Μουντιάλ 2022

«Φρέναρε» την Ισπανία και έμεινε ολοζώντανη για πρόκριση η Γερμανία!

Η Ισπανία ήταν ανώτερη για 65 λεπτά, προηγήθηκε με τον Μοράτα αλλά στη συνέχεια έκανε διαχείριση και το πλήρωσε, με τους Γερμανούς να σώζουν τον βαθμό (1-1) και να πάμε... ολοταχώς για φινάλε θρίλερ!

Έβαλε φρένο στην Ισπανία, έφυγε από τα… σχοινιά και έκανε θρίλερ την τελευταία αγωνιστική η Γερμανία! Παρότι η «φούρια ρόχα» ήταν για 65 λεπτά ανώτερη και προηγήθηκε με απίθανο τελείωμα του Μοράτα, στη συνέχεια έκανε συντήρηση και κατέβασε ταχύτητα, κάτι που πλήρωσε με την ομάδα του Χάνζι Φλικ να σώζει τον βαθμό (1-1) και να μένει ολοζώντανη στη μάχη της πρόκρισης.

Φίλκρουγκ ο λυτρωτής των Γερμανών, με τον Τζαμάλ Μουσιάλα να κάνει μυθικό παιχνίδι για σεμινάριο και να δείχνει πως έχει ηγετικά χαρακτηριστικά, παρότι είναι μόλις 19 ετών!

Πλέον είναι, θεωρητικά, όλα τα σενάρια ανοιχτά, αλλά αν όλα πάνε βάσει λογικής τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε Ισπανία και Γερμανία στην επόμενη φάση. Διότι με νίκη της Ισπανίας επί της Ιαπωνίας και νίκη της Γερμανίας επί της Κόστα Ρίκας, οι δύο νικήτριες θα τερματίσουν στο ένα-δύο του 5ου ομίλου.

Στο μυαλό του κόουτς

Με μια αλλαγή σε σχέση με το πρώτο ματς παρέταξε τους Ισπανούς ο Λουίς Ενρίκε, χρησιμοποιώντας τον Καρβαχάλ αντί του Αθπιλικουέτα στο δεξί άκρο της άμυνας. Με διάταξη 4-3-3, ο Σιμόν ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Καρβαχάλ, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα στην τετράδα της άμυνας. Μπουσκέτς, Γκάβι, Πέδρι η τριάδα στον άξονα, με τους Φεράν Τόρες, Όλμο στα εξτρέμ και ο Ασένσιο στην κορυφή της επίθεσης.

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε τη Γερμανία ο Χάνζι Φλικ σε σχέση με το περασμένο ματς, επιλέγοντας τους Κερέρ, Γκορέτσκα αντί των Σλότερμπερκ και Χάφερτς. Διάταξη 4-2-3-1, λοιπόν, με τον Νόιερ στο τέρμα και τους Κερέρ, Ζίλε, Ρίντιγκερ, Ράουμ στην άμυνα. Κίμιχ, Γκορέτσκα τα δύο χαφ, με τον Γκιντογκάν ελαφρώς προωθημένο σαν οκταροδεκάρι. Οι Γκνάμπρι, Μουσιάλα στα «φτερά» της επίθεσης και ο Μίλερ σε ρόλο φορ.

Το ματς

Τον έλεγχο του παιχνιδιού είχε από το ξεκίνημα η Ισπανία, που άγγιξε το προβάδισμα πολύ νωρίς μόλις στο 7ο λεπτό με την «οβίδα» του Όλμο που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι μετά και την ασταθή επέμβαση του Νόιερ. Η Γερμανία έδινε χώρους, προσπάθησε να περιορίσει τους Γκάβι-Πέδρι και να χτυπήσει στα κενά που άφηνε ορισμένες φορές ο Μπουσκέτς, αλλά πέραν του Μουσιάλα, κανείς άλλος δεν μπορούσε να τραβήξει τα «πάντσερ» στην επίθεση. Ο Άλμπα με μακρινό σουτ απείλησε την εστία του Νόιερ στο 22’, με την πρώτη καλή στιγμή για τη Γερμανία να έρχεται πέντε λεπτά αργότερα με το πλασέ του Γκνάμπρι να περνά άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Νόιερ έκανε το λάθος με τον Όλμο να κλέβει και να βρίσκει στην περιοχή τον Φεράν, αλλά ο Ράουμ του έβαλε την κόντρα και ο κίπερ της Γερμανίας μπλόκαρε.




Η Ισπανία ανέβαζε το τέμπο με τους Πέδρι, Γκάβι, αλλά ο Φεράν ήταν εκτός κλίματος αγώνα, ενώ και ο Ασένσιο δεν βοηθούσε, με τον Όλμο να ξεχωρίζει από την επιθετική τριπλέτα. Δειλά-δειλά, η Γερμανία άρχισε να παίρνει μέτρα και να ισορροπεί και πήγε να… ξεράνει από το πουθενά τους Ισπανούς. Ήταν το 40ο λεπτό, με τον Γκορέτσκα να εκτελεί το φάουλ και τον Ρίντιγκερ να καρφώνει με κεφαλιά τον Σιμόν για το 1-0, που ακυρώθηκε εν τέλει άμεσα καθώς ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος. Και ο ίδιος ποδοσφαιριστής απείλησε από άλλη μια στατική φάση μετά από πέντε λεπτά, αλλά ο Σιμόν με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε για το 0-0 του ημιχρόνου.




Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πατούσε καλύτερα, αλλά τα χαλούσε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και το… κουτί έμοιαζε άδειο από ποδοσφαιριστές των Ισπανών. Ο Ενρίκε το εντόπισε και άλλαξε τον Φεράν με τον Μοράτα στο 54’. Δύο λεπτά μετά, βέβαια, η Γερμανία ήταν αυτή που είχε μεγάλη φάση για να σκοράρει: Μετά από πίεση ψηλά στο build-up των Ισπανών και κλέψιμο, ο Γκιντογκάν έσπασε στον Κίμιχ αλλά το πλασέ του τελευταίου το έβγαλε εντυπωσιακά ο Σιμόν. Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν οι παίκτες του Φλικ, το έκανε η «φούρια ρόχα» στο 62ο λεπτό. Τρομερή κυκλοφορία εκ νέου, με τον Όλμο να ανοίγει για τον Άλμπα ο οποίος είδε την κίνηση του Μοράτα μπροστά από τον αντίπαλο στόπερ και τον βρήκε με συρτή σέντρα, με τον φορ της Ατλέτικο να κάνει ΑΠΙΘΑΝΟ τσίμπημα με το εξωτερικό, τον Νόιερ να μην προλαβαίνει ούτε να δει την μπάλα και να γράφει το 1-0!





Τρία λεπτά αργότερα, η Ισπανία άγγιξε και δεύτερο γκολ, αλλά ο Ασένσιο έκανε κακό πλασέ από το ύψος της μικρής και αμαρκάριστος. Κόκε και Νίκο Γουίλιαμς πέρασαν στο ματς, με τους Ασένσιο, Γκάβι να περνούν εκτός ενώ ο Χάνζι Φλικ απάντησε με τους Φίλκρουγκ, Σανέ και Κλόστερμαν που πήραν τις θέσεις των Μίλερ, Κερέρ, Γκιντογκάν. Οι αλλαγές τόνωσαν μεσοεπιθετικά τους Γερμανούς, που άρχισαν να παίρνουν μέτρα και να εκμεταλλεύονται το γεγονός πως η Ισπανία έκανε διαχείριση του σκορ.




Στο 73’ ο Σανέ με υπέροχη κάθετη έβγαλε φάτσα με τον Σιμόν τον Μουσιάλα, αλλά ο κίπερ της «φούρια ρόχα» κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του, με τους Γερμανούς επτά λεπτά αργότερα να φωνάζουν για πέναλτι σε χέρι του Μπουσκέτς που θεωρήθηκε, σωστά, ακούσιο. Εν τέλει, τα «πάντσερ» έφτασαν στην ισοφάριση στο 83ο λεπτό! Μετά από πάτημα του Μουσιάλα, η μπάλα έφτασε στον Φίλκρουγκ ο οποίος με πολύ ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή, εκτέλεσε τον Σιμόν για το 1-1. Ένα σκορ που παρέμεινε ως το φινάλε διότι τόσο ο Μοράτα όσο και Σανέ στα πλάγια τετ-α-τετ που τους παρουσιάστηκαν, δεν τα εκμεταλλεύτηκαν…






MVP: Μυθική εμφάνιση από τον Τζαμάλ Μουσιάλα! Τι και αν είναι 19 ετών, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός βγάζει ηγετικά χαρακτηριστικά στο χορτάρι. Τραβούσε την ομάδα του στην επίθεση, προσπαθούσε διαρκώς να δημιουργήσει ρήγματα και να φτιάξει τους συμπαίκτες του ή τον εαυτό του, ενώ ουσιαστικά κάνει την ασίστ στον Φίλκρουγκ για το 1-1.

Η σφυρίχτρα: Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον κορυφαίο Ντάνι Μάκελι, ο οποίος έκανε σωστή χρήση των καρτών του, δεν «ψάρωσε» στις φωνές των Γερμανών για πέναλτι στο ακούσιο χέρι του Μπουσκέτς και διαχειρίστηκε εξαιρετικά ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό ματς.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Άλμπα (82΄Μπαλντέ), Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Μπούσκετς, Γκάβι (66' Γουίλιαμς), Πέδρι, Όλμο, Φεράν (54' Μοράτα), Ασένσιο (66' Κόκε)

Γερμανία (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Κέρερ (70' Κλόστερμαν), Ρίντιγκερ, Ζίλε, Ράουμ (87' Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (85' Χόφμαν), Μίλερ (70' Φούλκουργκ), Γκιντογκάν (70' Σανέ), Μουσιάλα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x