεται πλήρως στην είδηση πως οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του διαβατηρίου του Αλί Νταεΐ!

Ο θρυλικός αρχισκόρερ της εθνικής ομάδας του Ιράν και Νο2 παγκοσμίως μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο στήριξε τις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος με δημοσίευσή του στο Instagram, με αποτέλεσμα να του απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα αφότου επέστρεψε από ταξίδι στην Τουρκία.

Ο 53χρονος σήμερα Νταεΐ είχε ανεβάσει ένα εικαστικό με μία κοπέλα να χορεύει έχοντας βγάλει τη μαντίλα της, μαζί με μήνυμα κατά της καταπίεσης από το θεοκρατικό καθεστώς της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως πάνω από 100 άνθρωποι φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, που ξέσπασαν μετά τον χαμό της 22χρονης Αμίνι όσο εκείνη είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθικής του Ιράν επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x