Μουντιάλ 2022

Γκάνα-Ουρουγουάη: Ματσάρα και... όλα για την πρόκριση!

Με φόντο ένα εισιτήριο στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γκάνα και Ουρουγουάη θα τα δώσουν όλα στην Αλ Γουακάρα (2/12, 17:00) σε μια μοναδική μάχη!

Με εξαίρεση την Πορτογαλία που έχει πάρει την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, οι Νότια Κορέα, Γκάνα και Ουρουγουάη, ακόμα... περιμένουν! Οι δύο τελευταίες ετοιμάζονται να μονομαχήσουν σήμερα στην Αλ Γουακάρα (2/12, 17:00), με τα πάντα να είναι ανοιχτά σε αυτή την ελκυστική ματσάρα (ΑΝΤ1, sport-fm.gr).




Που θα κριθεί



Θα μπορούσαμε να πούμε στο πάθος αλλά και οι δύο τους έχουν... άπειρο. Η λογική που συνήθως ποτέ δεν επιβεβαιώνεται λέει ότι η αποτελεσματικότητα θα παίξει ρόλο. Τρομερά σκληρές εκατέρωθεν, είναι ικανές να αφήσουν ανοιχτούς χώρους στην άμυνα από την τρέλα τους. Όποιος τους εκμεταλλευτεί, θα προκριθεί, μάλλον.

Παίκτης-βαρόμετρο



Ο Ντάργουιν Νούνιες είναι αυτός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Αν του... φύγει το άγχος μπορεί να κάνει παπάδες και να σκοράρει το ένα γκολ πίσω από το άλλο. Όλα τα βλέμματα θα είναι πάνω και αυτός ίσως τον δυσκολέψει φυσικά.

Η μονομαχία



Από τη μια ο φανταστικός, εκρηκτικός και μοναδικός Φεντερίκο Βαλβέρδε και από την άλλη ο τρομακτικός σωματικά και πανέξυπνος Ινιάκι Γουίλιαμς. Δύο παλικάρια που έχουν μάθει ποδόσφαιρο θα μονομαχήσουν στο Κατάρ με φόντο... τα πάντα!

Η παράδοση



Η μοναδική φορά που συναντήθηκαν ήταν η ισοπαλία με 1-1 το 2010, στον περίφημο αγώνα νοκ άουτ όπου ο Λουίς Σουάρες έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή με το χέρι και η Ουρουγουάη πανηγύρισε την πρόκριση στα πέναλτι!

Η εκτίμηση



Καλοδουλεμένη, γρήγορα και πειθαρχημένη ομάδα η Γκάνα, αλλά με μια ματιά στο ρόστερ της Ουρογουάης τρομάζεις. Είναι τόσο το πάθος αλλά και το ταλέντο που διαθέτει, που μάλλον προς τα εκεί κλείνει το ματς.



Πιθανές ενδεκάδες:

Γκάνα (4-2-3-1): Άτι-Ζίγκι – Λάμπτεϊ, Αμάρτεϊ, Σαλισού, Μενσά – Αμπντούλ Σαμέντ, Πάρτεϊ – Ζ. Αγιού, Κούντους, Α. Αγιού – Ινιάκι Γουίλιαμς

Ουρουγουάη (4-4-2): Ροσέτ – Κάσερες, Γοδίν (Κοάτες), Χιμένες, Ολιβέρα – Πελίστρι, Βαλβέρδε, Μπετανκούρ, Ντε Αρασκαέτα – Νούνιες (Γκόμες), Σουάρες (Καβάνι)

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία)

Γήπεδο: Αλ Γουακάρα (Al Janoub Stadium - 40.000 θέσεις)

Η 1η αγωνιστική:
Ουρουγουάη – Νότια Κορέα 0-0
Πορτογαλία – Γκάνα 3-2

Η 2η αγωνιστική:
12:00 Καμερούν – Σερβία 3-3
21:00 Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0

Η 3η αγωνιστική:
17:00 Γκάνα – Ουρουγουάη ΑΝΤ1
17:00 Νότια Κορέα – Πορτογαλία ΑΝΤ1

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:
Πορτογαλία 6 (5-2)
Γκάνα 3 (5-5)
Ουρουγουάη 1 (0-2)
Νότια Κορέα 1 (2-3)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x