Μουντιάλ 2022

Προσγείωσε απότομα το Κατάρ ο Βαλένσια!

Με δύο γκολ του Βαλένσια στο πρώτο ημίχρονο, το Εκουαδόρ επιβλήθηκε άνετα 2-0 του Κατάρ στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το ντεμπούτο του Κατάρ σε Παγκόσμιο Κύπελλο μπροστά στο κοινό του συνοδεύτηκε από ήττα, 2-0, από το Εκουαδόρ.

Με δύο γκολ του εξαιρετικού Ενέρ Βαλένσια στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα της Ν. Αμερικής προσγείωσε απότομα τους διοργανωτές, μπαίνοντας με το δεξί στο τουρνουά.

Ανώτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα οι νικητές, με τους πρωταθλητές Ασίας να καλούνται να ανεβάσουν κατά πολύ την απόδοσή τους στα δύο επόμενα ματς αν θέλουν να έχουν τύχη για κάτι καλό.

Η αποχώρηση πάντως του Βαλένσια με ενοχλήσεις στο γόνατο στο δεύτερο μέρος, έφερε κάποια ανησυχία στις τάξεις του Εκουαδόρ.

Το ματς



Οι Νοτιοαμερικανοί ξεκίνησαν δυνατά και μόλις στο 3ο λεπτό ευτύχησαν να προηγηθούν με κεφαλιά του Βαλένσια μετά από κάκιστη έξοδο του Αλ Σιμπ και γυριστό του Τόρες. Ωστόσο, κατόπιν χρήσης VAR, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.



Το Εκουαδόρ συνέχισε να πιέζει και τελικά έφτασε στο 1-0 στο 16’, όταν ο Βαλένσια εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.



Στο 31’ ήρθε και το 2-0, ξανά από τον έμπειρο επιθετικό, που νίκησε τον Αλ Σιμπ με καταπληκτική καρφωτή κεφαλιά μετά από μπαλιά του Πρεσιάδο!



Ο πρώτη καλή στιγμή για το Κατάρ, ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Αλί να μην καταφέρνει να βρει την μπάλα από πλεονεκτική θέση.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς αλλά έφτασαν σε καλή στιγμή αργά, στο 62’, όταν ο Μιγκέλ έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά. Νωρίτερα (55’), ο Αλ Σιμπ είχε αποκρούσει φαλτσαριστό σουτ του Ιμπάρα.

Ακολούθως το Εκουαδόρ κατάφερε να... σβήσει το ματς, κρατώντας εύκολα το υπέρ του προβάδισμα.



Ένα άστοχο σουτ του Μουντάρι στο 86’ αποτέλεσε τη μοναδική αξιόλογη φάση στη συνέχεια, με το 2-0 να αποτελεί το τελικό σκορ.

MVP: Ο Ενέρ Βαλένσια αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή του Εκουαδόρ, σκοράροντας τρεις φορές - με τις δύο να μετρούν. Η αποχώρησή του άγχωσε τους νικητές, με τον έμπειρο επιθετικό να έχει πετύχει και τα τρία γκολ της ομάδας του στο Μουντιάλ του 2014!

Η... σφυρίχτρα: Ο Ντανιέλε Ορσάτο μοίρασε έξι κίτρινες κάρτες, ενώ στο 3ο λεπτό χρειάστηκε το VAR και το ημι-αυτοποιημένο οφσάιντ στην πολύ δύσκολη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Βαλένσια.



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων



Κατάρ (Φ. Σάντσεθ): Αλ Σιμπ, Μιγκέλ, Α. Χασάν, Αχμέντ, Χισάμ, Κουκί, Χατέμ, Αλ Χαΐντος (71’ Βααάντ), Μπουντιάφ, Αφίφ, Αλί (71’ Μουντάρι)

Στον πάγκο: Γ. Χασάν, Μπαρσάμ, Σαλμάν, Αλαελντίν, Ασαντάλα, Κιντίρ, Μοχάμανεντ, Μουνίρ, Αλ Χαϊρί, Μαντιμπό, Αμπντουλραχίμ, Γκαμπέρ, Μεσάλ

Εκουαδόρ (Γκ. Αλφάρο): Γκαλίντες, Τόρες, Ινκάπιε, Εστουπινιάν, Α. Πρεσιάδο, Ιμπάρα (68’ Σαρμιέντο), Πλάτα, Μέντες, Καϊσέδο (90’ Ροντρίγκες), Εστράδα (90’ Φράνκο), Βαλένσια (77' Σιφουέντε)

Στον πάγκο: Ραμίρες, Ντομίνγκες, Αρμπολέδα, Πάτσο, Γκρουέσο, Ε. Πρεσιάδο, Αρεάγκα, Μένα, Εσπινόσα, Ρεάσκο, Πορόσο

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x