Ισπανία

Αποχαιρέτησε «Καμπ Νόου» και τους θρύλους της με τριάρα η Μπαρτσελόνα!

Στο τελευταίο ματς της στο «Καμπ Νόου», μέχρι να ολοκληρωθεί η ολική ανακαίνιση, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-0 της Μαγιόρκα, αποχαιρετώντας παράλληλα τους θρύλους, Μπουσκέτς και Άλμπα.

Ήταν μια βραδιά γιορτής, αλλά και ένα ματς αποχαιρετισμού και με έντονη συναισθηματική φόρτιση! Η Μπαρτσελόνα στο χορτάρι έκανε όσα έπρεπε, επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 της Μαγιόρκα και αποχαιρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους δύο θρύλους της, Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα που έπαιξαν μπροστά στο κοινό της αγαπημένης τους ομάδας για τελευταία φορά.

Παράλληλα, ήταν και το τελευταίο παιχνίδι στο «Καμπ Νόου» για την Μπαρτσελόνα, αφού για την επόμενη διετία θα αγωνίζεται στο «Μονζουίκ» λόγω της ολικής ανακαίνισης στο γήπεδό της. Με παίκτες, επιτελείο και οπαδούς να απολαμβάνουν το τελευταίο ως το… επόμενο ματς στο σπίτι τους.

Στα αμιγώς αγωνιστικά τώρα, η Μπαρτσελόνα μπήκε με… φόρα από τα αποδυτήρια, με τον Άνσου Φάτι να σκοράρει μόλις στα 48 δευτερόλεπτα! Ο Λεβαντόφσκι έκανε μια υπέροχη πάσα στον Γκάβι ο οποίος σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ισπανό για το 1-0 κόντρα στη Μαγιόρκα.



Στο 14ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες αφού ο Εντιαγέ έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Μπαλντέ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Μάλιστα, ο μπακ των «μπλαουγκράνα» υπέστη μερική ρήξη του εξωτερικού συνδέσμου του δεξιού αστραγάλου και θα μείνει εκτός για περίπου 6-7 εβδομάδες.

Η καταλανική ομάδα δεν σταμάτησε όμως στο ένα γκολ, με τον Φάτι να ξαναχτυπάει για το 2-0 στο 24’ μετά από ασίστ του Λεβαντόφσκι. Ίσως ήταν και τα τελευταία τέρματα του ταλαντούχου εξτρέμ με τους Καταλανούς, αφού όλα δείχνουν πως το καλοκαίρι οι άνθρωποι της ομάδας θα ψαχτούν για την πώλησή του.

Και στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα πίεζε και έψαχνε και άλλο γκολ, με τη Μαγιόρκα να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Να σημειωθεί πως η ατμόσφαιρα στο «Καμπ Νόου» ήταν άκρως εντυπωσιακή, με τους culers να μην σταματούν να φωνάζουν ρυθμικά «Campeones, campeones», καθώς και το όνομα του Λιονέλ Μέσι στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης ζητώντας για ακόμη μια φορά την επιστροφή του.




Ο Γκάβι στο 70’ έγραψε το 3-0 με ωραίο σουτ, μετά από μπαλιά του Ντεμπελέ, με τους «μπλαουγκράνα» να συνεχίζουν να σφυροκοπάνε στην συνέχεια την αντίπαλη εστία.

Μέχρι που στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχαμε ουσιαστικό παιχνίδι… Διότι ο Τσάβι έβγαλε αρχικά τον Ζόρντι Άλμπα από το ματς, ώστε ο κόσμος να του χαρίσει απλόχερα το χειροκρότημα και ο ίδιος να αποχωρήσει με κλάματα. Για να έρθει λίγα λεπτά μετά και η αλλαγή του Μπουσκέτς για τον ίδιο λόγο, με τον πολύπειρο χαφ να είναι επίσης συγκινημένος και να ανταποδίδει την αγάπη και το χειροκρότημα στον κόσμο.

Με το σκορ του αγώνα να μην αλλάζει ως το φινάλε και την Μπαρτσελόνα να κλείνει τις εντός έδρας υποχρεώσεις της με άλλη μία νίκη: 15η σε 19 ματς, έχοντας 3 ισοπαλίες επίσης, αλλά και μόλις 1 ήττα!



Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα: 3-0





Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27/5
Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(3' Μιρ- 29', 69' Ροντρίγκο)

Κυριακή 28/5
Μπιλμπάο-Έλτσε 0-1
(90'+2' Μπογέ)
Aλμερία-Βαγιαδολίδ 0-0
Ατλέτικο-Σοσιεδάδ 2-1
(37΄Γκριζμάν, 73' Μολίνα - 88' Σόρλοθ)
Βαλένθια-Εσπανιόλ 2-2
(38' Λόπεθ, 90'+3' Λίνο - 40' Μοντές, 50' Μπρέιθγουεϊτ)
Κάντιθ-Θέλτα 1-0
(53' Σομπρίνο)
Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα 3-0
(1', 24' Φάτι, 70' Γκάβι)
Ράγιο-Βιγιαρεάλ 2-1
(56' Ντε Τόμας, 63' Παλαθόν - 83' Λο Σέλσο)
Χετάφε-Οσασούνα 2-1
(39' Λατάσα, 90' Μάτα - 2' Άβιλα)
Τζιρόνα-Μπέτις 1-2
(36' Γκουτιέρεζ - 47', 77' Ιγκλέσιας)

Η τελευταία (38η) αγωνιστική:

Κυριακή 4/5
Βαγιαδολίδ-Χετάφε (20:00)
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο (20:00)
Έλτσε-Κάντιθ (20:00)
Εσπανιόλ-Αλμερία (20:00)
Θέλτα-Μπαρτσελόνα (20:00)
Μαγιόρκα-Ράγιο Βαγεκάνο (20:00)
Μπέτις-Βαλένθια (20:00)
Οσασούνα-Τζιρόνα (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο (20:00)
Σοσιεδάδ-Σεβίλλη (20:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x