Μουντιάλ 2022

Γκανίμ Αλ Μουφτάχ: Ποιο είναι το παιδί-θαύμα που συγκλόνισε στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ!

Η πιο δυνατή στιγμή στην τελετή έναρξης του Mουντιάλ ήταν, αν μη τι άλλο, όταν ο Μόργκαν Φρίμαν ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Γκανίμ Αλ Μουφτάχ. Αυτή είναι συγκλονιστική ιστορία του Miracle Boy!

Το 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε και… επίσημα, με τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης και φυσικά, το εναρκτήριο ματς ανάμεσα σε Κατάρ και Εκουαδόρ.

Η πιο δυνατή εικόνα της ημέρας, ωστόσο, ήταν, αν μη τι άλλο, όταν ο Μόργκαν Φρίμαν ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης μαζί με τον Γκανίμ Αλ Μουφτάχ. Ο γνωστός ηθοποιός ήταν ο παρουσιαστής-αφηγητής σε μια ενότητα με τίτλο «Ας γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα».

Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, καλύτερα αυτό το 20χρονο παιδί-θαύμα, που συγκλόνισε με την παρουσία του.

Ο Γκανίμ γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 2002. Πάσχει από μια σπάνια πάθηση γνωστή ως Σύνδρομο Ουρικής Παλινδρόμησης (CDS). Σπουδάζει πολιτικές επιστήμες με πρωταρχικό στόχο να γίνει διπλωμάτης. Παρά την αναπηρία του, ο Γκανίμ απολαμβάνει να κάνει extreme sports, όπως καταδύσεις, skateboard και αναρρίχηση.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάτω άκρα, δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί αμαξίδιο, επιμένοντας να κινείται με τα χέρια του, καθώς πιστεύει ότι πρέπει να είναι ευγνώμων για όσα έχει.

Η συγκινητική ιστορία του ξεκινά πριν από την ίδια του τη γέννηση, αφού, παρά τις πιέσεις των οικείων, οι γονείς του, που γνώριζαν για την ασθένεια, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε άμβλωση.

Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος, η μητέρα του είχε πει στον πατέρα του: «Εγώ θα είμαι το αριστερό και εσύ το δεξί του πόδι».

Τι είναι το Σύνδρομο Ουρικής Παλινδρόμησης


To CDS είναι μια σπάνια συγγενής διαταραχή. Εκτιμάται ότι από 1 έως 2,5 ανά 100.000 νεογνά γεννιούνται με αυτή την πάθηση.

Εμφανίζεται όταν η κατώτερη σπονδυλική στήλη δεν σχηματίζεται πλήρως πριν από τη γέννηση. Αυτή η περιοχή περιλαμβάνει τα μέρη της σπονδυλικής στήλης και των οστών που σχηματίζουν τους γοφούς, τα πόδια, τον ουρανό και πολλά σημαντικά όργανα στο κάτω μέρος του σώματος.

Παρά τις συνήθεις ιατρικές παρεμβάσεις, γνωρίζει ότι με πίστη, αφοσίωση και σκληρή δουλειά θα είναι ελεύθερος να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Αυτή η υποδειγματική αντίληψη και στάση ζωής του, έχουν επιφέρει την αγάπη, τον σεβασμό και τον θαυμασμό εκατομμυρίων ανθρώπων στο Κατάρ και σε ολόκληρο τον κόσμο.


Τι σημαίνει ο αθλητισμός για τη ζωή του Γκανίμ


«Ο αθλητισμός έχει τη μοναδική ικανότητα να ενώνει τις χώρες και να τις βοηθά στις διεθνείς τους σχέσεις, ενώ έχει ζωτική σημασία στην κοινωνική ζωή».

Με αυτά τα λόγια ο 20χρονος Γκανίμ παραθέτει τη δική του ερμηνεία για τον αθλητισμό. Η ενασχόλησή του με την ιστιοσανίδα, το ποδόσφαιρο και την κολύμβηση αποτελούν για αυτόν το καταφύγιο της αγάπης, της ελπίδας και της υπομονής.

Η λατρεία του για τον βασιλιά των σπορ και η ψυχική του δύναμη τον έφεραν στον ρόλο του πρεσβευτή της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Δούλεψα με μια ποικιλία ανθρώπων, όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων, που συγκεντρώθηκαν για έναν και μόνο σκοπό. Μου έδωσαν μια μεγάλη αίσθηση ελπίδας για το μέλλον. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και έκανα φίλους που θα κρατήσουν μια ζωή. Θα είναι ακόμα καλύτερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Μουντιάλ 2022: Γνωρίστε τον Γκανίμ Αλ Μουφτάχ

Μουντιάλ 2022: Γνωρίστε τον Γκανίμ Αλ Μουφτάχ

Μουντιάλ 2022: Γνωρίστε τον Γκανίμ Αλ Μουφτάχ



Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x