Ισπανία

Μάλαγα: Από το όνειρο του Champions League στον απόλυτο εφιάλτη

Η Μάλαγα που το 2013 έφτασε στους «8» του Champions League, βρίσκεται κοντά στον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας.

Ποιος θα περίμενε πως 10 χρόνια μετά την μεγάλη της πορεία στην Ευρώπη, η Μάλαγα θα πάλευε ώστε να μην υποβιβαστεί στην τρίτη κατηγορία με τις πιθανότητες μάλιστα να μην είναι υπέρ της…

Στις 9 Απριλίου του 2013 η Μάλαγα βρέθηκε ένα βήμα πριν την πρόκριση στους «4» του Champions League. Τότε με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο και τον Ίσκο στα πρώτα του βήματα, η ομάδα της Ανδαλουσίας κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση κόντρα στην Ντόρτμουντ, όμως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με δύο γκολ στις καθυστερήσεις έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση. Η ισπανική ομάδα έκανε επίσημη καταγγελία στην UEFA για τη διαιτησία, αλλά εις μάτην. Παρά την ήττα και τον αποκλεισμό, πάντως, το μέλλον φάνταζε ελπιδοφόρο.

Η άφιξη του επενδυτή από το Κατάρ, σεΐχη Αμπντουλάχ Αλ-Τάνι ως νέου ιδιοκτήτη το 2010, προανήγγειλε μια εντυπωσιακή μεταμόρφωση, με τον νέο προπονητή να έχει στη διάθεσή του ένα σημαντικό μπάτζετ για μεταγραφική ενίσχυση. Ωστόσο η Μάλαγα αποκλείστηκε για έναν χρόνο από το Europa League, το 2013/14, λόγω χρεών.

Ο πρόεδρος της ομάδας είχε την ιδέα να ανακατασκευάσει την μαρίνα της Μαρμπέγια, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από την Μάλαγα. Το σχέδιο στόχευε στην ανάδειξη της περιοχής με σκοπό να ανέβει και το οικονομικό και κοινωνικό στάτους της ομάδας. Τα 400 εκατομμύρια όμως που επενδύθηκαν δεν απέδωσαν καρπούς και αυτό έφερε συνέπειες και στο αγωνιστικό κομμάτι. Έτσι η Μάλαγα υποβιβάστηκε το 2018, πέντε χρόνια μετά το ευρωπαϊκό όνειρο. Μάλιστα το 2020 ο Αλ-Τάνι απομακρύνθηκε από την ομάδα με την οικογένεια του να αφήνει χρέη.

Όπως πέντε χρόνια μετά την μεγάλη της πορεία στην Ευρώπη, υποβιβάστηκε, έτσι και φέτος, πέντε χρόνια μετά, είναι με το ένα πόδι στη τρίτη κατηγορία. Έπειτα από 33 αγωνιστικές και με 9 να απομένουν, η Μάλαγα βρίσκεται στην 20η θέση του πρωταθλήματος 8 πόντους μακριά από τις θέσεις που θα της εξασφάλιζαν την παραμονή στην κατηγορία.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x