Μουντιάλ 2022

Ο πιο επιτυχημένος παίκτης ελληνικής ομάδας σε Μουντιάλ είχε περάσει από τη Λιβαδειά!

Τo sport-fm.gr θυμάται τον Ιγκνάσιο Γκονσάλες, που είχε φτάσει στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 με την Ουρουγουάη ως παίκτης του Λεβαδειακού.

Η ώρα για τη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πλησιάζει και το sport-fm.gr σας βάζει στο κλίμα με 50 ξεχωριστές ιστορίες από τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη.

Το πρόσφατο 2-0 της Νασιονάλ επί της Ντανούμπιο για το πρωτάθλημα Ουρουγουάης συνοδεύτηκε από τον συγκινητικό αποχαιρετισμό του Λουίς Σουάρες στον Ιγκνάσιο Γκονσάλες, που στα 40 του χρόνια αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Μουντιάλ: Ο πιο επιτυχημένος παίκτης ελληνικής ομάδας
Ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός κατέγραψε εκατοντάδες συμμετοχές στην πλούσια καριέρα του και ο λόγος που τον θυμόμαστε είναι απλός: Αποτελεί μέχρι και σήμερα τον πιο επιτυχημένο παίκτη ελληνικής ομάδας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ο Γκονσάλες βλέπετε, είχε αποτελέσει μέλος της εθνικής ομάδας της πατρίδας του στην πορεία μέχρι τα ημιτελικά στη διοργάνωση του 2010, όντας τότε παίκτης του... Λεβαδειακού.

Ο 28χρονος τότε ποδοσφαιριστής είχε πάει στη Νότια Αφρική τυπικά ως... Βοιωτός, καθώς είχε παραχωρηθεί στον σύλλογο ως δανεικός από τη Βαλένθια για το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2009/10.



Έτσι, αποτελούσε εκπρόσωπο του ελληνικού συλλόγου όταν ξεκίνησε του τουρνουά, που βρήκε τη «σελέστε» να αγγίζει την πρόκριση στον τελικό.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ο Γκονσάλες δεν αποτελούσε βασικό μέλος της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

Είχε αγωνιστεί για 63 λεπτά στο πρώτο ματς και το 0-0 με τη Γαλλία, ωστόσο στη συνέχεια παρακολούθησε από τον πάγκο την πορεία των συμπατριωτών του, που αφού νίκησαν Νότια Αφρική και Μεξικό, απέκλεισαν κατά σειρά Νότια Κορέα και Γκάνα.



Εντέλει, το εμπόδιο της Ολλανδίας στους «4» είχε αποδειχτεί ανυπέρβλητο, με την Ουρουγουάη να ηττάται και στον μικρό τελικό από τη Γερμανία.

Όσον αφορά στην πορεία του Γκονσάλες στη χώρα μας, είχε μετρήσει δύο γκολ σε 14 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με την ομάδα του Λεβαδειακού, προτού παραχωρηθεί εκ νέου με δανεισμό στη Λεβάντε.

Στο υπόλοιπο της καριέρας του έπαιξε και σε ομάδες όπως η Σταντάρ Λιέγης, η Χέρκουλες, η Νασιονάλ και οι Μοντεβιδέο Γουόντερερς, ενώ το εθνόσημο το φόρεσε 19 φορές μεταξύ 2006 και 2010.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x