Ελλάδα

Μόρας στον ΣΠΟΡ FM: «Έχει ταλέντο η Εθνική - Να υπάρξει υπομονή στα άσχημα αποτελέσματα»

Για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής υπό τις οδηγίες του Τζον Φαν'τ Σιπ μίλησε ο Βαγγέλης Μόρας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας υπό τις οδηγίες του Τζον Φαν’τ Σιπ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο Βαγγέλης Μόρας.

Ο αρχηγός της ΑΕΛ υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει η στήριξη από τον κόσμο και να μην υπάρξει γκρίνια όταν έρθουν τα αρνητικά αποτελέσματα, συνέστησε υπομονή και ανέφερε πως υπάρχει ταλέντο στα νέα παιδιά που απαρτίζουν το ρόστερ της «γαλανόλευκης».

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μόρας στον ΣΠΟΡ FM και στον Σωτήρη Ταμπάκο:

Το νέο ξεκίνημα της Εθνικής με τον Φαν΄τ Σιπ: "Έχουν γίνει πολλά τον τελευταίο καιρό, γίνετια μια τελείως διαφορετική εκκίνηση. Θα δω την θετική πλευρά, δεν θέλω να σχολιάσω την αρνητική ούτως ή άλλως την αρνητική θα την φτιάξουμε μόνοι μας... Είναι ένας νέος προπονητής που θέλει να δημιουργήσει κάτι, ας του δώσουμε χρόνο, ας λείψουν οι μουρμούρες από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Να φτιάξει μια νέα ομάδα, με δική της ταυτότητα. Το DNA που υπήρχε πάντα πρέπει να βρεθεί, να υπάρξει ξανά αυτό το καλό οικογενειακό πνεύμα. Όταν βάζεις την Εθνική πάνω από όλα και τον εαυτό σου, έρχονται τα αποτελέσματα που θέλουμε"

Αν έχουμε την υπομονή σαν χώρα να αφήσουμε κάποιον να δουλέψει παρά τα αρνητικά αποτελέσματα: "Να αφήσουν εκτός την γκρίνια του κόσμου. Όλοι γνωρίζουμε τα πάντα στην ελλάδα, είμαστε προπονητές. Ας στηρίξουμε την προσπάθεια, να δώσουμε χρόνο στον προπονητή και σητν φιλοσοφία που θέλει να περάσει. Θα πρέπει να έχει την κατάλληλη στήριξη, για να δεις πως θα ενώσει το παζλ. Να φτιάξει μια ομάδα, να καταλάβει καθένας ότι η Εθνική είναι πάνω από όλους".

Για το αν η Εθνική πρέπει να γίνει ξανά η ομάδα των προηγούμενων ετών, που δεν δεχόταν εύκολα γκολ: "Eίναι φυσιολογικό να είναι το κλειδί αυτό, δεν παίζαμε ποτέ το καλύτερο ποδόσφαιρο ούτε είχαμε ακαδημίες από πίσω να βγαίνουν παίκτες. Μιλάμε για μία χώρα που πάει σε όλα από το κακό στο χειρότερο, κάθε πέρυσι και καλύτερα που λέμε. Όλο αυτό που κατάφερε η Ελλάδα είναι υπερβολικό, είναι θαύμα. Δεν μιλάω για την κατάκτηση του Γιούρο αλλά για τα υπόλοιπα, για τις συμμετοχές σε διοργανώσεις. Αν το πάρεις οργανωτικά ή το τι δείχνεις σαν ελληνικό πρωτάθλημα, δεν δικαιούσαι να είσαι σε αυτές τις διοργανώσεις. Ας πάρουμε τη διάθεση που έχουμε για δουλειά και το ταλέντο. Είναι νέα παιδιά. Όχι πολλά λόγια, να το ευχαριστηθούν και να το δουν σαν ευκαιρία που παίζουν στην Εθνική.".

Για το πως είδε την Ελλάδα κόντρα στην Ιταλία: "Είδες μια ομάδα που από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο ήξερε που παίζει στο γήπεδο. Ήμασταν συμπαγείς και οργανωμένοι κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Ιταλία. Ήταν δεμένη σαν ομάδα, χάρηκα τα παιδιά που το προσπάθησαν. Να είναι σίγουροι ότι στο τέλος θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα αλλά πρέπει να έχουν υπομονή γιατί μπορεί να δεχτούν κι άλλα γκολ κι άλλες ήττες, αλλά θα έρθει η νίκη και ξανά η ψυχολογία. Όταν έπαιζα εγώ ήμαστε στα εύκολα όλοι μαζί αλλά και στα δύσκολα, όλοι μαζί προσπαθούσαμε.".

Για το τι λείπει από την Εθνική: "Είτε είσαι σε σύλλογο είτε σε εθνική, πρέπει να επιβάλλεις την πειθαρχία. Έτσι ήταν και οι προπονητές σητν Εθνική, ήταν πολύ έντονοι σε αυτό το θέμα. Κανείς δεν είναι πάνω από την Εθνική ομάδα. Όταν έρχεσαι στην Εθνική σκοπός είναι να βοηθήσεις. Το κατάφεραν προπονητές με ποδοσφαιριστές που είχαν μεγαλύερες προσωπικότητες από τα τωρινά παιδιά, όχι ότι δεν υπάρχουν προσωπικότητες αλλά γιατί είναι νεαροί σε ηλικία. Ταλέντο υπάρχει στην ομάδα, πρέπει να καταφέρει να δέσει αυτό το σύνολο και να τους κάνει να πιστέψουν ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι καλό".

Για το ότι άφησε τόσους έμπειρους παίκτες εκτός: "Δεν μπορούμε να μιλήσουμε γι αυτό γιατί δεν ξέρουμε αν είναι προσωρινό ή όχι. Είπε ο ίδιος ότι θέλει να δοκιμάσει νέα πράγματα με κάποιους παίκτες. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι ο Παπασταθόπουλος, ο Μανωλάς, ο Σάμαρης και ο Μήτρογλου. Αυτοί πρέπει να βοηθήσουν απ' έξω περισσότερο".

Για το ματς με τη Βοσνία: "Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είανι ότι πρέπει να δέσει σαν ομάδα και να αρχίσει να πιστεύει στον εαυτό της. Να παρουσιαστεί ξανά μια ομάδα δεμένη, δεν γίνετια να πάμε χειρότερα απ' ότι πήγαμε. Στο τέλος θα έρθει και το αποτέλεσμα παρότι είναι δύσκολο. Στα άσχημα δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από την Εθνική, στην Αθήνα δεν μαζεύεται κόσμος και καλύτερα θα ήταν να παίζει στην επαρχία και ο κόσμος της επαρχίας θα την βοηθήσει".

Για την Λάρισα και τις φιλοδοξίες της ομάδας: "Η ηλικία είναι ένα νούμερο, δεν με απασχολεί καθόλου. Ξέρω ότι έχω κάνει θυσίες και συνεχίζω να κάνω. Είναι επιλογή μου να παίζω στην Λάρισα. Αν τελειώσει η χρονιά έτσι όπως θέλω, είναι γεμάτη η χρονιά λογικά θα το σκεφτώ ξανά για να συνεχίσω την καριέρα μου. Όταν είχε μιλήσει με τον Λούκα Τόνι, μου είχε πει ότι θα σταμάταγε και τελικά συνέχισε γιατί ήταν καλά. Πέρυσι δημιουργήσαμε ένα καλό σύνολο, είχαμε την τύχη ο πρόεδρος να κρατήσει τους περισσότερους παίκτες και φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία, παρότι δεν ήταν καλή η επιλογή του πρώτου προπονητή, να φτιάξουμε το παζλ και να έχουμε καλή ομάδα. Δεν φοβόμαστε κανένα, μπορούμε να παίξουμε όλα τα παιχνίδια όπως θέλουμε εμείς. Με τους Ουάρντα και Κάτσε έχουμε πάρει το κάτι παραπάνω σαν ομάδα".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x