Ελλάδα

Ιωαννίδης στον bwinΣΠΟΡ FM94,6: «Έτσι μπορεί να αντιδράσει η Ελλάδα για τη Βόρεια Μακεδονία»

Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, δικηγόρος του αθλητικού δικαίου, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM94,6 για την υπόθεση σχετικά με την ονομασία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Νομική βάση έχει οποιαδήποτε κίνηση αποφασίσει να κάνει η Ελλάδα για το ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα σχετικά με την ονομασία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Η έφεση της Τρίτης» του Κυριάκου Θωμαϊδη, ο δικηγόρος του αθλητικού δικαίου, Γρηγόρης Ιωαννίδης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η οποιαδήποτε κίνηση της Ελλάδας να κινηθεί κατά της Βόρειας Μακεδονίας για το έχει νομική βάση, αλλά οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να είναι πολιτική. Ουσιαστικά μια συμφωνία μεταξύ ΕΠΟ και UEFA χωρίς νομικές διαδικασίες θα ήταν η καλύτερη λύση. Μια αίτηση προς το CAS δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού θα διαρκέσει μήνες μέχρι να βγει απόφαση και θα έχει δημιουργηθεί μεγάλη ζημιά».

«Η ΕΠΟ θα μπορούσε να ζητήσει να αλλάξει το όνομα και να χρησιμοποιείται το επίσημο της γειτονικής χώρας. Η UEFA προσκυνάει για παράδειγμα μπροστά στη Ρωσία για το θέμα που δημιουργήθηκε με την Ουκρανία, ωστόσο στην περίπτωσή μας δεν συμβαίνει το ίδιο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η UEFA δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δέχεται επιστολές από υπουργούς. Καλό θα είναι λοιπόν να ληφθούν διπλωματικές ενέργειες μέχρι να φτάσουμε στο CAS».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x