Μουντιάλ 2022

''What if...'': Οι Αμερικανοί θυμήθηκαν την εποχή που αντί για πέναλτι εκτελούσαν... τετ α τετ!

Λίγες ώρες μετά την πρόκριση της Κροατίας επί της Ιαπωνίας στα πέναλτι, οι άνθρωποι του MLS θυμήθηκαν τις εποχές που στις ΗΠΑ αντί για τη βούλα, η μπάλα στηνόταν στη... σέντρα.

Η διαδικασία των πέναλτι είναι πιθανότατα ένα από τα πιο αγχωτικά κομμάτια του ποδοσφαίρου, με την Κροατία να πετά εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου την Ιαπωνία από τη... λευκή βούλα.

Τα πέναλτι πάντως δεν είναι ο μοναδικός τρόπος να υπάρξει νικητής, κάτι που μας υπενθύμισαν οι άνθρωποι του MLS.

Το 1996 λοιπόν, όταν είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, ο κόσμος δεν ήταν συνηθισμένος στις ισοπαλίες - καθώς δεν προβλέπονται στα υπόλοιπα αθλήματα.

Έτσι, προκειμένου να βρεθεί νικητής, τα ισόπαλα ματς οδηγούνταν στα... τετ α τετ, με τον επιτιθέμενο να έχει πέντε δευτερόλεπτα για να σκοράρει απέναντι στον τερματοφύλακα, ξεκινώντας 32 μέτρα μακριά από την εστία!



Οι επιτιθέμενοι μπορούσαν να σουτάρουν ή να επιχειρήσουν να αποφύγουν τον τερματοφύλακα μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, με τους γκολκίπερ από τη μεριά τους να έχουν την ευχέρεια να πραγματοποιήσουν έξοδο.

Εάν δε, ανέτρεπαν τον αντίπαλό τους, δινόταν... κανονικό πέναλτι!

Εντέλει, τρία χρόνια αργότερα, ο κανονισμός καταργήθηκε, ωστόσο το MLS θυμήθηκε μέσω Twitter τις αγνές εκείνες εποχές, γράφοντας "what if" την ώρα που Ιάπωνες και Κροάτες αναμετρούνταν στα πέναλτι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x