Ελλάδα

Παναγόπουλος στους 94,6:«Ο πειθαρχικός δικαστής της ΕΠΟ, Χ. Κωτουλόπουλος θάβει υποθέσεις διαφθοράς»

Ο αντιπρόεδρος ΙΔΕΑΔ, Γιώργος Παναγόπουλος μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τις εξελίξεις στο θέμα του κυκλώματος στημένων αγώνων και παράνομου στοιχηματισμού.

Στην καταγγελία ότι ο πειθαρχικός δικαστής της ΕΠΟ, Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος, «θάβει υποθέσεις διαφθοράς» προχώρησε ο Γιώργος Παναγόπουλος μιλώντας στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 με τον Κυριάκο Θωμαϊδη και τον Σταύρο Χονδροθύμιο.

Ο αντιπρόεδρος της ΙΔΕΑΔ, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε την πρόθεσή να καταθέσει καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να αρθούν τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα των ΠΑΕ που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα.



«Για να φανεί ο αποπροσανατολιστικός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ΕΠΟ ξεκινώ με το τελευταίο που είπατε ότι σήμερα στην ημερήσια διάταξη στα θέματα που συζητούνται σήμερα τα σοβαρά θέματα, ανάμεσα στα οποία είναι και του Ηρακλή στο ν.29. Το θέμα της δεοντολογίας και το πιο σοβαρό ξέρετε τι θέση έχει; 30Η. Είναι το 30ο θέμα, το τελευταίο. Θα έχει προηγηθεί μια βαριά σύσκεψη της ΕΕΑ, στις 12, δηλαδή κουράζονται τα μέλη γιατί μετέχουν και σε αυτή την σύσκεψη και μετά συνεδριάζει η Εκτελεστική στις 14:00 για 30 θέματα τα οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά. 29ο θέμα του Ηρακλή, και 30ο της Δεοντολογίας, στο οποίο λογικά θα βάλουν και το υπόμνημα του κου.Αλαφούζου. Από κει και πέρα καταλαβαίνετε τι ισχύει. Όχι απλώς αποπροσανατολισμός, θα έπρεπε να γίνει ξεχωριστή συζήτηση και άμεσα από την Επιτροπή εκτάκτων θεμάτων», ανέφερε ο Γιώργος Παναγόπουλος και συνέχισε:

«Η αυστηροποίηση είναι ‘’στάχτη στα μάτια’’. Δεν μπορεί να λέει άλλα η Σούπερ Λιγκ 1 και άλλα η ΕΠΟ και να πάνε να περάσουν έναν κανονισμό για το μέλλον. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κώδικες, συγκεκριμένοι κανονισμοί. Και να σας πω και το χειρότερο; Δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Κωτουλόπουλο και στον κΣπυρόπουλο. Έχω μόνο στην καΣακελλαροπούλου. Μόνο η κα.Σακελλαροπούλου αυτή την στιγμή πληροί τα εχέγγυα αλλά αυτή δεν είναι στον χώρο του αθλητισμού, είναι στο ποινικο. Ο κ.Κωτουλόπουλος και ο κ.Σπυρόπουλος δεν έχουν δείξει και τα καλύτερα δείγματα -μέχρι στιγμής- αξιοπιστίας.

Το θέμα είναι ότι οι διατάξεις και οι ποινές είναι συγκεκριμένες. Τα αδικήματα είναι απαράγραπτα. Με ποινές υποβιβασμός, αυστηρές ποινές για τα φυσικά πρόσωπα και αντικειμένική ευθυνη των ΠΑΕ που τα πρόσωπά τους έχουν εμπλακεί σε απόπειρα, όχι χειραγώγηση… Πέραν αυτού, να πάμε στο κυριότερο… Η καΣακελλαροπούλου το προχωράει ο κΚωτουλοπουλος δεν μπορεί να το προχωρήσει με τον ίδιο τρόπο. Προ ολίγων ημερών αρχειοθέτησε 109 φακέλους sportradar, τι εμπιστοσύνη να έχουμε; Ο κ.Σπυρόπουλος και ο κΚωτουλόπουλους κατηγορήθηκαν για αδράνεια σε πάρα πολλές υποθέσεις που χειρίστηκαν»
, τόνισε και πρόσθεσε…

«Δεν έχουν δείξει διαγωγή… Ο κΚωτουλοπουλος πέραν από τους 109 φακέλους έχει θάψει και όλες τις καταγγελίες που έχω κάνει. Έχω κάνει αμέτρητες καταγγελίες και όλη η Επιτροπή Δεοντολογίας έκανε τα αισχη… Θάψανε αμέτρητες υποθέσεις. Δεν έχω λάβει καν απάντηση για τις καταγγελίες της ΚΕΔ προ δύο ετών…»

Σχετικά με το αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης γιατί το πρωτάθλημα αρχίζει 18 Αυγούστου…

«Όχι απλώς δίκαιο αλλά το θεωρώ επιβεβλημένο. Ο κΑλαφούζους και ο Παναθηναϊκός που πρωτοστάτησαν κάποια στιγμή όταν ξεκίναγαν τα γεγονότα για παλιά σκάνδαλα, πρέπει μαζί με άλλες ΠΑΕ να προχωρήσουν άμεσα. Είναι υποχρέωσης της Πολιτείας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x