Μουντιάλ 2022

Μουρίνιο: «Διαφορά στην νοοτροπία οι Ασιάτες... παίζουν για την ομάδα όχι για τους εαυτούς τους»

Ο Ζοζέ Μουρίνιο σε δηλώσεις του ερωτηθείς για την νίκη της Ιαπωνίας επί της Γερμανίας για το Μουντιάλ, σχολίασε μεταξύ άλλων πως δεν αποτελεί έκπληξη, αποθεώνοντας τους για την νοοτροπία τους.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο κλήθηκε να σχολιάσει την αναπάντεχη ήττα της Γερμανίας απέναντι στην Ιαπωνία (1-2) για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Μουντιάλ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να τονίζει μεταξύ άλλων πως δεν αποτελεί έκπληξη λόγω της νοοτροπίας που διακατέχει τις ασιατικές εθνικές ομάδες.


Για τη νίκη της Ιαπωνίας:

«Είναι ένα φανταστικό επίτευγμα όμως δεν αποτελεί κάποια τρελή έκπληξη. Η Ιαπωνία είναι μια καλή ομάδα με καλούς παίκτες, και εμποτίζονται με όλο και περισσότερη εμπειρία σε αυτά τα τουρνουά. Η πλειοψηφία των παικτών αγωνίζονται στην Ευρώπη, όπου εξελίσσονται πολύ πιο γρήγορα και κατανοούν πως είναι το παιχνίδι στο υψηλότερο επίπεδο».




Για την νοοτροπία των ασιατών και τη διαφορά τους με τους ευρωπαίους:

«Η νοοτροπία των παικτών και της ομάδας μπορούν επίσης να κάνουν την διαφορά. Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο υπάρχει μια στόχευση στον εγωισμό ατομικά κάθε παίκτη. Δεν έχω προπονήσει Ιάπωνες παίκτες, όμως έχω προπονήσει τον καλύτερο Ασιάτη (εννοεί τον Σον), και αυτό που νιώθω είναι πως η νοοτροπία τους είναι πραγματικά ξεχωριστή. Γι΄αυτούς η ομάδα είναι το σημαντικότερο απ΄όλα, οι παίκτες παίζουν για την ομάδα, όχι για τους εαυτούς τους».




Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x