Μήνυμα στήριξης και αισιοδοξίας από τον Φάμπιο Καναβάρο στους συμπατριώτες του. Ο Ιταλός προπονητής πλέον με μια επιστολή του καλεί τους Ιταλούς να δείξουν πίστη και δύναμη ώστε να κερδίσουν την ασθένεια, όπως έκανε η «σκουάντρα ατζούρα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Το μήνυμα του Καναβάρο

«Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο φρικτά αισθάνομαι να βλέπω την Ιταλία να υποφέρει έτσι, να βλέπω τόσες πολλές ζωές να χάνονται κάθε μέρα.

Συμπαρίσταμαι σε όλους τους ανθρώπους που έχουν πληγεί και ειδικά σε εκείνους που έχουν χάσει δικούς τους.

Συχνά με ρωτούν γιατί η Ιταλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν το κερδίσαμε γιατί ήμασταν τυχεροί, αλλά επειδή ήμασταν η καλύτερη ομάδα και επειδή πιστεύαμε ότι θα νικήσουμε. Εμείς, ως χώρα, ακριβώς αυτή τη στιγμή, πρέπει να έχουμε αυτό το αίσθημα αδιαίρετης ενότητας.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο να μιλάμε για τον αθλητισμό σε μια περίοδο όπως αυτή, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα στην Ιταλία. Όταν παίζει η εθνική ομάδα, ο καθένας αισθάνεται μέρος της και είμαστε όλοι ενωμένοι. Και όταν οι Ιταλοί είναι ενωμένοι, είμαστε αποτελεσματικοί.

Πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι αυτή η μάχη είναι μια ομαδική προσπάθεια και ότι τους χρειαζόμαστε όλους. Κανείς από εμάς δεν είναι ο Σούπερμαν, αλλά όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε οτιδήποτε. Μείνετε δυνατοί, αδελφοί και αδελφές μου»