Ελλάδα

«Διαχρονικά ένα ξέφραγο αμπέλι η ΕΠΟ - Ήρθε η ώρα για κρατική παρέμβαση για διαφθορά και διαιτησία»!

Για «ξέφραγο αμπέλι διαχρονικά» στην ΕΠΟ έκανε λόγο ο δικηγόρος Νίκος Λαγαρίας, σχολιάζοντας στον bwinΣΠΟΡ FM όσα συμβαίνουν με το κύκλωμα του παράνομου στοιχήματος και την αντίδραση της ομοσπονδίας.

Όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην ΕΠΟ, ενώ το ελληνικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται για άλλη μια φορά από ένα σκάνδαλο, αυτό του κυκλώματος του παράνομου στοιχήματος, σχολίασε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο δικηγόρος Νίκος Λαγαρίας. Συζητώντας με τον Κυριάκο Θωμαΐδη στην εκπομπή του Σταύρου Χονδροθύμιου αναφέρθηκε στην είδηση, που είδε το «φως» της δημοσιότητας νωρίτερα, ότι ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Κώστας Σπυρόπουλος, αρνήθηκε να παραδώσει τα στοιχεία της προκαταρκτικής που διενεργεί στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας, Χαράλαμπο Κωτουλόπουλο!

Ο κ. Σπυρόπουλος, θυμίζουμε, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, επικαλέστηκε το γεγονός ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι δύο υπηρεσίες ταυτοποιούν αυτή την ώρα τα στοιχεία που είναι οι νομίμως υποκλαπείσες συνομιλίες, τα ευρήματα των κατασχεθέντων κινητών και ψηφιακών μέσων και όσα αποκάλυψαν οι έρευνες σε σπίτια, σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε θυρίδες των εμπλεκομένων.

Ο κ. Κωτουλόπουλος θεωρεί αναγκαίο να λάβει όλα τα στοιχεία, ώστε να εκκινήσει την πειθαρχική διαδικασία, έχοντας ήδη ανασύρει τους 109 φακέλους της Sportradar που αρχειοθετήθηκαν. Η Επιτροπή του προέδρου Εφετών είναι η μόνη αρμόδια να προχωρήσει σε κυρώσεις ποδοσφαιρικών παραγόντων και ομάδων.

Όπως υπογραμμίζει η «Δίκη», το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο εισαγγελέας δεν παραδίδει έστω τα αντίγραφα της δικογραφίας στον πειθαρχικό δικαστή ώστε τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα να αρχίσουν χωρίς σκιές.

Μιλώντας στην κορυφαία αθλητική συχνότητα της χώρας, λοιπόν, ο κ. Λαγαρίας τόνισε ακριβώς αυτό: Ότι είναι άλλο πράγμα η ποινική διαδικασία και άλλο η πειθαρχική! Είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Η ΕΠΟ είναι διαχρονικά ξέφραγο αμπέλι! Αυτά, που λέγονται και αυτούς, που λέγονται, τους καλώ να ανατρέξουν στον Κώδικα Δεοντολογίας και στο CAS! Αυτά τα όργανα μέσα στην ΕΠΟ δεν είναι δικαστήρια. Εδώ δεν είναι ποινικό δικαστήριο. Αφήστε τις ποινικές διαδικασίες και προχωρήστε κανονικότητα στην πειθαρχική διαδικασία του ποδοσφαίρου. Είναι άλλο πράγμα η πειθαρχική διαδικασία και άλλο η ποινική. Μπορεί κάποιος να αθωωθεί στην ποινική και να καταδικαστεί στην πειθαρχική.

Ακούω για κάτι μισθούς 8 χιλιάδες ευρώ και 18 χιλιάδες ευρώ. Έχουν καταλάβει γιατί ακριβώς τους δίνουν αυτούς τους μισθούς; Τι κάνει ακριβώς η ΕΠΟ; Δεν πάει άλλο η διαφθορά! Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για κρατική παρέμβαση, και στο θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας. Η διαιτησία ταλαιπωρεί κάθε χρόνο όλη την Ελλάδα. Η ΕΠΟ δεν εφαρμόζει την Ολιστική Μελέτη στο θέμα του παράνομου στοιχήματος. Στη σελίδα 84 και 85 της Ολιστικής Μελέτης αναφέρεται ρητά ότι πρέπει να φτιάξει η ΕΠΟ πάνελ αθλητικών πραγματογνωμόνων. Έχουν το θράσος να μιλάνε για χειραγωγημένα παιχνίδια ενώ δεν εφαρμόζουν την Ολιστική Μελέτη;».

Ακούστε αναλυτικά τη συζήτηση:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x