Ελλάδα

Φαν'τ Σχιπ: «Υπάρχει θετική διάθεση για ανανέωση, θα έμενα στην Ελλάδα και σε σύλλογο»

Ο Τζον Φαν' τ Σχιπ τόνισε πως υπάρχει θετική διάθεση για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Εθνική, ενώ δεν απέρριψε την πιθανότητα να συνεργαστεί και με σύλλογο στην Ελλάδα.

Θετικό κλίμα για ανανέωση της συνεργασίας τους υπάρχει ανάμεσα στην ΕΠΟ και στον Τζον Φαν'τ Σχιπ, όπως υποστήριξε ο τελευταίος σε συνέντευξή του στα κανάλια Novasports.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως του αρέσει η Ελλάδα και δεν απέρριψε την πιθανότητα να συνεργαστεί με σύλλογο της χώρας ενώ αναφέρθηκε στις πιθανότητες που υπάρχουν για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στους επόμενους στόχους.

Αναλυτικά, όσα είπε στo Novasports:

Για τη συνάντηση με την ΕΠΟ: «Δεν θέλω να πώ πολλά για αυτό το θέμα, γιατί δεν είναι θέμα επικαιρότητας. Μαζί με την ομοσπονδία στοχεύουμε στα δυο τελευταία παιχνίδια των προκριματικών και μετά θα συζητήσουμε για νέα συνεργασία. Από την πλευρά μου υπάρχει θετική διάθεση και το ίδιο συμβαίνει και από την διοίκηση της ΕΠΟ. Πρώτα, όμως, πρέπει να εξαντλήσουμε και την τελευταία πιθανότητα πρόκρισης στο Μουντιάλ. Θα τελειώσουμε την προσπάθεια μας και μετά έχουμε χρόνο να συζητήσουμε».

Για το αν έχει προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού: «Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν αυτά. Πρόσφατα η πρώην ομάδα μου με κάλεσε. Για την ώρα όμως είναι όλα φήμες κι εγώ είμαι αφοσιωμένος στην Εθνική ομάδα. Θέλω να κάνουμε δύο καλά παιχνίδια και να κάνουμε τα πάντα για να αποδώσουμε το καλύτερο δυνατό. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πράγματα, αλλά αν υπάρξει κάτι θα το ακούσω μόνο μετά τα δύο αυτά παιχνίδια. Είναι θέματα που χειρίζεται ο μάνατζέρ μου αλλά δεν είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή. Σημαντικό είναι να έχουμε μια καλή εβδομάδα με τους παίκτες που είμαστε δυόμισι χρόνια».

Για το αν θα έμενε στην Ελλάδα για να προπονήσει κάποιον σύλλογο: «Όπως έχω πει πολλές φορές, μου αρέσει εδώ. Αγαπώ την Ελλάδα ως χώρα οπότε γιατί όχι; Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες στην Ελλάδα. Ίσως στο μέλλον αυτό να συμβεί στο μέλλον, ποιος ξέρει; Αλλά σίγουρα είναι κάτι που δε θα απέρριπτα»

Για τα επερχόμενα ματς με Ισπανία και Κόσοβο: «Φυσικά έχουμε αναλύσει τους αντιπάλους μας. Η Ισπανία παίζει πάντα με τον ίδιο τρόπο. Θέλουν να έχουν συνέχεια τη μπάλα στα πόδια. Ίσως έχουν απλά αλλαγές παικτών όπως ο Φατί ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί. Το Κόσοβο είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Τώρα έχουην αλλάξει και προπονητή, οπότε πρέπει να δούμε αν θα αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Πρώτα όμως είναι η Ισπανία που πρέπει να δούμε, η οποία θα θέλει να έχει τη μπάλα στα πόδια».

Για την αναγκαστική ανανέωση της Εθνικής ομάδας: «Ήταν κάτι που κάναμε από την αρχή της συνεργασίας μου στην Εθνική, γιατί ήθελα και έπρεπε η ομάδα να έχει βάθος επιλογών σε κάθε θέση και να μετά να σχηματιστεί βασική ενδεκάδα και "κορμός". Είχαμε σημαντικές απουσίες, λόγω τραυματισμών, όπως τώρα ενόψει του αγώνα με την Ισπανία που αναμένεται να μην έχω στην διάθεση μου 8-9 παίκτες. Υπάρχουν παίκτες με ποιότητα που μπορούν να σταθούν στο ίδιο επίπεδο».

Για το επόμενο βήμα της Εθνικής: «Όταν ήρθα στην Εθνική Ελλάδας, η ατμόσφαιρα δεν ήταν καλή, εντός και εκτός ομάδας. Δημιουργήσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τους διεθνείς παίκτες και καλή ατμόσφαιρα συνεργασίας αυτά τα δυο χρόνια. Τα παιδιά αγκάλιασαν αυτή την την προσπάθεια και λειτουργήσαμε με τον καλύτερο τρόπο. Η εξέλιξη μας είναι τα αποτελέσματα. Να μάθουμε να επιβιώνουμε και να κερδίζουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Χωρίς αποτελέσματα δεν επιβιώνει κανένας προπονητής».

Για τα παιχνίδια με την Γεωργία και το Κόσσοβο που «χάθηκαν» πολύτιμοι βαθμοί για την πρόκριση: «Μας δυσκόλεψαν πολύ και δεν είναι πάντα ευκολο απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Όταν ανέλαβα η Εθνική ήταν στην 60η θέση και έχουμε βελτιωθεί, ενώ δεν είναι η ίδια κατάσταση μετά το 2004 που υπήρχαν 200 υποψήφιοι διεθνείς παίκτες. Τώρα, η ομάδα έχει ταλαντούχους παίκτες με μέλλον και αποκτούν εμπειρίες. Οι προσδοκίες μας είναι μεγαλύτερες».

Για τα δυο τελευταία παιχνίδια της προκριματικής φάσης: «Στο ποδόσφαιρο γίνονται διαχρονικά πολλές εκπλήξεις. Το κάναμε στον πρώτο αγώνα με την Ισπανία και θέλουμε να το κάνουμε ξανά. Είναι βέβαιο ότι οι Ισπανοί έρχονται για την νίκη και θέλουν την πρώτη θέση του ομίλου για να μην παίξουν στην πρόκριση στα πλέι οφ. Θα είναι δύσκολο αναμφισβήτητα, αλλά όταν παίζεις, πιστεύεις και στα…θαύματα. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους».

Για τον επόμενο στόχο της Εθνικής, μετά τα προκριματικά του Μουντιάλ: « Να προκριθούμε στην τελική φάση του EURO. Θα είναι πιο εύκολο σε εισαγωγικά καθώς πηγαίνουν περισσότερες ομάδες και θα είμαστε πιο έμπειροι. Επίσης, θέλουμε να ανεβούμε στο δεύτερο επίπεδο του Nations League. Είμαστε σε μια διαρκής διαδικασία βελτίωσης που δεν πρέπει να σταματήσει.

Για την πρόσφατη πρόκληση του Γεράσιμου Μήτογλου: «Είναι νέος, έχει ποιότητα και είναι σε καλή κατάσταση. Παίζει με βάθος στην άμυνα και ξέρει να ντριπλάρει καλά. Είναι εκτός ο Μαυροπάνος και ο Χατζηδιάκος. Κοιτάζω και άλλους παίκτες για τις ίδιες θέσεις, καθώς παίζουμε με τρία κεντρικά μπακ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x