Βέλγιο

Έσπασε την… κατάρα στην Μπριζ και έμεινε ζωντανή για τον τίτλο η Σεν Ζιλουάζ

Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ επικράτησε 2-1 της Μπριζ, περνώντας νικηφόρα από την έδρα της για πρώτη φορά μετά το 1960, και συνεχίζει δυνατά τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στην Jupiler League.

Συνεχίζει να ονειρεύεται για τον τίτλο η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. Πιο άνετα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, πέρασε με 2-1 από την έδρα της Κλαμπ Μπριζ στη δεύτερη αγωνιστική των playoffs της Jupiler League.

Με τους τρεις βαθμούς ανέβηκε στη δεύτερη θέση, πιάνοντας στους 41 βαθμούς την πρωτοπόρο Γκενκ που έχει δώσει ένα ματς λιγότερο.

Η Ουνιόν πήρε τη νίκη πετυχαίνοντας ένα γκολ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και ένα στην αρχή του δεύτερου. Συγκεκριμένα, ο Μπόνιφεϊς άνοιξε το σκορ στο 41’ και ο Αμανί έκανε το 2-0 στο 46’.

Μάλιστα, έγραψε ιστορία με το τρίποντο, σπάζοντας μια αρνητική παράδοση που είχε στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ. Συγκεκριμένα, πήρε την πρώτη της νίκη στο γήπεδο της σημερινής της αντιπάλου για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβρη του 1960.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:
Σάββατο 6/5
Κλαμπ Μπριζ-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 1-2
(41’ Μπόνιφεϊς, 46’ Αμανί)

Κυριακή 7/5
Αντβέρπ-Γκενκ (19:30)

Η Γάνδη συνεχίζει να ηγείται στη μάχη για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο στο Βέλγιο.

Με «χρυσό» σκόρερ τον Κάιπερς επικράτησε 2-1 της Σταντάρ στη Λιέγη και έκανε το 2Χ2 στο μίνι πρωτάθλημα για την πέμπτη θέση.

Ο Ορμπάν άνοιξε το σκορ στο 31’ και ο Αλσάτε ισοφάρισε στο 56’. Οι ελπίδες της Σταντάρ διαλύθηκαν πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Κάιπερς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:
Σάββατο 6/5
Σταντάρ Λιέγης-Γάνδη 1-2
(56' Αλσατέ - 31' Ορμπάν, 61' Κάιπερς)

Κυριακή 7/5
Βέστερλο-Σερκλ Μπριζ (14:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x