Μουντιάλ 2022

Μαρσέλο Μπρόζοβιτς: Ο καπνιστής… μαραθωνοδρόμος της Κροατίας

Ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς «καταπίνει» χιλιάδες μέτρα σε κάθε αγώνα και σπάει όλα τα ρεκόρ, παρότι δεν έχει κρύψει πως είναι, έστω και περιστασιακά, καπνιστής

Με τον Λούκα Μόντριτς και τον Ματέο Κόβατσιτς συνθέτουν την ίσως πληρέστερη γραμμή κέντρου στο Μουντιάλ. Ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς είναι δίπλα στον μαέστρο της Ρεάλ και τον αεικίνητο άσο της Τσέλσι ο… μαραθωνοδρόμος της εθνικής Κροατίας, που έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποκλείοντας τη Βραζιλία και την Τρίτη θα διεκδικήσει την επιστροφή της στον τελικό απέναντι στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι.

Ο άσος της Ίντερ στην αναμέτρηση της Κροατίας με την Ιαπωνία για τους «16» του Μουντιάλ έσπασε το δικό του ρεκόρ... χιλιομέτρων σε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Ο 30χρονος χαφ κάλυψε απόσταση 16,7 χιλιομέτρων στην κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση καταρρίπτοντας την κορυφαία επίδοση, που ανήκε επίσης στον ίδιο. Το 2018, στον ημιτελικό με την Αγγλία που είχε πάει επίσης στην παράταση (αλλά όχι και στα πέναλτι όπως χθες), ο Μπρόζοβιτς είχε διανύσει 16,3 χιλιόμετρα.

Μαρσέλο Μπρόζοβιτς: Ο καπνιστής-μαραθωνοδρόμος της Κροατίας

Κι όμως, ο Μπρόζοβιτς είναι ένα ακούραστο μηχανάκι στο χώρο του κέντρου παρότι είναι, έστω και περιστασιακά, καπνιστής. Λίγες ώρες πριν τον αποκλεισμό της Κροατίας από την Ισπανία στην παράταση για τους «16» του Euro 2021, είχε απαθανατιστεί να αγοράζει πακέτα τσιγάρα, σε μια κίνηση που τότε είχε δεχτεί σκληρή κριτική. Και δεν ήταν η μοναδική φορά.

Τον Μάιο, μετά τη νίκη επί της Γιουβέντους στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, δεν δίστασε να φωτογραφηθεί στα αποδυτήρια καπνίζοντας παρέα με τον τρίτο τερματοφύλακα της ομάδας, Άλεξ Κόρντατς. Τότε, μάλιστα, ο Ράτζα Ναϊνγκολάν, που δεν έχει διστάσει να καπνίσει ακόμη και στον πάγκο της ομάδας του σε διάρκεια αγώνα (!), τον είχε ρωτήσει κάτω από τη σχετική ανάρτηση «Καπνίζεις;», με τον Μπρόζοβιτς να απαντά «Κάποιες φορές, ναι».



Γενικότερα ο Μπρόζοβιτς δεν είναι ένας… συνηθισμένος τύπος. Το 2020 είχε συλληφθεί και του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για μήνες, όταν διαπιστώθηκε πως οδηγούσε έχοντας καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, ενώ ο Ντέγιαν Λόβρεν είχε αποκαλύψει πως πριν τον τελικό του Μουντιάλ του 2018 «… είχε φάει δύο κιλά σαλάμι, δύο κρουασάν και ήπιε πολλά αναψυκτικά. Αν είχα κάνει εγώ το ίδιο, θα χρειαζόμουν τέσσερις μέρες να συνέλθω, όμως αυτός μπήκε και έτρεξε 15 χιλιόμετρα».

Όμως παρά τις καταχρήσεις του, συνεχίζει να μην κουράζεται ποτέ, όταν οι άλλοι κρεμάνε τη γλώσσα. Και να τρέχει! Όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και σε βοήθεια των συνανθρώπων του. Όπως όταν δώρισε χάρισε σχολικό υλικό σε όλα τα παιδιά δημοτικού στην πατρίδα του στηρίζοντας τις φτωχές οικογένειες ή όταν ανέλαβε πλήρως τα έξοδα χειρουργικής επέμβασης μιας παντελώς άγνωστης στον ίδιο γυναίκας από τα Σκόπια. «Με βοήθησε σε μια δύσκολη στιγμή και θα του είμαι για πάντα ευγνώμων, αν και τότε ομολογώ πως δεν γνώριζα ποιος είναι. Μου είπαν μετά πως είναι γνωστός ποδοσφαιριστής», είχε δηλώσει. Με τις εμφανίσεις του (και) σε αυτό το Μουντιάλ, όλοι πλέον γνωρίζουν τον ακούραστο «εργάτη» της Κροατίας, με το τατουάζ-βόμβα στον λαιμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x