Μουντιάλ 2022

Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα: Σαμουράι έτοιμοι για τα νοκ άουτ!

Μετά την ιστορική νίκη επί της Γερμανίας, οι Ιάπωνες θέλουν το 2/2 ενάντια στην Κόστα Ρίκα για να αγκαλιάσουν το εισιτήριο για τους «16».

Όταν είσαι Ιάπωνας και βλέπεις ότι στα πρώτα δύο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου η εθνική ομάδα της πατρίδας σου θα αντιμετωπίσει Γερμανία και Κόστα Ρίκα, προσδοκάς ότι οι πρώτοι βαθμοί, θα έρθουν, πιθανότατα, στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής με την ομάδα της Καραϊβικής.

Ωστόσο, το ιστορικό 2-1 επί της «νασιοναλμάνσαφτ» φέρνει τους Ασιάτες κοντά στην πρόκριση, αρκεί φυσικά να κάνουν το 2/2 ενάντια στους Κοσταρικανούς (12:00, ANT1)! Άλλωστε οι τελευταίοι ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικοί στην πρεμιέρα, όπου διασύρθηκαν με 7-0 από την Ισπανία.



Πού θα κριθεί


Κρίνοντας από αυτά που είδαμε στην πρεμιέρα, θα είναι σημαντικό να μην υποτιμήσουν οι Ιάπωνες τους Κοσταρικανούς, κρίνοντας από την τραγική τους εμφάνιση στην ήττα από την Ισπανία. Προφανώς δεν είναι τόσο κακή ομάδα η Κόστα Ρίκα, που μετέχει σχεδόν ανελλιπώς στην τελική φάση του θεσμού τα τελευταία είκοσι χρόνια. Αν λοιπόν οι Ασιάτες δεν θεωρήσουν δεδομένη τη νίκη τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να την κατακτήσουν.


Παίκτης-βαρόμετρο


Στο ματς με την Ισπανία, ο Κέιλορ Νάβας δεν είχε και πολλά να κάνει. Σήμερα, ο ηγέτης της Κόστα Ρίκα καλείται να εμφανιστεί πολύ πιο σίγουρος κάτω από τα δοκάρια και να δώσει την απαραίτηση ώθηση στους συμπαίκτες του. Αν πάλι... πάει μέσα ό,τι γράφει, οι Κοσταρικανοί θα τα βρουν μπαστούνια...



Η μονομαχία


Ο Τζόελ Κάμπελ χάθηκε στην καταστροφική εμφάνιση της Κόστα Ρίκα κόντρα στην Ισπανία αλλά σήμερα είναι μια... νέα μέρα. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός αναμένεται να βρει απέναντί του, μεταξύ άλλων, τον Μάγια Γιοσίντα, με τον αμυντικό της Σάλκε να αποτελεί έναν εκ των πιο έμπειρων παικτών της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας. Θα έχει ενδιαφέρον η... μονομαχία τους.

Παράδοση


Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες πέντε φορές σε φιλικές αναμετρήσεις και οι Ιάπωνες είναι αήττητοι με 4-1-0.

Εκτίμηση


Αν είναι σοβαρή η Ιαπωνία, θα κάνει το 2/2 και θα αγκαλιάσει την πρόκριση. Η Κόστα Ρίκα δεν θα δέχεται επτά γκολ σε κάθε αγωνιστική, όμως δείχνει να μην βρίσκεται στο επίπεδο που πρέπει για να έχει αξιώσεις για κάτι παραπάνω από τη συμμετοχή.



Πιθανές συνθέσεις:
Ιαπωνία (Χατζίμε Μοριγιάσου/4-2-3-1): Γκόντα – Γιαμάνε, Γιοσίντα, Τομιγιάσου, Ναγκατόμο – Έντο, τανάκα – Ντοάν, Καμάντα, Μιτόμα – Ασάνο.

Κόστα Ρίκα (Λουίς Φερνάντο Σοάρες/5-4-1): Νάβας – Μαρτίνες, Βάργκας, Κάλβο, Ντουάρτε, Οβιέδο – Κάμπελ, Τεχέδα, Μπόρτζες, Μπένετ – Κοντρέρας.

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)
Γήπεδο: “Ahmad bin Ali Stadium” – 45.000 θεατών

Η 1η αγωνιστική:
Ισπανία-Κόστα Ρίκα 7-0
Γερμανία-Ιαπωνία 1-2

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:
12:00 Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα ΑΝΤ1
21:00 Ισπανία – Γερμανία ΑΝΤ1

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:
21:00 Ιαπωνία – Ισπανία ΑΝΤ1
21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία ΑΝΤ1

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:
Ισπανία 3 (7-0)
Ιαπωνία 3 (2-1)
Γερμανία 0 (1-2)
Κόστα Ρίκα 0 (0-7)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x