Κύπελλο Ελλάδας

«Ξελάσπωσε» την ΑΕΚ ο Μπακασέτας!

Στον βούρκο της Λιβαδειάς η ΑΕΚ βγήκε... καθαρή. Με γκολ του Μπακασέτα μετά από ασίστ του Μεληκιώτη (στο ντεμπούτο του), οι «κιτρινόμαυροι» πήραν προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στον Λεβαδειακό (1-0).

ΑΕΚ έτοιμη για πρόκριση! Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στη Βοιωτία, χάρη σε γκολ του Μπακασέτα από ασίστ του Μεληκιώτη (που έκανε ντεμπούτο),και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Δύο στα δύο για τον Χιμένεθ στον πάγκο της Ένωσης και νέα νίκη με μηδέν παθητικό για την ομάδα του.

Έτσι έπαιξε



Με 3-5-2 επέλεξε να κατεβάσει την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ανέστης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Μπάρκα να παίρνει… ανάσες και τριάδα στην άμυνα οι Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος. Δεξί μπακ-χαφ ο Γκάλο, αριστερό ο Ντίας. Η τριάδα στον άξονα αποτελούταν από τους Σιμόες, Γαλανόπουλο, Αϊντάρεβιτς και δίδυμο στην επίθεση οι Βάργκας, Μπακασέτας.

Μετά την είσοδο του Μάνταλου αντί του Ντίας στο 19ο λεπτό, η διάταξη άλλαξε σε 4-4-2. Ο Βράνιες πέρασε δεξί μπακ, οι Λαμπρόπουλος-Κολοβέτσιος ήταν τα δύο στόπερ και ο Γκάλο αριστερό μπακ. Στο κέντρο Σιμόες και Γαλανόπουλος, στα δύο άκρα οι Μάνταλος-Βάργκας και ο Αϊντάρεβιτς περιφερειακός επιθετικός, πίσω από τον Μπακασέτα.

inner

Το ματς



Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Ο αγωνιστικός χώρος σε πολλά του σημεία είχε μαζέψει μπόλικο νερό, έχοντας ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να αναλωθούν σε παιχνίδι με βαθιές μπαλιές, ενώ στο χώρο του κέντρου κυριαρχούσαν οι δυνατές μονομαχίες.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της και το κατάφερε εν μέρει στο πρώτο τέταρτο του ματς. Είχε δε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να πετύχει το εκτός έδρας γκολ που επιθυμούσε. Στο 9ο λεπτό, λοιπόν, ο Βάργκας δέχθηκε την κάθετη από τον Κολοβέτσιο, πέρασε τον Μοσχονά και γύρισε στον Μπακασέτα αλλά ο Βούρος έδιωξε την κεφαλιά του Έλληνα μεσοεπιθετικού, πάνω στη γραμμή.

inner

Λίγο πριν συμπληρωθούν 18 λεπτά στο ματς, ο Μανόλο Χιμένεθ αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του καθώς ο Ντίας αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. Έτσι, το αρχικό 3-5-2 έγινε 4-4-2, με τον Μάνταλο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο, τον Βράνιες να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Γκάλο στο αριστερό.

Στο 20’ ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, με το σουτ του Σένκα μέσα από την περιοχή να περνάει λίγο άουτ και ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Σουμπίνιο… χόρεψε τον Γαλανόπουλου και τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Ανέστη αλλά για κακή του τύχη, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 27’ ο Σουμπίνιο εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Τα επόμενα λεπτά μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου κύλησαν ήρεμα, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο και τον Ανέστη να επεμβαίνει με τη συμπλήρωση 45 λεπτών στο σουτ του Μαχαίρα έξω από την περιοχή.

inner

Η έναρξη της επανάληψης βρήκε τον Λεβαδειακό να έχει ακόμη μία ευκαιρία. Στο 51’, ο Σουμπίνιο κέρδισε την κόντρα από τον Λαμπρόπουλο και βγήκε απέναντι από τον Ανέστη, ωστόσο το πλασέ του πέρασε ψηλά άουτ, με τον Βραζιλιάνο να χάνει ακόμη μία ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στους Βοιωτούς! Τα λεπτά περνούσαν, οι δύο προπονητές έκαναν κινήσεις για να βοηθήσουν τις ομάδες τους να βρουν το πολυπόθητο γκολ και ο Μανόλο Χιμένεθ έβγαλε άσο από το μανίκι του!

Ο Ισπανός τεχνικός έβγαλε τον Βάργκας και έβαλε τον Μεληκιώτη στον αγωνιστικό χώρο στο 65’ και πέντε λεπτά αργότερα, ο νεαρός επιθετικός έδειξε την ποιότητά του. Συγκεκριμένα, ο «Μέλι» συνδυάστηκε άψογα με τον Μπακασέτα, με τους δύο να… κρύβουν τη μπάλα και τον τελευταίο να την εμφανίζει στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ.



Το γκολ αυτό έφτανε στην Ένωση, που προσπάθησε να διαχειριστεί το 1-0. Λίγο έλειψε, πάντως, να πληρώσει την οπισθοχώρησή της στον αγωνιστικό χώρο, αφού στο 89’ το σουτ του Βασιλείου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ανέστης με τρομερή επέμβαση κράτησε τη νίκη της ομάδας του σε σουτ του Μάγκα.

Έτσι παρακολουθήσατε live το ματς από το sportfm.gr



Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Βούρος, Καραχάλιος, Μαχαίρας, Σένκα (54’ Μιλιάζες), Τόπι (70’ Καλτσάς), Μεντί, Μάγκας, Σουμπίνιο (58’ Γιουσούφ), Βασιλείου.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας (19’ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (84’ Μπακάκης), Βάργκας (65’ Μεληκιώτης), Μπακασέτας.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)

Γήπεδο: Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x