Πορτογαλία

«Σόκαρε» την Μπενφίκα και κατέκτησε το Κύπελλο η Μπράγκα!

Η Μπράγκα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλίας, επικρατώντας 2-0 στον τελικό επί της Μπενφίκα.

Σε ένα επεισοδιακό τελικό με αρκετή ένταση, πολλά νεύρα και συνολικά τρεις (!) κόκκινες κάρτες, η Μπράγκα έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλίας, επικρατώντας 2-0 της Μπενφίκα!

Το παιχνίδι... στράβωσε από νωρίς για την ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς, καθώς μόλις στο 17ο λεπτό η Μπενφίκα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του κίπερ Λέιτε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στη συνέχεια να περνάει στον αγωνιστικό χώρο.

Παρ' όλα αυτά, οι «αετοί» είχαν τον έλεγχο του ρυθμού δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η Μπράγκα έκανε το 1-0 με πανέμορφη λόμπα του Λούκας Πιαζόν, έπειτα από λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την ψυχολογία στα ύψη, οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, αρχικά στο 48' με τον Όρτα και στη συνέχεια με τον Ρουίζ στο 54' Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 85' με ωραίο τελείωμα του Εσγκάιο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, Πιαζόν και Τααράμπτ αντίκρισαν κόκκινη κάρτα για μια αψιμαχία που είχαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x