Γενικά

Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο ένας νοσοκόμος του Μαραντόνα

Τον εισαγγελέα επισκέφτηκε το πρώτο μέλος της ιατρικής ομάδας που Ντιέγκο Μαραντόνα, αρνούμενος πως τον εγκατέλειψε και ισχυριζόμενος ότι «διατάχθηκε να μην τον ξυπνήσει».

Παρουσία του δικηγόρου του, ο νυχτερινός νοσοκόμος του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ρικάρντο Αλμιρόν, κατέθεσε για επτά και πλέον ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα στο Σαν Ισίντρο, στα προάστια του Μπουένος Άιρες.

«Οι προϊστάμενοί του, τού είπαν να μην ενοχλεί τον ασθενή. Ο πελάτης μου είχε την σοφία να εκτελέσει το καθήκον του (σ.σ. της παρακολούθησης) χωρίς να αισθάνεται ο ασθενής συγκλονισμένος», ανέφερε ο δικηγόρος του 37χρονου, Φράνκο Τσιαρέλι.

Ενώ πρόσθεσε ότι ο πελάτης του «παρατήρησε ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια, τα οποία διαβίβασε αρμοδίως» και αποκάλυψε πως δεν είχε ενημερωθεί για τα καρδιακά προβλήματα του αείμνηστου Αργεντινού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από προβλήματα στα νεφρά, στο συκώτι και στην καρδιά, πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, στην κατοικία του στο Τίγκρε λίγες εβδομάδες μετά από εγχείρηση στον εγκέφαλο προκειμένου να αποκατασταθεί πρόβλημα θρόμβωσης.

Ακόμη έξι μέλη της ιατρικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του ιατρού και ψυχιάτρου του αποθανόντος, αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες.

Άπαντες αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη, στο πλαίσιο της έρευνας για ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις, που άρχισε η εισαγγελία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x