Ελλάδα

Μπακασέτας στον bwinΣΠΟΡ FM: «Εμφανής η βελτίωση της Εθνικής, αλλά το αποτέλεσμα μετρά»

Ο Τάσος Μπακασέτας έκανε λόγο για αισθητή βελτίωση της Εθνικής, αλλά ο στόχος του Μουντιάλ έχει πλέον απομακρυνθεί. Τι είπε για την ΑΕΚ και την Τραμπζονσπόρ.

Ευχαριστημένος από τα βήματα προόδου της Εθνικής, αλλά όχι εκ του αποτελέσματος από τη διαφαινόμενη απουσία από μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση δήλωσε ο Τάσος Μπακασέτας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας υποσχέθηκε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα συνεχίσουν να δίνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψει η Εθνική στη μεγάλη ποδοσφαιρική σκηνή. Παράλληλα μίλησε για τη θητεία του στην ΑΕΚ, αλλά και τα όσα έχει συναντήσει στην Τραμπζονσπόρ.

Αναλυτικά, ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε στον Σωτήρη Ταμπάκο και την εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ» για:

-την πολύ καλή του σεζόν στην Τουρκία: «Είναι μια πολύ καλή περίοδος. Όλα στην ομάδα πάνε τέλεια κι εγώ είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Έτσι φανταζόμουν την κατάσταση από την αρχή. Όλοι θέλαμε να διακριθούμε, έγιναν κάποιες πολύ καλές μεταγραφές για να πλαισιώσουν τους υπάρχοντες, αλλά ξέρουμε πως δεν έχουμε καταφέρει ακόμη κάτι. Ο δρόμος είναι πολύ μεγάλος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος στην Τραμπζονσπόρ, ταιριάζουμε στη νοοτροπία με τους Τούρκους και έρχονται πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα κι έχουμε αρχίσει πολύ καλά».

-την Εθνική: «Κάναμε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις, κερδίσαμε τη Σουηδία στο Ολυμπιακό Στάδιο, εκτός κάναμε πολύ καλή εμφάνιση, αλλά όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και δυστυχώς δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Έχουν μείνει δύο ακόμη παιχνίδια, όπου θα προσπαθήσαμε να κάνουμε το απόλυτο και να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που μας έχουν απομείνει. Όσες ελπίδες και να υπάρχουν, πλέον, να παλέψουμε. Δεν σκεφτόμαστε την επόμενη διοργάνωση. Θα είναι μοναδικό να πάμε σε μια μεγάλη διοργάνωση στο μέλλον και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό».

-την πορεία της Εθνικής: «Αν εξαιρέσουμε το ματς με τη Γεωργία στην Τούμπα και το Κόσοβο εκτός, κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις. Στόχος είναι να επιστρέψουμε στις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν τα έχουμε καταφέρει, παρότι η βελτίωση της εικόνας μας ήταν εμφανής».

-το κλίμα στην Εθνική: «Είναι κάτι που δεν χρειάζεται να το λέμε εμείς, το βλέπει ο κόσμος. Έχουμε παιδιά που τους αρέσει να είναι στην Εθνική και το κλίμα είναι εξαιρετικό. Όταν ερχόμαστε στην Εθνική ομάδα δεν μετρά από ποια ομάδα προέρχεται ο κάθε ποδοσφαιριστής».

-το επίπεδο του Έλληνα ποδοσφαιριστή: «Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν. Το επίπεδό του είναι υψηλό. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες να αγωνίζονται στις μεγάλες ομάδες. Τα πάντα ξεκινούν από τις υποδομές. Αν δεν γίνεται σωστή δουλειά από μικρή ηλικία, δεν μπορείς από τη μια στιγμή στην άλλη να κάνεις θαύματα. Κι άλλες χώρες έχουν μικρό πληθυσμό, αλλά κάνουν σωστά βήματα. Οφείλουμε να το αλλάξουμε, οι παίκτες πρέπει να δουλεύονται από πολύ μικρή ηλικία με τους κατάλληλους ανθρώπους».

-τον Τζον Φαν’ τ Σχιπ: «Την έχω διατυπώσει πολλές φορές τη γνώμη μου για τον προπονητή, αλλά από εκεί και πέρα δεν είμαι ο αρμόδιος για να αποφασίσω. Εγώ κοιτάζω πώς μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Η απόφαση ανήκει σε άλλους».

-τον ισχυρό ανταγωνισμό: «Σίγουρα είναι πιο δύσκολη η κατάσταση τώρα που είμαστε χαμηλά στο ranking της FIFA, αλλά δεν θέλουμε δικαιολογίες. Αυτοί που οδήγησαν την Εθνική ψηλά στο ranking δεν την παρέλαβαν ψηλά, αλλά την πήγαν εκεί, από πιο χαμηλά με την προσπάθειά τους».

-το αν έχει μετανιώσει για κάποια επιλογή στην καριέρα του: «Όχι, δεν έχω μετανιώσει. Κάθε επιλογή μού έδωσε κάτι να μάθω. Στην ΑΕΚ μεγάλωσα σαν παίκτης και σαν άνθρωπος, ωρίμασα εκεί. Κάναμε πρωταθλητισμό, κερδίσαμε και το πρωτάθλημα. Όταν έφυγα από την ΑΕΚ ήταν μια δύσκολη κατάσταση, όχι μόνο για μένα, αλλά και για την ομάδα. Υπήρχαν πολλοί παίκτες στην ίδια θέση και κάποιος έπρεπε να φύγει. Αυτός ήμουν εγώ. Αποφάσισα να πάω στην Αλάνιασπορ και ήταν πολύ σωστή επιλογή. Με βοήθησε πολύ στην προσαρμογή ο Γιώργος Τζαβέλλας, που ήταν αρχηγός στην ομάδα. Έκανα καλές εμφανίσεις στην Αλάνιασπορ και κέρδισα τη μεταγραφή στην Τραμπζονσπόρ. Πάντα θέλω να πιέζω τον εαυτό μου για να κάνω το επόμενο βήμα. Είμαι πολύ χαρούμενος στην Τραμπζονσπόρ και στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Είμαι ευχαριστημένος από τις επιλογές που έκανα στην καριέρα μου», τα λόγια του Τάσου Μπακασέτα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x