Ισπανία

Μπαρτσελόνα: Το τέλος του τίκι-τάκα, η γκάφα του Κούμαν και το ρεκόρ σε σέντρες

Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 1-1 με τη Γρανάδα ισοφαρίζοντας στο 90’ και ήρθε το τέλος του τίκι-τάκα. Ή… κάπως έτσι.

Ένα γκολ του Ρόναλντ Αραούχο στο 90’ απέτρεψε την ήττα για την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» απέναντι στη Γρανάδα (1-1), αλλά όχι και τις αποδοκιμασίες από το κοινό της ή τον προβληματισμό για το μέλλον της.

Ο Ρόναλντ Κούμαν φαίνεται πως μετρά ώρες στον καταλανικό πάγκο. Ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα έκανε μια γκάφα που έγινε viral αποκαλώντας τίκι-τάκι το… τίκι-τάκα που καθιέρωσαν οι «μπλαουγκράνα» ως τρόπο επιβολής στους αντιπάλους τους τα προηγούμενα χρόνια έχοντας όμως πολύ πιο ποιοτικά ρόστερ από το τωρινό.

«Τι μπορούσαμε να κάνουμε βλέποντας τους παίκτες που είναι διαθέσιμοι; Να παίξουμε… τίκι-τάκι όταν δεν υπάρχει χώρος στο κέντρο και δεν έχουμε παίκτες γρήγορους ή με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός; Δεν πρόκειται να πω περισσότερα, γιατί μάλλον θα πρέπει να δίνω αιτιολογίες για τα πάντα», τόνισε ενοχλημένος ο Ολλανδός προπονητής.

Η «Μπάρτσα» εγκατέλειψε τον παραδοσιακό τρόπο ανάπτυξης με τις πολλές κοντινές πάσες στο κέντρο και έκανε 54 σέντρες στον χθεσινό αγώνα. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοσή της σε αγώνα πρωταθλήματος από τη σεζόν 2005/06. Περισσότερα «γεμίσματα», 55, είχε κάνει μόνο σε ένα ματς με τη Μάλαγα το Νοέμβριο του 2016. Και παρότι το γκολ της ισοφάρισης ήρθε χθες στο 90’ με σέντρα και κεφαλιά, μόλις 14 από τις 54 σέντρες κόντρα στη Γρανάδα ήταν εύστοχες.

Μπαρτσελόνα: Το τέλος του τίκι-τάκα και το ρεκόρ σεντρών

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x